51

Пешууу

преди 4 години

Преди години ядох рибена супа с вода направо от Дунав беше най вкусна та в живота ми! Но вече не смея да си измия и ръцете че последния път като си измих лицето цяла година имах проблем с очите. Възпаляваха се постоянно. Никой не успя да спре сливополския петролен магнат да си излива остатъците в реката! Най лошото е че само 3 километра надоло по течението са помпени те станции от където цял Разград и Исперих пияат вода а дъното около помпени те все едно е промазано с грес

50

7

преди 4 години

Контра въпрос към автора вие ще пиете ли от Дунавската вода?

49

Стефан Христов

преди 4 години

Преди 50 г. пиехме направо от Дунава, когато ходехме на Голия остров във Видин.Сега за пари даже пръста си не потапяв в тая отровена река...

48

мокър

преди 4 години

Бяхме на хляб и вода,след като платим данъците.Сега сме само на вода, ама от дунава . Има хранителни вещества ,същества. Може и без хляб.

47

Русия

преди 4 години

Добре чий Дойче Гюзели чи да знайм да ни пийм от Дунава!

46

Щерю

преди 4 години

Дойче *** е...

45

Анонимен

преди 4 години

И За тази работа трябва да ни информират от Дойче веле????

44

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТя може да дезинфекцирана и преварена,но не виждам с какво ще помогне дезинфекцията ако водата е пълна с тежки метали и химикали.

43

Анонимен

преди 4 години

В Дунав се изтичат всичките мръсотии на Европа,кой луд ще пие вода от там?

42

Анонимен

преди 4 години

да пуснат една тръба от Дунав към Перник

41

Анонимен

преди 4 години

Всяка вода може да стане годна за пиене като премине през качествени филтри. Сега има много достъпни филтриращи системи и всеки може да си инсталира такава в къщи. Най хубавите системи струват около 1000-1500 лева и пречистват водата перфетно. Може да спокойно да захраните системата със кална ръждива или зеленясала вода от всяко блато и на другия край излиза перфектно чиста вода без никакви замърсители.

40

-

преди 4 години

До Анонимен 33Реката винаги е била такава. Аз си прекарвах летните ваканции там и най-редовно ходехме на плаж преди дивия запад.

39

Анонимен

преди 4 години

Няма как водата в румънската част на Дунав да е била някога годна за питейни нужди! Голяма река с бавно течение е коктейл от водорасли и микроорганизми, някои от които опасни за човека в определени дози.

38

ikar

преди 4 години

До АнонименЗа да се вземе вода за рибена чорба на брега се прави трапче и се взима от водата, която вече се е филтрирала през пясъка, а приказката, че рибената чорба се прави с дунавска вода е за балъците.

37

ikar

преди 4 години

До Дунав РусеЗатова пък от Европа пристига неособено чиста вода - има интересен цвят, е не като Темза, де, но вече я доближава. Не бих пила вода нито от Дунав, нито от Темза, освен ако не е от изворите. Иначе водата е пресалено пълна с живот.

36

Анонимен

преди 4 години

Ако е дезинфекцирана и преварена защо не?Гледам в нета се продават комплекти за оцеляване -освен нож,фенерче,компас,въже аптечка,кибрити,тел и тн има и прелюбопитни постижения на съвременната химия.Като например прах който става на нещо като хляб след като се намокри.Фрашкан с витамини,минерали и стимуланти.Същевременно с това намаляващ апетитът.Също така и някакво друго вещество което прави *** вода годна за пиене но с уговорката по макс литър дневно.Разбира се това е в краен случай.

35

Дунав Русе

преди 4 години

В момента Дунав е по-чист отколкото преди тридесет години. Когато бях дете, плуваха огромни мазни петна +всичко за каквото се сетите, веднъж течението ме отнесе точно до канала на Родопа имаше черва, ккръв, козина ушички и пр. Мръсния канал на Русе се изливаше директно долу на топлата вода, като огромен водопад. Сега има причиствателна станция и няма фабрики да го замърсяват няма и БРП(сасипаха го).

34

неграмотници?

преди 4 години

А кво е тва 'Дунава'

33

Анонимен

преди 4 години

хахаха След Сърдбия насам Дунав е един ***. Имах приятел, работеше в речна охрана. Всички кораби плаващи по реката, влизащи и излизащи към черно море като стигнат тъпанаристан и румънистан си изхвърлят вайната в реката, защото няма абсолютно никакъв контрол. Родом съм от крайдунавски град, като дете имахме открит басейн в града в реката. Лятото не ти трябваше черноморие. Дунав беше едно малко прекрасно море за нас. След това дойде дивип запад и всичко стана вайна....

32

Анонимен

преди 4 години

До 32твоите бактерии и за това не стават. Ако въпросните хора правеха същите мизерии в Дунав, каквито правят в Ганг, тогава щеше да разбереш какво значи наистина висока смъртност. Но какво да обяснявам на човек който през 2019 ми пише из форумите за "чудеса"