Ща сьомгата дето я ловят по течението на реките след като умре , или боядисания толстолоб да не са по хубави.
До ПорЦелан 4 С консерва скумрия в доматен сос или копърка и шкембе чорба от 8 ст.изкарах студентството в София през 70-те години.Родителите ми с образование взимаха по стотина лева заплата.Завърших вет. медицина и започнах работа в научен институт с 175 лв. заплата. Та такива ми ти работи за развития социализъм.
Какво намирате в тия шарани не мога да разбера. Гледат ги като прасета, хранят ги като прасета, нямат вкус на риба и вие ги купувате. Шаран, пъстърва, сьомга, ципура и т. н. ги хранят с фураж.
Между другото в село Горни Окол има ферма за кохо сьомга. Аз си купих днес един шаран от Кърджали отглеждан по не знам къф' си начин в клетки от един магазин жива риба в Горубляне за 8 и нещо лева килото.
До 2 - "Край". Нашият флот киснеше до Лисабон и Улапула и всеки вид свястна риба се заменяше за скумрия и най-вече мерлуза. Даже в "Стършел" имаше карикатура на която беше нарисуван рибарски магазин на витрината на който пишеше "И Мерлузата е риба". По магазините имаше консерви копърка "101 очички", скумрия доматен сос и скумрия със салата "Ропотамо.", веяна скумрия студено или топло.
1985г. Българския океански флот е сред петте най-големи по улов на риба в СВЕТА.Сега остана само едно едноокия паламуд на мавъра от Драгалевци.
производство на морска храна няма,освен мидените ферми,не съм чул за нещо друго,има само улов на морска риба,виж сладководната подлежи на развъждане,океанския живот бързо намаля в резултат на всекидневния улов,трябва да се намали темпа,иначе ще изтървем този източник на здравословна храна,алчността на човека е много по-голяма от разума му,и това ще ни затрие
В навечерието на Никулден: Риба на трапезата - по-често