26

Анонимен

преди 4 години

Нас за *** ли ни смятат. Можели сме да понесем още по-високи цени. Колко користен може да е човек щом говори такива глупости. МНОГО КОРИСТЕН. Убиха ни с повишения на цените, а аплатите не се вдигат. И на Запад и Изток хората се хранят на поносими цени, и само Бъргария качва цените. Населението ни намалява, пазара се свива, НО на изедниците им се иска да запазят абсолютната стойност на печалбите си, и вдигат цените. Това, че населението изнемогва, не интересува власта. Вдигнете и данъците.

25

бай Пешо

преди 4 години

През соца имаше един вид сирене и то беше с най-високо качество и винаги и навсякъде струваше 2,60лв. Сега има безброй вида сирене и нито едно не е с онова качество.

24

Ванката

преди 4 години

Че нима европейците работят за по-ниски заплати от нашите, та стоките са им по-евтини!? Нито горивата, нито повишените заплати на работниците са основание за повишаване на цените на стоките, а е само и основно алчност + спекула! Немският магазинер за по-малка заплата ли работи от българския, та там цените не се вдигат?

23

Анонимен

преди 4 години

Ами купувам от село понеже е по хубаво и качествено. Има в квартала едно фермерско магазинче и пазарувам сирене и кашкавал от там, както и суджук и пастърма.Има 3 вида сирене и все хубаво, не като в Кауфланд 30 вида и се чудя това ли е хубаво, онова ли и то все тебешир. И майка ми даже дето взема 350 лева пенсия си купува по скъпо мляко и сирене от тоя магазин.

22

Анонимен

преди 4 години

"Нека всеки един българин да е с разбирането, че трябва да си купи българското..."Ееееегаааати комунистическата логика!!!Все едно още живеем в СИВ и Варшавския Договор.Всичко е според плановата икономика, затова като си купуваме българското, ще допринесем за "подема" на българската социалистическа икономика!Няма друга логика. Всъщност, изобщо няма логика, защото живеем в условия на свободен пазар. А този призив ми прилича на един друг: "За Бога братя, не купувайте..."

21

...

преди 4 години

Значи нека го кажем така! Загубата е само за производителите и потребителите! Вся останала *** е на ТОТАПЛНО ПЪПНА 10001% печалба! Някой са и на по-голяма печалба! Най-*** пример! Дините лятото! На борсата в Любимец в разгара на сезона цената на дините достигна рекордните 19-20ст за кило! В софия и пловдив аз лично не видях дини на цена под 90-95ст/кг Да не говорим, че на някой пазари цената беше и 1.60лв/кг! Еми за има нема 270км път правиш печалба лев на килограм! Еми смятайте сами!!!

20

Анонимен

преди 4 години

А тук в Испания започнаха коледните намаления преди месец ! Струва ми се, че само в България цените растат по празниците, защото имам приятели в Германия и Италия, там също намаляват, какви измамни статии пишат тук в тази медия, че така казали от Световната банка не ми е ясно и бу'далите в България вярват на измамата, ама нали това им е дар от природата на българите да вярват на измама и измамници има резон на измамата в статията !

19

Радослав

преди 4 години

До Радомир*убедиш, че проблема е в клиентите? Няма как с мислене, че трябва да си избиеш инвестицията в рамките на седмици да правиш пари. Виж как масово заведенията ако започнат да се посещават и започват да вдигат цените като диви. На морето е същата работа, искат с 1 ден работа да изкарат парите за цяла година. В Гърция е по евтино от нашето черноморие, а и качеството е в пъти по добро. Масово магазините ни се зареждат със стока останала от западните молове за разпродажби, а цените по високи

18

Радослав

преди 4 години

До РадомирПари има, просто данъчната ни политика е извратена и всеки иска за 1 месец да си избие всички вложени пари в каквото и да е и да почне да печели големите пари. Така икономика не се прави. Как може една стока в чужбина да е по евтина отколкото е тук? Преди години си бях купил маратонки Адидас от Румъния, след 5 години видях същите в Русе на двойна цена. И при тази ситуация ти искаш да ме обедиш, че проблема е в клиентите ли? Хем е стар модел, хем на двойна цена и после няма оборот.

