30

Анонимен

преди 4 години

Слагам минус за измислената дума безакълие-- много неграмотност трябва за да използваштурцизми.

29

Не

преди 4 години

Току що е захвърлила мотиката в градината. И са я извикали, "миче, ела мама, търсят те от Брюксел да те назначат комисарка!"Преобува се набързо и нахилена, хайде на автогарата!

28

Ira

преди 4 години

Тя пак гледа лакомо и вдъхновено. Важното е да си на престижно място, и астрономически привилегии.0

27

Анонимен

преди 4 години

Когато след революцията болшевиките завзели административната и изпълнителна власт, думите "министерство" и "министър" им се сторили прекалено капиталистически и буржоазни. Тогава по предложение на Лео Троцки министерствата станали комисариати, а министрите- комисари. И понеже за Сталин не останало министерство, за него измислили нов комисариат -по националностите.

26

Анонимен

преди 4 години

Тя е номенклатурен кадър. Както едно време бяха директорите.Няма никакво значение на коя комисия ще е комисар, може и на космонавтиката и астрологията.

25

Анонимен

преди 4 години

До 23:Близко си,но не съвсем - патката е символ на БЕЗакълието.Просто една развалена плоча,която се върти на едно и също място и каканиже едно и също!Такива екзмпляри се ценят най-много из брюкселските селения,което от своя страна показва, до къде са стигнали в малоумието си, европейските(в империята ЕС),народи и какво бъдеще са си набелязали!

24

men

преди 4 години

името промениха, обалстите промениха, нови компетенции на председателката не требват. как ты? ми тя златен кадър. от сичко разбира. то дигитализация, то младеж, то иновации, то култура, то дълбоко гърло и простатни масажи. мали мали недей.

23

Анонимен

преди 4 години

Смяна на имената, Възродителен процес

22

Анонимен

преди 4 години

Мария Габриел е символа на анти-акълието!

21

Анонимен

преди 4 години

Мани културата, бяха забравили изследванията в името на ресора. А там е програмата Хоризонт 2020 и Еразъм, които разпределят милиарди. Дали са искали да ги пласират другаде, или просто са решили, че се подразбират в Иновациите не знам, но ми се струва много странно да забравиш Науката като ресор. Защото там има ужасно много пари. Вярно, разпределени са предварително, така че нашата Мара да не може да бърка в кацата с меда, но все пак са много.

20

Анонимен

преди 4 години

Ккакъвто и дълъг да й го направят ресора, ще си остане същата калинка

19

ПроСоТо

преди 4 години

историята се повтаря.."1:1"..както се изрази "Тато" ви за краха на социализма:-"Идеята не беше лоша,но СИСТЕМАТА,която се приложи спрямо него,го уби".СЪЩОТО ще сполети и така наречения "ЕС"..-Като ИДЕЯ ДА,определено,но като "система",начин на функциониране ,НЕ!..Категорично!..Нема да минат и тридесетина години и тая иначе прекрасна идея за Обединена Европа ще последва съдбата на една друга "обединена общност"...Защото тотално некадърни БЮРОКРАТИ възседнаха надеждите на стотици милиони евро

18

Анонимен

преди 4 години

Бе те и на Македония смениха името, общото между Македония и дълговратата калинка са, че от тях не зависи нищо. Работят здраво, сменят имена на ресори, 2 години обмислят дали да се смени часовото време, после още 2 години Брекзита и раята гледа доволно и се наслаждава на заплатаджиите нищоправци.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9 Не, ще се "разпилеят" едни огромни пари.

16

ПроСоТо

преди 4 години

иначе наистина си е гювеч новия "ресор"..ТУРЛЮГЮВЕЧ..Изрази,които сами по себе си означават все пак нещо,но набутани по тоя начин "в един кюп", крещят:-"ОТБИВАМЕ НОМЕРА!!!!"...."Даскале,не *** убивай!Пиши три на мойта Габриел!То за друго ни я бива,барем да ми стане комисар.."

15

Анонимен

преди 4 години

Последния да затвори вратата.

14

Поразителна

преди 4 години

Тази усмивка съм я виждал и на друго лице. Поразително, общото между двете е, че са к..

13

ПроСоТо

преди 4 години

"На дълъг врат-дълъг ресор"../народна поговорка/..

12

Анонимен

преди 4 години

българин и европейска култура, леле мале!

11

Анонимен

преди 4 години

Това не е ресор, а гювеч. Евро бюрократите копаят и под дъното на некомпетентност.Резултата няма да закъснее.