38

Анонимен

преди 4 години

Има умни телефони с Линукс както има и други операционни системи за телефони или го отключвате и забранявате на телефона да се свързва с определени процеси. Android 9 посволява се забрани отделно всеки процес на телефона или достъп от страна на дадената апликация която иска да чете телефонни номера,смс-и или да използва камерата и микрофона.

37

Мунчо

преди 4 години

А ве,що не ни набучат по един чип като на кучетата,за да не харчат толкова пари за скъпи технологии? Тогава ще има по малко шапкари,прокурори и съдии.

36

42229

преди 4 години

Искам само да допълня една техническа подробност. Да следят ни телефоните, включват им камерите, засичат им локацията, има лицево разпознаване, някой от вас го имат на телефона и се ползва за отключване на същия, след което отива в една хубава база данни и от там камерите могат да ви разпознаят, същото е и с "пръстовия отпечатък" НО към момента нито един сателит не може да ви види как се разкарвате по улицата и да ви разпознае.

35

Анонимен

преди 4 години

Ще си лепнем един мустак ала Филип Тотю и софтуера ще ме обърка :)А ако си сложим и от модерните очила тип мухата Цеце - ставам абсплютно анонимен.

34

Късно е либе за

преди 4 години

Това да ли е морално e въпрос отговорът отговорът на който няма никакво значение, а Face control се прилага от 20 години навсякъде

33

Маркуч

преди 4 години

До тръбаПримерно си много глупав ...

32

Анонимен

преди 4 години

Това го прави всеки смартфон.

31

анон

преди 4 години

Както винаги - нож с 2 остриета. Отиваме към бъдеще, в което сме роби на собствените си глупости. Тези "технологии" не са в интерес на обикновения човек.

30

Martin Bormann

преди 4 години

Баси технологията. Преди няколко месеца на летище Хийтроу минавам през автоматичния пропускателен пункт, слагам паспорта, усмихвам се в камерата, вратата се отваря, аз си минавам и прибирайки паспорта с ужас установявам че съм с паспорта на баба ми....

29

Анонимен

преди 4 години

До До всичкиТи не си мисли,че българските служби са толкова напред,колкото някои други служби,те са направо първолачета пред други служби или концерни.Всичко е под контрол,бъди сигурен,но тях не ги интересуват престъпленията ,а други работи.

28

Анонимен

преди 4 години

Който иска да се крие да си стои в къщи. Аз няма какво да се крия и то от полицеиски камери. Е, ако се разбере, че са ползвани за други цели - тогава трябва да има наказания. А не да помагаме на престъпниците да се крият, под някакви *** адвокатски доводи, че нашите права били нарушени.

27

Т.Шак

преди 4 години

Ако това ще предпази семейството ми и мен самия от някоя откачалка да не се взриви в мола с "Аллах акбар" и пяна на уста, нямам никакъв проблем с лицевото разпознаване.Само че виждам един проблем. Тази система не хваща ония забулените, а само добрите хора с открити лица.

26

ginger Riley

преди 4 години

До СПИТЕ ДАМИ И ГОСПОДААбсолютно никъде няма закон, който да ти забранява да си купиш Нокиа за 10 лева, с фенерче и да си джиткаш с нея. На излизане от вас махаш батерията, а ако искаш да се обадиш си купуваш карта за уличен телефон, още ги има тук - таме и си спокоен, че никой не те следи :)

25

Анонимен

преди 4 години

Не виждам проблема...

24

До всички

преди 4 години

Хайде всички на опашка и да оставят алуминиевите шапки и да си пият хапчетата. Кой го еня какво правите вие? Една служба за разузнаване има до 20 000 служителя, който отговарят за 10-ки милиони гражданина плюс туристи. Тая имат време да ви следят къде сте и какво правите си мислите? Смешковци

23

До 14

преди 4 години

Това съм го чувал и преди. САЩ ни шпионирали, чрез Самсунг. Щот била южно корейска фирма и чиповете им са свързани с ФБР. А пък Израел ни щпионират, чрез интел процесорите. Ако е вярно, то това е страшна работа.

22

Анонимен

преди 4 години

До СПИТЕ ДАМИ И ГОСПОДАТе и сега всичко и всички уреди могат да контролират,тая информация с лицевото разпознаване е дори крайно остаряла,всичко е под пълен контрол,ВСИЧКО и ВСЕКИ,дори животните!

21

Анонимен

преди 4 години

Бе, колегии и ... ъъъ, като чета Майн имаме и разни другари. Чипове ще има у нас в България, защото ние ще го позволим. Може и в Русия.

20

Анонимен

преди 4 години

До шматкаОще от Шумер насам се водят регистри и списъци. Каква е алтернативата? Тотална липса на самоличност? Никаква легитимност?

19

Анонимен

преди 4 години

До 14Да, ама не точно ...