33

Бел

преди 2 години

Имам нужда от висока заплата, за да живея собствения си живот, а не да дават от моята заплата на шутове по телевизията и да ме държат без пари, прикована пред телевизора. Надявам се благодарение на интернет повечето хора да станат известни и да се премахне доминацията на медията в досегашния й вид. Всички сме хора и не смятам, че е нормално шутовете да получават милиони понеже могат да имитират хора от реалния живот, а ние да се ограниаваме с трохи.

32

Анонимен

преди 4 години

За да оцениш едно управление, достатъчно е да му видиш приоритетите. За нашите умници неща като здравеопазване, образование, адекватно менажиране на ресурсите са тотално несъществени на фона на твърде важни и наболели въпроси като това колко наркотици може да си позволят актьорчетата с една заплата. Все пак последните осъществяват фундаментална за обществото дейност - от тях зависят човешки животи.

31

Анонимен

преди 4 години

Абе ако не станем скоро втора Румъния с минимална заплата 900 лв втора Гървия с минимална заплата 1500 1600 лв и втора Швейцария с минимална заплата над 8000 лв ще има нова революция

30

Анонимен

преди 4 години

Значи артиста заплата 2500 3000 лв а на един биолог заплата 700 лв примерно значи ще трябва да се емигрира

29

Анонимен

преди 4 години

Артистите,продуценти,режисьори все говорят как работели за щат 300 или 600 лв и накрая се оказват с депутатски заплати или направо милионери

28

Анонимен

преди 4 години

И какво излиза една шивачка 400 500 лв едно артистче 2500 или една медицинска сестра 570 лв кога минималната заплата ще стане 1000 лв посне и 3000 4000 лв и тнт едвали ще е в близките десетки години и ще трябва да се емигрира никой не иска да работи на мутри и накрая ако стигне до пенсия след като е работил на мутри да вземе 132 или 220 пенсия

27

Изпързалян зяпач

преди 4 години

Едни и съши муцуни се канят взимно по шоута и телевизии, готвят, пеят, интервюират се взаимно, правят общи журита, певците при артистите, артистите при спортистите и журнналистите, партита, светски вечеринки, дечицата уредиха, пенсийките оправиха, не пускат кокала и все са зле и много им е тежка "работата" - пълен цирк и ние в него

26

Култур Трегер

преди 4 години

И при Живков и сега все се оплакваха и все се уреждат и са добре - а вие зяпайте

25

65

преди 4 години

И мен ме е яд,и е възмутително разни чалга фльорци да се гологъзят и да пеят гнусотии.

24

65

преди 4 години

Незнам каква заплата искат,ама няма един зле облечен, лятото все пътуват по почивки.На запад било друго.Ами това е положението.

23

До 24

преди 4 години

Така е много точен коментар - актьор на заплата е тотална глупост. Театрите могат просто да наемат трупи които да изнасят представления или актьори на хонорар, получаващи процент от продадените билети. И не може да има театри във всяко градче, там където има публика, където има интерес, но да се изнасят представления пред 2-*** души е смешно и нерантабилно!

22

Анонимен

преди 4 години

Би трябвало изобщо да няма щатни актьори на заплата. Провежда се кастинг, одобрените актьори подписват граждански договор на хонорар-колко лева на предствление ще получат. така е по света. Така се избягва рискът, описан в сатитята-ако една година сезонът е добър-са високи заплатите, но ако догодина няма публика заплатите пак остават високи. При актьори на хонорар, и слаб сезон на другата година хонорарите ще са ниски, при силен сезон-по-високи.

21

до 20

преди 4 години

Не е честно. Малко е. Най-скапания програмист на запад почва с поне 4000 евро заплата. Ако си подготвен и повече. Не сравнявай програмисти и актьори. Програмистите работят на заплата. Дава им работа работодателя, и програмистът ея върши. Актьорите по света не са на заплата. Ходят на кастинги-по 100 актьора се състезават дори за третостепенна роля, и получават хонорар, а след края на постановката са уат-и пак ходят по кастиг.нги. Или стават временно сервитьори-там повечето сервитьори са актьори.

20

Анонимен

преди 4 години

Странно-актьор на заплата? Къде по света го има? Актьорите по цял свят са на хонорари, в зависимост от качеството на трудът им. Може да си нетърсен-с нула евро хонорар, а други с високи хонорари. Няма актьор на заплата по света. Ако искаш сигурността на помесечната заплата-си намери друга професия-стани продавач в мол, например. Но актьорите са свободни хора, такова нещо актьор на трудов договор и гарантирана заплата по света го няма. По света ходят по кастинги, борба е за ролите при състезание

19

Анонимен

преди 4 години

До 20Да. Актьорите в театъра носят много по-ниска печалба.

18

Анонимен

преди 4 години

а най-смотаните програмисти взимат заплати 3000-3500 лв заплата.това честно лие?много са нагли програмистите.

17

А не

преди 4 години

Имате грешка! Най добрите актьори не са в театъра.Най добрите ни актьори са в парламента и получават далеч по високи заплати.

16

ss

преди 4 години

Тези са ясни, ама я дайте повече инфо за тия дето озвучават зад кадър на български - от дамски превръзки, та до Шварценегер! Там са големите парички, не случайно онзи брадатия обиколи целият свят!! Нооо, там не е за всеки!!

15

Аноминен

преди 4 години

Едни и същи хора се въртят по филми, сериали, водещи на телевизионни предавания, реклами. Щом като Асен Блатечки минава за секс символ и направи толкова филми и сериали ...

14

Провинциален актьор

преди 4 години

Принцип в театъра е: Публиката винаги е права. Като чета коментарите, съм съгласен с едни, с други не съм. Чудя се колко от коментиращите са реална публика, че да са толкова критични. В целият сектор култура опростачването е факт и все пак има и стойностни представления. За жалост културата е продължение на икономиката. Когато човек няма 5 лв. за храна, то няма как даде 10 лв. за театър.