В България се произвежда вино и ракия от 1300 години,а във Винпром от 100 години.Ай сиктир.Он ке ми каже на мене "ВИЕ"
"Както са го казали по-долу- от скъпо уиски глава не боли. Защо? Ами- качество."Тоя глупакодебил явно през живота си не е вкусвал скъпо уиски.
Не знам само защо ако пийна машко повече от купешка ракия или вино на следващия ден главата ти е колкото телевизор, за разлика, ако пийна домашна ракийка, или винце, произведени пт сигурен източник?!
Вино от грозде отел е забранено във Франция от време оно.Този сорт е устойчив на студено време и болести.Расте предимно в Плевенско и Северозапада.Затва май някой дъски хлопат на някои хора (за един познат говоря).Пример, в Борован - почват есента със 200 л вино червено и 150 л ракия.Април вече нищо нямат и се услушват кой ще ги почерпи с домашнярка.
Господина с двойната гушка няма друг избор , освен да приказва така . Ако не си хвали калпавия алкохол няма да е директор на Изпълнителна агенция и няма да се вози в поръчков джип а ще ходи да продава домашен алкохол на женския пазар .. щот на мъжкия ще му пляскат розовите бузки. Всъщност ОСНОВНИЯ проблем на домашния алкохол е че като е произведен в домашни условия в повечето случаи НИЩО НЕ ВЛИЗА В ХАЗНАТА т.е няма за заплата на такива директори, комисии и други лентяйски организации.
До към м. Март виното се изпива , а ракията се вари късна есен. През това време пръщината изсъхнала , мухлясва. Добавяш развалени миналогодишни компоти , малко захар и си готов. Ракията е смрад и често мирише на пушек,ама няма да се косите. Нали е без пари.
До JokoГрозде може и да се внася (и се внася).Друг е въпроса, че статията не говори за това дали продавания алкохол е винаги от качествена суровина, а за това, че домашния алкохол често съдържа опасни нива на отрови. В продавания може да се влагат буклуци, но поне не са отровни (освен ако не попаднеш на фалшификат от фабриките на Цар Киро.
До Анониментой лъже ти след него да мажеш.... и въобще, трябва да отидат в 'ромските' махали, предимно....
До Шопязека да ти кажем: ти не си от Шоплука. (Шоп is not Shop).Пий си там "Джони Уокъра" с мирис на морски соли за вана и не се обаждай как се вАри ракия.А на онея ***, да им кажа, че и домашнярите плащат акциз. Да си налягат парцалите, защото плачат за съд за клевета.
Аз ще си влея още една кайсиевка, домашна. А след пържолката, дето младата ми булка опържи, от домашното прасе, ще му влея 2-3 чашки мускатово,домашно, само от грозде, без чепките. Имах много хубав сън ласт найт.
В България не се произвежда толкова грозде, колкото гроздова разкия се произвежда от ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ Фин-проми !
Хубаво слагате минуси, но на какво основание някой трябва да има право да бърка алкохолни субстанции? Само защото съм гледал как го прави бащами и съм чувал, че дядо ми го е правил? По същата логика дай да даваме книжки за коли, само защото баща му е имал.
Първо на първо, за да се занимава даден човек с тая отрова, трябва да има лиценз. Също както да лепи плочки или да изгражда канализация и електро. И да покаже сертифициран казан.
Разправиите с гнили плодове и смрадливи каши е от същия сорт занимание като слагането на зеле и усмърдяването на целия блок - занимание за новоизпечени граждани. Знам го, защото баща ми беше такъв. Купувам си бутилка отлежала сливова за 16-17 лв и ми стига за месец и половина. Всичко останало е зависимост от алкохола и лъскане на егото.
Той не е казал нищо против домашното ВИ производство, което правите за себе си.Просто казва да не си купувате непроверена продукция.
Българите са пекли ракия от векове и са били здрави, а сега частните Винпроми са се вторачили в казаните на хората и бълват лъжи, че техния алкохол е по-хубав!
В написаното от номер 13 прозира зловещ болшевизъм,направо либерастка политическа коректност и социално инженерство. Та то при бай Тошо бяха много по-ларж за домашния алкохол. Прозира и абсолютна некомпетентност относно полезността на киселото зеле и чесъна като храни. Киселото зеле е антиоксидантно,а чесъна е универсалният антибиотик и протектор от високо кръвно. Абсолютен бройлер от прасешката ферма на Оруел.
Трябва изцяло да паднат всички ограничения, забрани и глоби за домашните помии. Оставете ги да си пият б0клуците, да мезят сланина, кисело зеле и чесън, и така след 10на години един зловреден, паразитиращ, крадлив и чалгарски ген ще е изчезнал от света. Отпадането на забраните за отровен алкохол е едно добро дело. Дори е по-добре и ефективно от легализирането на наркотиците. Нека всеки си произвежда каквото иска.
Неизежно трябва да се върнем къв затвореното натурално феодолно стопанство....,но вече на восоко технологично ниво. Разбира се това връщане ще е относително и не за всеки,а за който може да си го позволи,тоест собственото производство на храни,напитки и алкохол няма да е лесно и ефтино мероприятие. Свръхбогатите отдавна живеят извън света на масовата консумация , и консумират или от собствено производство затворен цисъл в малки серии или от лицензирани и строго проверявани производители.
И най-калпавият купен алкохол - по-сигурен от най-добрия домашен