21

Анонимен

преди 4 години

Тоя вече има толкова много златни топки, че спокойно може да използва някоя да си подпира вратата вкъщи.

20

Анонимен

преди 4 години

Меси заслужено печели златната топка, но въпреки това си остава един укривател на данъци.

19

PinCode

преди 4 години

Честито да му е. Безспорно най - добрия футболист на планетата за момента.

18

Щерю

преди 4 години

Меси, както я е подкарал, ще събере топките на цялата планетарна с-***...

17

Анонимен

преди 4 години

наградата е обезсмислена както и ритането на топка, новото поколение 5 пари не дава за футбол и правилно

16

АнонимеН

преди 4 години

До Анонимен 14НАГРАДАТА НЕ Е РЕАЛНА И ТОВА ТИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО !!! ТАЗИ НАГРАДА СЕ ПРЕВЪРНА В РЕКЛАМА ВЪВ БИЗНЕС ВЪВ ШОУ! МОЖЕ ДА ИМА ПОЛЗИ, НО ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НА ТАЗИ НАГРАДА Е БЕЗОБРАЗИЕ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!ПИШЕШ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОЧЛИВ НО ТОВА НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ, ЗАПЕТАЙКА :)

15

Кух профил

преди 4 години

Ама как хубаво пада. Защитниците ги е страх да го доближат, а са му посегнали и на стотната се простира сякаш са му отрязали главата през кръста. Гледайте внимателно - справки много.

14

Анонимен

преди 4 години

Наградата е реална.Тя се дава на най-добрият футболист на планетата.Точка.Меси е живата реклама на спорта футбол,неговият глобален бранд,превръщаш го в най-касовият и популярен спорт на планетата,много над другите спортове.Името Меси вади милиони деца по футболните площадки и ги изтръгва от наркотиците и престъпността.Заради него шейхове и милиардери вкарват милиарди във футбола.Името му е познато във всяка точка на планетата.Извинявайте,Ван Дайк не го знае никой извън област Мърсисайд и района

13

Ром"с

преди 4 години

Гледал съм Меси на живо три пъти(Хетафе,Атлетико Мадрид и Хърватска) и искам да кажа,че нещата на терена се виждат корено различно от това което Е по ТВ .С Хетафе вкара два гола ,като се разходи из защитита им.... ,но с Атлетико Мадрид беше слабичек и нищо не направи ,а и направи един номер които ТВ едва ли е показала с Вилнова .....,а с Хърватска в Н Новгород беше тотално слаб.Това е само информациЯ за тези които гледат и са видял играта му само по ТВ .

12

АнонимеН

преди 4 години

ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ СЕ ДАВА ПОДОБНА НАГРАДА БЕЗ ДА ИМА СВЕТОВНО ИЛИ ДОРИ КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА СВЕТОВНО ПРЕЗ СЪОТВЕТНАТА ГОДИНА!!!ТОВА, ЧЕ СЕ ДАВА ЗЛАТА ТОПКА ВСЯКА ГОДИНА Е ЕДНО БЕЗОБРАЗИЕ А ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ СА ...............

11

АнонимеН

преди 4 години

ЗЛАТНАТА ТОПКА МОЖЕ ДА СЕ ПРИДОБИВА САМО ПРИ СВЕТОВНО!!!!ЗЛАТНА ТОПКА ЗА ТОВА , ЧЕ ВЪРТЯТ ОБОРОТ ОТ МАЧОВЕ ГОДИШНО Е ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ!!ИГРАЛ С 20 СЛАБИ ОТБОРА И ИМ ВКАРАЛ ПО НЯКОЛКО ГОЛА И УХА ЗЛАТНА ТОПКА :DА ИНАЧЕ НА СВЕТОВНОТО И МЕСИ И РОНАЛДО СИ ПОКАЗАХА, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!!!!

10

Анонимен

преди 4 години

Меси на световното беше много зле жива трагедия той играе само като има около него футболисти да му правят играта то и аз така мога да вкарвам голове наготово

9

БГ фен

преди 4 години

Жалко, че Божинката не се напъва много много. Иначе като нищо и той да се беше окичил поне с един чифт обувки.

8

Ром"с

преди 4 години

До юбералесТам работата ,че не са дава ,а се избира днешната топка от треньор и капитан на отбора !Меси е разрекламирано лице ,както и Роналдо... и капитана на отбора Авайян от Азербейджан чува и чете колко е върховен футболист Меси или Роналдо и той си дава гласа за него....кога е играл против този "айваян" против Меси за да го оцени като футболист ... . Това имам предвид,че избирането футболист за Златната топка ,не е правилно .А и да гледаш футбол по ТВ и футбол на живо са огромни различия

7

Анонимен

преди 4 години

Гледах вчера как Меси и Стоичков вървяха и си говореха приятелски по червения килим на влизане и се почувствах за момент горд че съм българин!Преди 11 год взех автограф от тогавашния президент на Барса Лапорта и се представих че съм българин.Той веднага се засмя и каза:О,България,обичам Христо Стоичков!Не знам дали скоро ще имаме пак такъв футболист,който 20 год.след като е приключил с играта,да е толкова популярен по света.

6

юбералес

преди 4 години

До Ром"сЗлатна топка се дава за най-добър футболист, а не за най-титулуван. Тя е индивидуална награда. Не си виновен ако отборът ти е слаб. Купите са за отборите, това са колективни награди. Там може и да си слаб, ако съотборниците ти са добри.

5

дО 11

преди 4 години

Едно идиотче заспало ..

4

Жоро

преди 4 години

"Златната Топка" е индивидуално отличие и не трябва да се свързва с отборните постижения. Меси напълно справедливо е отново на върха....може би изобщо във футболната история вече :)

3

Анонимен

преди 4 години

Че по-добър футболист от Меси няма към момента е ясно и на децата, но ако наградата е за заслуги, би трявало да я вземе Ван Дайк.

2

11

преди 4 години

До Ром"сНякой да те е питал?