31

Анонимен

преди 4 години

До 31"това за колко декара го казваш! 2 или 3" - сам си показваш некомпетентността по темата. В България е прието най-малката единица да е декар (в други държави хетар) така че за всеки който има дори най-малка идея от земеделие е наясно. А това за "лабораторията" си е направо смешно.

30

Анонимен

преди 4 години

До 30 субсидията се взема на декар. Може 2 фирми да имат всичката земя в България, може и 42 000 фирми да я имат. Броят няма значение, субсидията се плаща на декар. Нищо не те спира да станеш арендатор и да предложиш по-висока рента/аренда от въпросните фирми и да вземеш част от тази земя. Естествено като ти чета некомпетентните изказвания е ясно че няма да го направиш, а дори и да те сложат шеф на готово - ще фалираш дружеството.

29

До 28

преди 4 години

И както ти говориш среден добив 500-550кг! това за колко декара го казваш! 2 или 3 и в коя лаборатория са тия декари? Абе ко да ти разправям явно ги "разбираш" нещата! Верно не можеш да четеш и смяташ, *** .... може и да се научиш! :)

28

до 28

преди 4 години

Мдааа и да четеш не можеш! Не говоря да сметаш! Но не искам да споря с тебе повече! Просто и ясно не разбираш какво става или не искаш да го разбереш! Та аз казвам, че 11 човека, може би там ми е грешката 11 фирми са взели 189 милн лв субсииди за пшеница и ЗЪРНЕНИ култури! за тва казвам, че не можеш да четеш, но здраве да е може и да се научиш, а другите са взели некви пари остатъка! А колкото до това колко хора са гледали пшеница е там ти си го сметни по твоите сметки! Щото аз гледах и гледам

27

Анонимен

преди 4 години

A дано,ама...

26

Анонимен

преди 4 години

До 25за 2016: декари с пшеница: 11 312 255. Не ми се проверяват данните за това ще приема твоите от 219 мил. лева. Тоест субсидията на декар (понеже така се плаща по СЕПП) идва 19,36 лв. (реално е повече ама нали викаш ти си знаел, а аз не). Среден добив - 550 кг. х 0,29 ст = 159,50 лв. Производствения разход е между 80 и 110 лв. а от там сложи и рента от 30 (в неплодородни места където не можеш да изкараш нищо) до над 100 лв. на места в Добруджа. Хайде смятай сега многознайко

25

Анонимен

преди 4 години

До 25официялния ми стаж гони 2 десетиления, а иначе съм от дете по ниви и градини, но нека в името на дебата приемем, че нищо не знам - хейде освети ни с твоята безкрайна прозорливост относно личния ти опит в тази сфера, а не какво си чул-недочул в интернет

24

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСубсидиите са само за "наши" хора,за обикновените предприенчиви хора - няма.Всичко е така устроено в България.

23

До 23

преди 4 години

Мдааа! От това което пишеш знам, че нищо не разбираш и от земеделие дори! Но само да тъ попитам знаеш ли за 2016 какви субсидии за жито са били изплатени от фонд земедели за производството на пшеница и зърнени култури! Няма как да знаеш де това е още едно нещо дето не знаеш! Та били са изплатени 219 мин лева! Като 11 човека са взели 189млн лв. та после ми разправяй ти за това как "истинските" земеделци са си купили мотики с помоща на държавните субсидии! А това което го написах може да го про

22

Анонимен

преди 4 години

Ако искаш да разсипеш един бранш, субсидирай го!

21

Анонимен

преди 4 години

До 18и къде очакваш да видиш правилно усвоени средства от програмите? У вас пред компа? Хайде искай от баща ти ключовете за трошляка и *** се разходи малко из селата. Много истински земеделци успяха да се сдобият с модерна техника благодарение на програмите, но както вече казах - вие сте спрели с развитието си и само плямпате едно и също.

20

Анонимен

преди 4 години

Всеки шанс за дребен бизнес ,трябва да се използва,за да се подобри положението на населението.Ако не им измрат пчелите от химията с която пръскат полетата или да им убият бизнеса с вносен некачествен мед.

19

Племето

преди 4 години

До Анонимент.е. като част от народа и ти си маскара, *** и всичко останало, което си описал...

18

Анонимен

преди 4 години

Напротив. всички са маскари и това е доказано в продължение на векове! Описано още преди векове. Фактите са навсякъде и до ден днешен. Ако това не беше вярно България нямаше да е най бедната и изостанала страна в ЕС. Народа е виновен за всичко. Народа е *** и си избира прости началници да го опростачват още повечете. Заторена система е. Със времето народа става все по глупав. Ей прочетете съсдената новина. Българчетата до 15г. масово са неграмотни и не могат да четат. на посл

17

Племето

преди 4 години

Ако по коментарите под тази статия се съди за целия народ, щях да кажа, че сме много загубено племе. Много злоба, много завист, много задни мисли и . все някой прецакан. А всъщност една фондация ще даде пари с ясното съзнание, че част от тях ще бъдат загубени, но с вярата, че този проект в крайна сметка ще даде шанс на няколко бедни хора. ...дори само един да стане пчелар ще бъде успех. Айде малко по-положително да мислим, не всички са маскари.

16

до 17

преди 4 години

Ам баце да сме го видели веднъж да се случва това с усФояването на парите да кажем добре, да сме го видели 2 пъти да става това с усФояването на милионите да кажем айде добре да сме го видели три пъти да става това с усФояването на милионите пак да си затвориш очите! Но, но, но когато го виждаш това да става всеки ден! Еми баце само такиви като тебе могад да си заврът главата в задните части и да пляскат с ръце! Ние не сме като тебе!!! Та така!

15

Анонимен

преди 4 години

"Нищо няма да излезе от това освен че някой "наш човек" ще усвои едни милиони." - той целия проект е на стойност 50 000 ама вие пак все едно си знаете и все него си баяте. И за това сте на такова дередже - понеже мозъците ви са зацъклили.

14

???

преди 4 години

Майко, майкооооооо, майко! Тия мога да ви кажа, че задминаха комунизъма! Навремето в комунистически китай имало такова нещо: всички трябвало да станат леари и да топят и преработват желязна руда! Абе сека къща е требело да има леарна и пещ един вид! Познайте какво е станало!? Сега тия тука същото но ше ги праим пчелари! Абре гуйнари абре изтропани създания, така ли една мисъл не ви мина през главата бре!? Освем мислите да КРАДЕТЕ ДЕ! ЩОТО САМО ТАКИВА ВИ МИНАВАТ ПРЕЗ ГЛАВИТЕ!!!!!!

13

? ? ?

преди 4 години

'Ще подпомогнем хора до 40-годишна възраст'Много хубаво. А хората над 40, кучета ги яли. Това да си под 40 и да ревеш, че нямаш работа/пари, значи си тотален мързел или некадърник. Който е над 35г. и е кандидатствал за работа в БГ, знае за какво говоря.......

12

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА