77

От народа

преди 4 години

Защо родителите не са насочени адекватно към подходяща клиника навреме, ами е трябвало да се молят за преглед? Какъвто и да е бил изходът, случаят подкопава доверието в лекарите. И не финансирането е виновно, а липсата на каквато и да е човешка състрадателност у тях!

76

Т. Шмилев

преди 4 години

Хеморагична пневмония, усложнена с надбъбречни кръвоизливи (т.н. синдром на Уатерхауз-Фридериксе), това е диагноза при която за голямо съжаление, дори днес, шансът на пациента е благоприятен, само, ако се случи ЧУДО. Нама значение кой е причинителят и в кой момент от началото на заболяването е започнато не интензивно, а най-агресивно лечение.

75

Анонимен

преди 4 години

Браво! Установихте причината.! Доста късно обаче! И сега какво? Детето няма да се подобри, нито виновен ще има нито ще спрат подобни случаи, това е България

74

Х

преди 4 години

До АнонименВ конкретния случай няма фантазии. Установени са кръвоизливи в белите дробове и надбъбреците., к. определя и фаталния изход. причината за кръвоизливите са вероятно тежки токсико- септични увреждания, дик, к. найчесто се наблюдават при тежки бактериални инфекции.

73

Xxx

преди 4 години

До АнонименКогато навреме се хвани една тежка инфекция, за каквато има съмнение в случая, и се действа спешно и адекватно, има някакви шансове да се помогне. В конкретния случай, тайминга и изхода показват загуба на време и неадекватно поведение. Детето загива с тежки септико- токсични прояви, т,н, дик синдром, с изкървяване в бели дробове и надбъбреци, к. определя и фаталния 17752изход.

72

Анонимен

преди 4 години

Мислите ли че търговски дружества ще ви излекуват. Ако си мислите така в голяма грешка сте. Където и да отидете в лечебно заведение ви гледат като че сте портфейл. Ако имате дебела пачка може и да ви обърнат внимание но ако сте бедняк ще умрете пред очите им без да ви помогнат. Помните ли случая в първа работническа болница където човека умря след като го изписаха пред вратата на същата болница в която уж го излекуваха. А умря защото чакаше линейка пред болницата за да го откарат в болница.

71

лекар

преди 4 години

От една страна, да почине дете с пневмония в болница е безобразие.От друга страна, никога досега МЗ не посочи и себе си като съ-виновна институция, а винаги грешките са били търсени локално.Ала грешките се предопределят от по-високо ниво.Здравеопазването бе обявено за търговия - което подкопава морала на медиците.Освен това, направи се така, че лекари и сестри да не достигат и у оставащите се улеснява нагласата "добър или лош - друг вместо мен няма".Тук е вината на МЗ и Държавата. Толкоз!

70

Сандо

преди 4 години

Да ви плюя на здравеопазването! Деца умират, а лекари взимат 57 хил. лв. заплата докато слагат стентове на здрави пациенти.https://bultimes/%d0%94%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d1%8e%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%94%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d1%83%d0%bc/

69

Сандо

преди 4 години

Оставка на тва смрадливо правителство, заради което умират по 3 хиляди българи годишно заради лекарски грешки и безхаберие, но досега няма осъдени убийци в бели престилки !https://mediapool.bg/do-3000-balgari-godishno-umirat-zaradi-lekarski-greshki-news163379.html

68

Анонимен

преди 4 години

такава студенина.безсърдечност у тази педиатърка.сякаш не работи с деца.а със затворници.има професион.изкривяване.Бърнаут?

67

Анонимен

преди 4 години

До КараКолко часа, скъпа Кара? Колко? И, моля, посочете напълно обективен, доказан източник!Та? Колко?

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 77Ахаааааа, всичко, ама не във всички!Интелигентно казано, поздравления!

65

МНЕНИЕ

преди 4 години

Родителите са на друго Мнение - Лекарите не са изкали да приемат Детето за Лечение - дали тази Болест е Нелечима ?Мнението ми е този Министър да го Уволни Борисов .

64

Кара

преди 4 години

До АнонименКолко часа детето детето е чакало да бъде прегледано и прието в болница? Не може в педиатрична болница болните деца да чакат по 3 часа за преглед пред спешен кабинет.... Подразбра се, че лекарката не е искала да приеме детето, искала е да го препратила в друга болница???? Да, детето е било тежко болно, може би фатално, но проблема е в нежеланието на лекари в детска болница да го приемат и лекуват.

63

Анонимен

преди 4 години

Починал е заради безотговорната работа на уж големите ни лекари, а всъшност безграмотни чалгари. Всичко читаво отдавна се изнесе от България

62

Анонимен

преди 4 години

Започнали си да се взимат много насериозно ако обаче са проявили недобросъвестно отношение към това бебе е редно да бъдат сериозно наказани !

61

така е

преди 4 години

До Анонимен 67Особено ония с купените изпити!

60

Анонимен

преди 4 години

Както се казва навсякъде по света хората умират от тежки заболявания, само в България хората умират от лекарска грешка

59

БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

Лоша работа!Много,много лоша работа!

58

Анонимен

преди 4 години

Срещу вирусите няма измислени лекарства. Антибиотиците лекуват само от бактерии и то но от всички. Лекарствата само леко подпомагат организма за да може той да се пребори по-лесно.При вирусна инфекция тялото трябва да се пребори само или умира. Ние си мислим че сме моного напреднали с медицината но това не е така при вирусите за които няма ваксина. Лекарите не са всесилни.