77

Мунчо

преди 4 години

Кредисимо- стига ГЛУПОСТИ!

76

8

преди 4 години

Абе , къде са в този контекст на ПИЗА "иновативните учители и училища "?Защо млъкнаха тези " рационализатори и изобретатели " от соца , хунвейбини от културната революция в Китай и схоластици от Средните векове ? То , ако така се правеше наука ....! А братчедите участваха ли в ПИЗА , че да вдигнат малко нивото ? Това са резултатите от 10-годишното управление на МОН ,новият им закон , приобщаващото обучение и куп други недомислия !

75

Анонимен

преди 4 години

Дислекситания!?

74

Анонимен

преди 4 години

Когато в някоя сфера се вдигат несъразмерно заплатите спрямо останалите работещи, резултата е плачевен, И още по зле ще става. Училищата се напълниха със сребролюбци, кариеристи, "учители" отнасящи се към професията с отвращение. Там са заради престижа, благодарение на сравнително високото заплащане.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 78Изследването PISA е пълен ***. Следя го откакто го правят в България. Всяка година въртят едни и същи задачи. В чужбина тези задачи вече ги знаят наизуст, защото там го правят отдавна. Така, че това изследване просто нищо не показва.Така е, не е в "наш" интерес следователно е невалидно! Важното е че българите цъфтим и не вехнем, останалото е само фарс!

72

Анонимен

преди 4 години

Изследването PISA е пълен ***. Следя го откакто го правят в България. Всяка година въртят едни и същи задачи. В чужбина тези задачи вече ги знаят наизуст, защото там го правят отдавна. Така, че това изследване просто нищо не показва.

71

6

преди 4 години

По бтв гледах и слушах оправданията на министърчето за тези плачевни резултати . Това момче е икономист и няма понятие от образование , педагогика и педагогическа психология . Качеството е многоиизмерен , сложен процес , обусловен от много фактори , свързани в комплекс.Опитва се да обясни слабите резултати с някакъв изми "компетентностен" подход . Обучението е формално - физика , химия и биология се учат на думи , без опити.Литературните произведения не се четат, квалификация няма по същество..

70

Анонимен

преди 4 години

Крайно време е г-н Бойко Борисов да каже : Аз толкова пари им давам за образование от моите лични, а те не могат да четат. В това може да му пригласят и останалите политици от ПП Герб, както и депутатите.

69

6

преди 4 години

До Сержант.За какви инспектори говориш ! Те сега се наричат експерти ! Това е една некадърна пасмина от партийно назначени гербаджии ! Нищо добро не може да се очаква от тях , защото са пълна посредственост ! Веднага трябва да бъде уволнена дисциплинарно ! Сержант

68

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 71Не виждам никакъв смисъл в коментара ти.......Няма как да го видиш по обясними за мен причини. Рибата замирисва от главата а масовия българин "вижда" миризмата да излиза от опашката! Повечето можещи българи и роми се изнесоха с право от "държавата" на "логичното оправление" и заживяха нормално. Резултатите от адекватна социална политика в България са незначителни което няма как да се прикрие. А България е в ЕС, а ЕС ще продължава да НАЛАГА тъй като няма вечно да чака ОЗРЯВАНЕТО!

67

Чужденец

преди 4 години

"От кратуна - кратунки, от *** - маймунки" !Децата ви *** като вас бе! Ето от къде идват малките ви заплати и пенсии.

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 69Не виждам никакъв смисъл в коментара ти. Дори и да се намерят пари и дори и да има българска държава, мнозинството българи категорично НЕ ЖЕЛАЯТ да има позитивна дискриминация на етнически принцип. Ако ромчетата искат да учат на равни начала с българчетата са добре дошли. Но никой не е съгласен образованието на едно ромче да струва повече пари от образованието на едно българче. Затова да ходят във Франция и Германия където държавите се съгласни да отделят специално внимание.

65

Анонимен

преди 4 години

E да ама Карбучков всичко разбира и иска да научи българчетата на строг native фашизъм

64

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 68Българската държава няма пари, а българското население няма никакво желание да се плащат повече пари за обучението на ромски деца спрямо български.А защо българската държава няма пари? А има ли българската държава пари за чистите българи или я кара по същия тертип? А българска държава въобще има ли? А българския народ акъл има ли? Личи си!

63

Анонимен

преди 4 години

До "български ромчета учещи във Франция"Да бе то е ясно, че с много работа и много средства може да се постигне напредък при ромското население. Въпросът е защо да плащаме сметката? Българската държава няма пари, а българското население няма никакво желание да се плащат повече пари за обучението на ромски деца спрямо български.Да си ходят всички роми във Франция и Германия и да ги образоват там. В крайна сметка от това печелят всички. И българите доволни и ромчетата доволни. Всичко точно.

62

Анонимен

преди 4 години

До Висшист от Соца 65Разбира колко много мъка има по засегнатите червени марионетки от гениталния херпес на Тоши!

61

Анонимен

преди 4 години

До Пижо 64Ма, те половината българчета не са българчета! То, това трябва да е неграмотната половина!Свикнали сме да лежим на тази теза като краен защитен механизъм! Аз лично познавам български ромчета учещи във Франция които не се различават по интелект и успех от останалите. От тук следва извода че обкръжаващата ги среда е на ниво много по-високо от нашето. Държавата е на място и ако не посещават училище ги отнемат от родителите. Законът е ясен и твърд! В България уж има закон ама на "артишка

60

Висшист от Соца

преди 4 години

До празната къртуна под 62Какви ги дрънкаш бе нехранимайко и какво ти разбирана теб "празната тиква" от качествено образование повремето на бай ти Тодор . . .

59

Пижо

преди 4 години

***, те половината българчета не са българчета! То, това трябва да е неграмотната половина!

58

Анонимен

преди 4 години

Единни учебници с пълна отговорност от МОН. Никакви цветни снимки, никакви домашни, никакви тестове, връщане на изпити пред дъската и контролни. Сборници по математика. Премахване на матурите. В момента цялото образование е насочено към решаване на тестове и вземане на матури.