65

Байван

преди 4 години

Анонимни статийки, обличащи на Русия мръсната дреха на САЩ. Авторът кой е?

64

човек

преди 4 години

До: номер 67Истината понякога боли!В САЩ наркоманите купуват скъпа, но качествена дрога. Да, лошо е.В Русия обаче бедните руснаци масово се дpycaт с "крокодил", защото е много евтин.И умирар много по-бързо от американските наркомани в ужасни мъки и болки от раните по цялото тяло които получават!!!Виж, потърси информация за "крокодил".Като във филм на ужасите е, само че е реалност.

63

Защо не ни кажат

преди 4 години

Колко процента от населението у нас притежава 70%, или 80%, или повече процента от цялото богатство в страната ни?

62

Анонимен

преди 4 години

До 68В Русия по данни на Световната здравна организация има падения от СПИН,за твое успокоение в Украйна е същото!По официални данни заразените са около 1млн.по неофициални двойно повече!

61

Анонимен

преди 4 години

ДО 49 Данни на РОССТАТ ! Бълваш разни повърни срещу Русия, но в САЩ има повече заразени от СПИН и повече наркомани. Нали искахте западен начин на живота - ами ето ви го. Ще имате заплати от 1500 евро,по две жилища и по 4-5 коли в гаража на куково лято

60

Анонимен

преди 4 години

В Русия на минимална заплата са 4 млн души от 80 милиона работещи или това прави 5 %. А у нас на минимална заплата са 15-20 % от работещите. Тези ваканции на миимална заплата в Русия се заемат от работещи пенсионери, друга част от тях работят на две места. В момента безработицата в Русия е много ниска - 4,6% и всеки който иска може да си намери добра работа. В момента там има над 1 милион свободни ваканции. И там вървят към това да въстановят подоходното облагане, при което минималните заплати ще се освободят от данъци

59

Анонимен

преди 4 години

До 59 Плещиш глупости - в Америка помощи по безработица ти плащат 23 седмици, после ако не си си намерил работа ти дават купони за храна, но може да ти спрат тока, здравните права и накрая да се озовеш на улицата. В Западна Европа социалните помощи са 400-500 евро. Така че ако си на социалното дъно - и в Америка, и в Европа, и в Русия - никак не е сладко. В Ню Йорк 500 г хлябът струва 5 долара, в Русия им социален хляб за бедните - 60-70 стотинки за 1 кг

58

Край

преди 4 години

30 г. след "равния" старт българското общество е най-социално разслоеното в Европа. По индекса джини който измерва социалното неравенство България е на първо място в ЕС с латиноамерикански показатели. В такива страни и бедни и богати живеят зле. Чехия е с наполовина на нашия индекс.България трябва да приложи данък "лукс" с данъчна амнистия след това. Жилища над 1млн. лева и коли над 100 хил трябва да ги обложат с 30% данък. Който не ще да плати да доказва от къде са му парите.

57

Анонимен

преди 4 години

До 60 Защо говориш тези глупости, да не си питомец на някое училище за бавноразвиващи се? Това, че приехме плоския данък беше, защото страната се намираше в тежко положение и това беше начин да се привлекат чужди инвеститори - да построят у нас цехове и заводи и да отворят работни места. Защото ако не им бяха осигурени свръхизгодни условия, никой нямаше да дойде да инвестира. В момента ГЕРБ е за плоския данък и само БСП иска връщане към подоходно облагане. Аз съм за много умерено повишаване на данъците за фирмите и богатите, за да не се убие бизнеса

56

Край

преди 4 години

Плоският данък е най-ултра дясната капиталистическата система. У нас я въведе "левия" Станишев. Родените в дантели за които властта е по наследство и които започват трудовия си стаж като премиери не са леви. Борисов е много по ляв от Станишев.

55

Анонимен

преди 4 години

В прогресивната данъчна система си има вратички. В ситито в Лондон където работят едни от най-богатите хора в света, средно плащат по 3% данък. Затова си има агенции за лично данъчно управление. Най-много данък плащат тези с между 100 и 200 хиляди паунда заплата (дребни ръководители, доктори, АйТи специалисти), за които спестените пари от данъци през агенция биха били по-малко от хонорарите на съответната агенция. Сиреч облагат най-много само тези които са честни и кадърни.

54

Анонимен

преди 4 години

Когато в Русия и бившите съветски републики имаше социализъм, от запад не спираха да пеят колко е добър капитализмът и как богатите заслужават да са такива защото са кадърни. Сега, когато капитализмът разкри истинското си лице в източна Европа, същите уревават небесата "Богатите не са тези които играят за нас". А капитализмът е един и същ на всякъде.

53

Анонимен

преди 4 години

При плоския данък, богатите стават по-богати, а бедните си остават бедни, парадоксалното е че плоския данък беше гласуван от лявата ни партия БСП, където е пълно с милионери и нито гък от там да им вдигнат данъците.

52

Много е просто

преди 4 години

Всеки руски гражданин с Мин. раб. заплата от 270лв. веднага би искал да се размени с мизерстващ американски гражданин с месечни помощи от 1500 $ !

51

Потвърждение

преди 4 години

Минималната работна заплата в Русия е 270лв.Мин. работна заплата в България е 560 лв.

50

За съжаление

преди 4 години

В Русия се консумира 20% от световното производство на хероин !

49

Анонимен

преди 4 години

СЕВАСТОПОЛЬСКИЙ ВАЛЬС / 9 МАЯ, ДЕНЬ ПОБЕДЫ В СЕВАСТОПОЛЕ

48

Анонимен

преди 4 години

1.3 млн. пенсионери в България живеят под прага на бедността.

47

Анонимен

преди 4 години

до 49- В Китай,Афганистан,Индия,Холандия,САЩ,Канада,Нова Зеландия колко са от същите нещастници?Който ги пристрастява-са от най-богатите.Продават хора,деца,оръжия-са най-богатите са търговци на тези неща.Кой да спре любовта към парите? В Украйна децата от глад тапети ядът-а Порошенко е милиардер.Какво ще кажеш?

46

Данни на РОССТАТ !

преди 4 години

Вместо глупави дискусии за някакъв виртуален данък богатство, който никога няма да бъде въведен в сегашна Русия, да си решат въпроса с наркоманите - 8,8 мил., заразените от ХИВ -2,3 мил., алкохолиците - 5,6 мил. И това при население 142 мил. !