42

Старо куче

преди 4 години

Никой от статистиците не е направил проучване, че средната възраст на работещите е станала сигурно към 45-55 години. Младите избягаха в чужбина или трайно не работят. Аз, дето бях с непоклатимо здраве, тази година си правих операция. четири месеца ползвах болнични, а докторът ми казваше, че трябва още два да си почивам. Е, направих се на герой и вероятно догодина ще лягам пак под ножа. Това е истината: стари, изморени, стресирани и болнави работещи, застаряващи хора, крепят данъците на държавата

41

Лили Барута

преди 4 години

От както сме капиталистическа колония,нито има демокрация,нито има човещина...Само жестока експлоатация и гавра с бедните хора...

40

Има работници лъжци

преди 4 години

Служителите се чувстват недооценени и недозаплатени. После с болничните го начукват първо на колегите си, после на работодателя. Но той не го усеща. Начукват го на колегите си. В нормалните предприятия, в които има диалог между ръководство и служители, назряващите конфликти се решават преди да ескалират. Нужен е един управител на 50 души максимум.Няма как да ги познава добре ако са повече.Всеки служител си знае дереджето. Ако има сериозно болни, то те са един-двама на петдесет души персонал.

39

Анонимен

преди 4 години

До 42 - бих излизал по-често в болнични, АКО имаше кой да ме замества ! Ясно ?!Хайде, лека ти вечер !

38

До 40

преди 4 години

Ти явно никога не си взимал болнични и не си на заплата.

37

До 14

преди 4 години

Това, което си си съчинил, кой ти го подсказа? Личният лекар може да ти даде максимум 14 дни болнични, но това се случва много рядко и то не за грип и настинка, а за други болести. Обикновено личния лекар дава 1, 2, 3 или 4 дни болнични.

36

Анонимен

преди 4 години

Обикновено личните лекари изписват поне 2 седмици болнични... Не знам защо !Моя личен лекар всеки път за лека хрема ми изписва по половин месец, НО аз му отказвам, защото пари ми трябват, А НЕ да си лежа !!!

35

Анонимен

преди 4 години

Щом са забелязали, че продължитените болнични преобладават, остава да направят и елементарния извод кой взима продължителни болнични и да стигнат до причината - увеличаването на възрастта за пенсиониране.

34

аз

преди 4 години

Домного точно казано, застаряваща и болна нация- ето на какво са дължи увеличенито на болничните. Сигурно има и такива, които си вземат болнични за да отидат на почивка, но според мен са много малко. И питам работодателите като са установили такива случаи защо не са сезирали компетентните органи за това. Освен това никъде не видях какъв е дала на болничните на самоосигуряващите се лица. Защото те вземат болнични за да си избият разходите, които внасят за осигуровки.

33

House M.D.

преди 4 години

В една година има 365/366 дни. Откъде се взеха тези милиони дни? Как изглеждат 0,18 дни? Как изглежда половин ден болничен? Болничните не се ли издават вече в цели дни?

32

човек

преди 4 години

До: номер 33Аааа, това беше виц по времето на комунизма!При бай Тошо!

31

болен здрав носи

преди 4 години

Е как така па аз бyдала през последните години си спомням на два пъти по 2-3 дни само бях ползвал болничен?Това дълго ли е?

30

Анонимен

преди 4 години

В нашата страна имаме следната поговорка, която отразява прекрасно българската реалност: Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя. Каквито работодателите, такива и работниците Тези, които искат да работят здраво, не намират смисъл да го правят в България за стотинки.

29

Анонимен

преди 4 години

Е, как да не се увеличават. Средната възраст на населението расте поради ниската раждаемост. Храните са некачествени, здравната превенция я няма, работата е стресова, доходите ниски. Как няма хора на по 40-50 години да не боледуват ?Увеличаването на болничните е следствие от разболяването на нацията. Харесва ми как се ритат падналите и се извърта, че хитреещите лоши работници го слагат на изтормозените работодатели. Ега си дебелоочието.

28

123

преди 4 години

Какво очакват,с вдигане на пенсионната възраст ще се увеличават и болничните.Как може да сравняват 40 с 63 годишни.Естествено ,че последните боледуват по вече и се възстановяват по бавно.

27

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ ако вдигнат пенсионната възраст на 70 години, болничните веднага ще скочат тройно.

26

Истината

преди 4 години

Принципно в частния сектор болничните са доста повече и няма как да не е така при тази реална продължителност на работната седмица много над 40 часа седмично. Отделно, че на практика всички фалшиви болнични са в частния сектор, колкото и да са малко.

25

Реалист

преди 4 години

До 60 годишна възраст ползвах 2-3 дни болнични веднъж на 4-5 години, но човек остарява. Сега от няколко години ползвам между 30 и 60 поредни дни болнични, вкл. престой в болница за операция. Сега пак съм в продължителен болничен след операция, която досега не са ми правили. Синдикатите да вземат да направят статистика по възраст на ползващия болничните.

24

Анонимен

преди 4 години

С тая психика - толкова.

23

Обективен

преди 4 години

Повече от ясно е, че болничинте растат заради повишаването на пенсионната възраст, а точно това липсва в "анализа" - колко са болниюните по възрастови групи. Докато е млад човек боледува кратко и рядко, но като мине 55 годишна възраст започва да боледува често и продължително. Една операция в болница и после още 20-30 дни болнични и ето ти как се появява болничен от 1 месец.