17

Радослав

преди 4 години

До РадомирПрост пример - една тениска е с производствена цена от 8 лева, но в магазина същата тази тениска се продава за 50 лева. Хората които произвеждат тази тениска за 8 лева колко точно тениски искаш да си купят при цена от 50 лева на бр. в магазина? И за всички останали е така. Няма как надценката ти да е 200-300% и да очакваш да има оборот? Ти какво искаш, да смъкнеш 10% от надценката и да има милиони левове оборот ли? Ако си сложиш нормален марж ще имаш оборот.

16

Радослав

преди 4 години

До РадомирАко стока която си купил за 2 лева я продаваш за 3, а не за 8, то днес няма поради ниски заплати стоката ти я да я купи 1 човек, а 5. Тоест във вариант 2 ти си на печалба 6 лева, а във вариант 1 си на печалба 5 лева, но на другия ден във вариант 2 никои няма да я купи, а във вариант 1 все ще има поне 3-4 клиенти и така на края на месеца ще се окаже, че ти си на по голяма печалба при вариант 1 и хората ще са доволни защото ще са си купили нужното.

15

Радомир

преди 4 години

До РадославКак да правиш пари с оборот, като тукашните клиенти немат пари за да правят оборот?Затова у нас пари се правят с цени, а не с оборот.

14

Радослав

преди 4 години

Кога държавата ще си влезе в ролята и ще започне да прави проверка още при внос на стока? Да вземат стоки на големите вериги от Германия да направят един химичен анализ и да го вземат за база за сравнение и всяка стока на същата марка с различно качество да се бракува още на митницата като фалшива имитация! Как една и съща стока в Европа и тук е на една и съща цена и с тройна разлика в качеството? То е ясно как, де защото държавата никаква я няма! Да си заработят заплатите държавните служители!

13

Радослав

преди 4 години

Крайно време е търговците да си набият в главите, че пари се правят с оборот, а не с единични продажби 1 път в месеца на 1 балама! В нормалните страни разчитат на голям оборот, затова и цените са с много по малка надценка, но когато теглят чертата са направили в пъти повече печалба от нашите които стока за 2 лева искат да я продават за по 5 лева и се надяват в седмицата 1 да се излъже и да си направят оборота за седмицата! С този манталитет бизнес не се прави! Да не говорим за тройния стандарт!

12

Анонимен

преди 4 години

"Зоров не може да си обясни как потребителите отиват да купят от село сирене или месо и са готови да платят много повече, отколкото ако си ги купят от магазина.".... и ще продължава да се чуди и няма да може да го разбере.

11

Анонимен

преди 4 години

Ден година храни, кво искате вие?

10

Анонимен

преди 4 години

А не се ли досещат че ако вдигнат цените и заплатите , хората ще купуват по малко и няма да се продава много стоката ?

9

Анонимен

преди 4 години

Това се нарича спекула!А спекулантите трябва да се преследват от закона като престъпници!Да,ама това е в белите държави с функционираща съдебна ситема.А тука е боколандия,управлявана от разбойници и айдуци!

8

Анонимен

преди 4 години

в Германия ДДС то е разделено на две групи. в първата попадат основните хран.продукти , тестените изделия , плодове и зеленчуци и се облага със СЕДЕМ процента . всички останали стоки са във втора група и ДДС за тях е 19 % . в България не стига че доходите са в пъти по- ниски а консумирате храни второ качество на европейски цени .

7

Анонимен

преди 4 години

Поредният манипулатор , платен с държавни пари , т.е. с наши , на данъкоплатеца ..ами като има силна конкуренция защо не се повишава качеството или пък да се намалят цените , нали същите анализатори ни уверяваха ,че като има конкуренция , намалят цените, ...пълен въздухар ,но не му пука за мнението ни , той да си вземе сребърниците ,пък нас кучета на яли- в буквалния смисъл , станаха супернагли