10

Има логика в това,

преди 4 години

да те задължат да се ограмотиш и да те санкционират, ако не го направиш, защото според нашите закони всеки има право да гласува.Как ще гласуваш, ако не можеш да прочетеш какво пише на бюлетината?Значи, изводът е, че ако не желаеш да се ограмотиш, значи сам, доброволно се лишаваш от граждански права. Законът трябва да се оправи в тази насока.

9

Идея

преди 4 години

По-ефективно ще бъде друго начинание. Ако накарат всеки пълнолетен човек, който е останал неграмотен да плати солена глоба или да я отработи. После да му дадат срок сам да се научи да чете и да пише или да се запише на ограмотителни курсове, които да плати от джоба си. Ако не го направи в дадения му срок - пак глоба и така докато най-после научи азбуката.Не се ценят подарените блага, които дори не са били поискани от онзи, на коготосе даряват.

8

Анонимен

преди 4 години

О,свещена просотота!Нищо вярно няма в това-изхарчиха се едни пари и толкова!Неграмотните не станаха по-грамотни!!

7

Анонимен

преди 4 години

Грижите за тази категория граждани започва от самото им зачеване и продължава чак докато си тръгнат от този свят.Тези грижи струват на бюджета повече от финансите, които държавата отделя за децата на данъкоплатците.

6

Анонимен

преди 4 години

До НаблюдателПо твоята точка 3) отговорът сигурно е 100%.Не са ми известни лица от други общности, които в наше време, у нас, да не са грамотни. Изключение правят само хората с много тежки мозъчни заболявания, които не осъзнават дори себе си.

5

ай сиктир

преди 4 години

По-грамотни значи вече разпознават буквата с която започва името им.

4

Наблюдател

преди 4 години

1.) Каква степен на грамотност е постигната?2.) Колко е излязло на човек?3.) Колко са cинraлитe между тия, или те пак минават "между капките"?

3

Стамат

преди 4 години

Колкото по-грамотен си, толкова по-лесно ще тъе лапне сатанинстака система, т.е. т.нар. "държава".

2

С други думи,

преди 4 години

Не са благоволили поне да се ограмотят навреме, в детската им възраст, когато това е било платено от бюджета за тяхното поколение. Бюджета сме го пълнили ние или нашите родители, но не и техните.Затова днес се отпускат допълнително още над 19 милиона лева, за да научат азбуката тези индивиди.И всичко това - от нашия джоб!

1

Анонимен

преди 4 години

Да така е. Догодина са станали академици. Все пак от векове Пазарджик е меката на умствените капацитети. Школата за титани на мисълта е там.