44

преди 16 години

Отдавна си го е казал простичко -БЕЗ НАУКА НЯМА СПОЛУКА

43

от университета

преди 16 години

За сведение на широката публика - г-н Биолчев никога няма да поведе никого защото е номенклатура и се грижи само и единствено за себе си. От както е Ректор само *** и прерапределя ("командировка" за сметка на Университета в Антартика????)На срещата с Въ;чев и Станишев в Университета вместо да защитава интересите на СУ той използва учителската стачка за да си ДОГОВОРИ ПОСЛАНИЧЕСКО място!!!!!!Заплашваше, че ще затвори Университета на 1-ви ноември - е, всеички видяхме.....Нещо повече - за по-сигурно със заповед обяви 2-ри за почивен ден за да не му задават неудобни въпроси.То бива безхаберие, ама може да се сравнява само със Станишев и Вълчев.

42

stanu6esku

преди 16 години

по предварителен сценарий в който учителите сме пионкитеизтощени до крайност и унизени дори в прословутия клип със седянкатадето и децата от детската градина го знаят вече и то целия а не орязания който пуснаха БТВ.И на тях платиха и на всички платиха да си играят с нас учителите ...сега е нашият ред да си играем...с кои ли? Вече нищо не губим!

41

MolsonCanada

преди 16 години

Ne mislia che ima druga alternativa, Vsicki umni i sposobi da zaminavat v chuzbina, tova e...

40

dolen 4astnik

преди 16 години

vij,tuk,cjal den kat njama kvo da pravite,4e si pompate samo4uvstvieto,igraete go jertvi,da vzemeli da gi zato4at,breeej,6te me razpla4ite,gorki4kite,deto ba4kate po 4 4asa polvin godina,4e slu6ate 4alga i imate pretencii,4e obrazovate,ami kato ne vi iznasja,begom kam biznesa,az vi 4akam,davam 9oolv.,ama 6te povra6tate ot rabota,njama samo da se poebavate v u4itelskata staja,darti marzeli takiva...

39

stanu6esku

преди 16 години

страхлив и завистлив.Стачкуват поотделно.Излииза,че е и глупав.

38

преди 16 години

Представа нямам, колко процента от населението съставляваме ние - учителите и учените - но като съзнателна гражданка на милата ни Татковина, осъзнаваща ВРЕДАТА, която нанасяме на нашия беден (предимно духовно) народ, предлагам да ни заточат в трудови лагери! Ми то е видно - ако нас ни нямаше, хАмериканците щеха праха да и дишат на таа "държава". Колеги, подкрепям прежде-предложилия - с дипломка под мишница - към белите страни.

37

silvia

преди 16 години

Обаждам се на този, който пита кой живее с з,зз лв на ден.Аз живея с толкова-300 лв нетна заплата и имам две деца. Но не плюя по учителите, а напротив.Боли ме за това, което става,те са прави и могат да стачкуват, а аз и много такива като мен не могат, защото работят в частни фирми и това е, ако не ти стигат трябва да напуснеш! Аз съм с висше инженерно образование,работя цял ден-от 8,30 до 17,30 нямам ваканции като учителите, дори ми се налага да стоя вкъщи заради стачката, за да гледам по-малкото си дете, за което няма да получа надницата си!!!Така че майките като мен са участници в стачката, волю-неволю! Наруши се правото на децата, както и тяхното основно задължение-да ходят на училище.

36

преди 16 години

И все пак по-правилното тук е Самуиловите воини вместо Самуиловите войни, за да няма двусмислие. Нека любителите на й-то кажат за какво иде реч в изречението "Войни срещу войните!" например.

35

преди 16 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, колеги СМУТИТЕЛИ на самодоволството и безхаберието у българските политици, на процъфтяващото чалгаопиянение, на заспалото в робската люлка съзнание.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, българи, с безсмъртните (уви) думи на Поета:"Стресни се ,племе закъсняло!Жвейш ли, мреш ли, ти не знайш!След теб потомство иде цяло -какво ще да му завещайш?"

34

Петрова

преди 16 години

Господин Биолчев, настана време да поведеш този народ. Чудя се защо толкова късно и защо толкова тихо. Ако ректора на АЛМА МАТЕР не поведе учители, ученици, преподаватели, учени, студенти, родители - целия народ - тогава не виждам кой.Вземайте професор Вучков, който силно говори и без микрофон и ги мятайте. Това чакат всички - сигнал и да хукнат.

33

преди 16 години

Възхищавам се на всичко, което младите учени правят в този така решаващ момент за българското образование. Всичко, което правите, е достойно за уважение! Вие, както и българските учители, сте народните будители в този град на тъмнината, а не на мъдростта, въпреки името, което носи. И девизът му, в който се казва, че не старее, ще бъде опровергаван всеки ден от днес нататък, защото младите хора не искат да живеят в мрак.

32

Мария

преди 16 години

ТРЯБВА ЗА ЛИПСАТА НА РЕФОРМИ И ТОТАЛНА НЕГРАМОТНОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ ДА СЕ СМЕНЯТ ЦЯЛОТО МИНИСТЕРСТВО,ИНСПЕКТОРАТИ И ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА!

31

анонимен

преди 16 години

Съгласен съм ,че трябва ново управление и рформи,но се чудя кой ще управлява България ?От претендиращите за власт няма и един свестен.А аз пред кого да стачкувам,като работя при частник ?

30

Damond

преди 16 години

колеги от Бан и Университетите, дипломите, публикациите и да тръгваме по белите страни, в които има пари и за изследвания, и за заплати.очевидно на България даскали и учени не са й необходими. оставете я на мутрите, чалгата, простотията и нарастващия брой малцинства

29

преди 16 години

Стачката не е приключила. Не бъди оптимист за учебната година.

28

Подкрепящ

преди 16 години

Напълно Ви подкрепям. Но колко Ви разбират?И на тези, които крещят за реформи - казвам: за да има реформи трябва да има кого да реформираш. С 300-500лв нето заплата не само, че не се живее - убива се.Ако издържаш само с нея само още едно дете - ето я простата сметка:300-500 минус 100(ток вода телефон) = 200-400 делено на 2=100-200 делено на 30 = 3.33 - 6.66 лева на ден за ХРАНА< ОБЛЕКЛО< ОБУВКИ<ТРАНСПОРТ<КНИГИ<ИНТЕРНЕТ<КИНО и др. "култура"......Кой от плюещите учителите по форумите живее с 3.33лв на ден за ВСИЧКО!!!! Моля, нека се обади!ПП. Надявам се да не Ви изтрият постинга преди 8 часа днес, както обикновено правят администраторите на този форум със смислените постинги.

27

buditel

преди 16 години

abe javno i ti ne si,4algata uvrejda nepopravimo,kaza,4e si stanal dosta nejen...s majete

26

преди 16 години

za gena mi 6 imat samo eba4ite,ti ne si sred tqh

25

osoi

преди 16 години

много кал се изсипа по наш адрес,много жалки,много алчни и т.н.....,.били сме важни толкова,колкото и чистачите.ами какво се напьваме да ги учим да стават чистачи