152

Фил Джаня

преди 4 години

В България се произвежда вино и ракия от 1300 години,а във Винпром от 100 години.Ай сиктир.Он ке ми каже на мене "ВИЕ"

151

Анонимен

преди 4 години

"Както са го казали по-долу- от скъпо уиски глава не боли. Защо? Ами- качество."Тоя глупакодебил явно през живота си не е вкусвал скъпо уиски.

150

Skunka

преди 4 години

Не знам само защо ако пийна машко повече от купешка ракия или вино на следващия ден главата ти е колкото телевизор, за разлика, ако пийна домашна ракийка, или винце, произведени пт сигурен източник?!

149

AZ

преди 4 години

Вино от грозде отел е забранено във Франция от време оно.Този сорт е устойчив на студено време и болести.Расте предимно в Плевенско и Северозапада.Затва май някой дъски хлопат на някои хора (за един познат говоря).Пример, в Борован - почват есента със 200 л вино червено и 150 л ракия.Април вече нищо нямат и се услушват кой ще ги почерпи с домашнярка.

148

Ал Ко Хол

преди 4 години

Господина с двойната гушка няма друг избор , освен да приказва така . Ако не си хвали калпавия алкохол няма да е директор на Изпълнителна агенция и няма да се вози в поръчков джип а ще ходи да продава домашен алкохол на женския пазар .. щот на мъжкия ще му пляскат розовите бузки. Всъщност ОСНОВНИЯ проблем на домашния алкохол е че като е произведен в домашни условия в повечето случаи НИЩО НЕ ВЛИЗА В ХАЗНАТА т.е няма за заплата на такива директори, комисии и други лентяйски организации.

147

Дядо Соци

преди 4 години

До към м. Март виното се изпива , а ракията се вари късна есен. През това време пръщината изсъхнала , мухлясва. Добавяш развалени миналогодишни компоти , малко захар и си готов. Ракията е смрад и често мирише на пушек,ама няма да се косите. Нали е без пари.

146

Анонимен

преди 4 години

Стига писахте глупости. Чисто поръчва статия.

145

Анонимен

преди 4 години

До JokoГрозде може и да се внася (и се внася).Друг е въпроса, че статията не говори за това дали продавания алкохол е винаги от качествена суровина, а за това, че домашния алкохол често съдържа опасни нива на отрови. В продавания може да се влагат буклуци, но поне не са отровни (освен ако не попаднеш на фалшификат от фабриките на Цар Киро.

144

лафче от шоплука

преди 4 години

До Анониментой лъже ти след него да мажеш.... и въобще, трябва да отидат в 'ромските' махали, предимно....

143

Нане

преди 4 години

До Шопязека да ти кажем: ти не си от Шоплука. (Шоп is not Shop).Пий си там "Джони Уокъра" с мирис на морски соли за вана и не се обаждай как се вАри ракия.А на онея ***, да им кажа, че и домашнярите плащат акциз. Да си налягат парцалите, защото плачат за съд за клевета.

142

Анонимен

преди 4 години

Аз ще си влея още една кайсиевка, домашна. А след пържолката, дето младата ми булка опържи, от домашното прасе, ще му влея 2-3 чашки мускатово,домашно, само от грозде, без чепките. Имах много хубав сън ласт найт.

141

Joko

преди 4 години

В България не се произвежда толкова грозде, колкото гроздова разкия се произвежда от ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ Фин-проми !

140

Анонимен

преди 4 години

Хубаво слагате минуси, но на какво основание някой трябва да има право да бърка алкохолни субстанции? Само защото съм гледал как го прави бащами и съм чувал, че дядо ми го е правил? По същата логика дай да даваме книжки за коли, само защото баща му е имал.

139

Шоп

преди 4 години

Първо на първо, за да се занимава даден човек с тая отрова, трябва да има лиценз. Също както да лепи плочки или да изгражда канализация и електро. И да покаже сертифициран казан.

138

Шоп

преди 4 години

Разправиите с гнили плодове и смрадливи каши е от същия сорт занимание като слагането на зеле и усмърдяването на целия блок - занимание за новоизпечени граждани. Знам го, защото баща ми беше такъв. Купувам си бутилка отлежала сливова за 16-17 лв и ми стига за месец и половина. Всичко останало е зависимост от алкохола и лъскане на егото.

137

Анонимен

преди 4 години

Той не е казал нищо против домашното ВИ производство, което правите за себе си.Просто казва да не си купувате непроверена продукция.

136

анонимен

преди 4 години

Българите са пекли ракия от векове и са били здрави, а сега частните Винпроми са се вторачили в казаните на хората и бълват лъжи, че техния алкохол е по-хубав!

135

Либерастен болшевик

преди 4 години

В написаното от номер 13 прозира зловещ болшевизъм,направо либерастка политическа коректност и социално инженерство. Та то при бай Тошо бяха много по-ларж за домашния алкохол. Прозира и абсолютна некомпетентност относно полезността на киселото зеле и чесъна като храни. Киселото зеле е антиоксидантно,а чесъна е универсалният антибиотик и протектор от високо кръвно. Абсолютен бройлер от прасешката ферма на Оруел.

134

13

преди 4 години

Трябва изцяло да паднат всички ограничения, забрани и глоби за домашните помии. Оставете ги да си пият б0клуците, да мезят сланина, кисело зеле и чесън, и така след 10на години един зловреден, паразитиращ, крадлив и чалгарски ген ще е изчезнал от света. Отпадането на забраните за отровен алкохол е едно добро дело. Дори е по-добре и ефективно от легализирането на наркотиците. Нека всеки си произвежда каквото иска.

133

Феодално стопанство

преди 4 години

Неизежно трябва да се върнем къв затвореното натурално феодолно стопанство....,но вече на восоко технологично ниво. Разбира се това връщане ще е относително и не за всеки,а за който може да си го позволи,тоест собственото производство на храни,напитки и алкохол няма да е лесно и ефтино мероприятие. Свръхбогатите отдавна живеят извън света на масовата консумация , и консумират или от собствено производство затворен цисъл в малки серии или от лицензирани и строго проверявани производители.