103

Анонимен

преди 4 години

Явлението се нарича конформизъм. Всеки ентелегент ще си начеше егото с това че е в крак с друг ентелегент като изхейти нещо заради тенденцията на друг ентелегент който прочел някой си ентелегентен блог пълен с хрейтърска баластра по всичко и направен единтствено с цел да събира лайкове и посещения от ентелегенти. Сега дори това е професия инфлуенсър или да насаждаш влияния на овц.. да де на ентелегентите. Юо същия начин и подскачат по паветата умни красавци дирижирани от разни издания

102

само питам

преди 4 години

Зидаров нали няма да рисува в тоя стил книгите на Стивън Кинг или някакви други страхотии за вампири,защото наистина човек след това може да сънува кошмари.

101

Анонимен

преди 4 години

Нямам нищо против български творци на изкуство, ядосва ме факта, че сам г-н Зидаров, показва как той е точно българин. Задали са му задача с чисти и ясни критерии, голяма задача, да седне и прочете Х на брой книги, за да разбере за какво става въпрос преди да започне да илюстрира нещо, което ще видят безброй фенове на поредицата, но той просто не го е направил, както голяма част от народа ни. "Аз си свърших работата", да ама през пръсти. Илюстрациите са чиста абоминация, не е изкуство...

100

до 97 шарлито

преди 4 години

аз пък съм виждал и по-*** произведения и по-грозни илюстрации****А аз пък не. За детски роман ме побиха тръпки.

99

само питам

преди 4 години

Защо се оправдава Зидаров? Хората са написали в ясен текст,че не харесват картинките. Не може ли да нарисува нови ,, захаросани" както е казал,,каквито са в другите държави". Хари Потър е детски роман. С какъв символизъм трябва да се натоварва едно дете? Този вид стил може да го представи на изложба. От интервюто излиза, все едно на ,, критиката" й е платено да го плюят,не виждам причина след като през целият си живот е художник. Чел е първата книга й е разбрал,че става дума за детски роман.

98

честно

преди 4 години

Видях на живо тия илюстрации онзи ден в Сиела и да ви кажа са още по-страшни от картинките на сайта на днес бг. Особено 5-тата книга(мисля,че се пада) ,,Орденът на Феникса",където на преден план се вижда един великан по долни бели ***. Това ,,изкуство" не е за деца. Ако художникът го разбира, е редно да нарисува нови илюстрации на кориците в друг стил. Не знам кой е експертът който ги е одобрил,но мен ме хвана страх.

97

wowbagger

преди 4 години

Това интервю звучи фалшиво.Трудно мога да си представя, че интелигентен възрастен човек би казал в едно и също интервю за "полуинтелигенцията, тя е най-многобройна и най-агресивна", намеквайки, че хората оценяват творчеството му без да го разбират, а самият той да дава оценка на книга (извън неговата експертиза) по абсолютно глупав псевдоинтелигентски начин.

96

Анонимен

преди 4 години

Интелектуалеца Любен Зидаров и поръчителя издател не за разбрали жанра и са създали хорор книга. Хари Потър е вълшебен начин да накара юношите да мечтаят и да се стремят към недостижимото а не черноглед светоглед като на тоя илюстратор с черните цайси.

95

Анонимен

преди 4 години

Някой така са се филмирали, че са готови да отрекат щастливото си детство с книга в ръка и трепетното четене, в желанието по скоро да стигнат до илюстрацията.-------- Мало умник, последното нещо, заради което съм чел книжки, са илюдттациите.

94

Lan

преди 4 години

достоевски, ам, явно навремето не сте дочели :), щото книгата е много добра! Всъщност изобщо не се сещам за по-добра детско-юношеска книга. :) И едно време имаше добри фантасти, но точно този жанр е сравнително нов, така че няма особено място за сравнение.

93

шарлиебдо

преди 4 години

аз пък съм виждал и по-*** произведения и по-грозни илюстрации

92

достоевски

преди 4 години

каквото съдържанието такива и илюстрациите,по-добре с такива илюстрации за да плаши младите читатели и да не им пълни главите с глупости по мое време четяхме книге на А.Беляев,Карл Май,Джек Лондон,Марко Марчевски,Емилио Салгари и много други смислени автори в пъти по полезни за изграждане мирогледа на подрастващите,а не тези бълвочи с претенции за литературна класика

91

Ебассси

преди 4 години

Огорченият Зидаров: "Хари Потър" не е гениално произведение ...... е, значи , СЪБРАХТЕ СЕ .

90

Lan

преди 4 години

И въпреки, че клишета и стереотипи са несъвместими неща с изкуството, то все пак има подходящи неща и неподходящи. Никой не може да ме убеди, че този автори, нехаресван масово от децата, може да е подходящ за деца! НЕ е! :) Само си представи една гениална метъл банда как забива в някоя катедрала насред потресените набожни бабки...и въри им обясни, че музиката е гениална!

89

Lan

преди 4 години

91, изкуството влияе на възприятията и оформя мирогледа. В това е силата му. В тази връзка не бих показала някои картини/песни/филми на деца, да не говорим пък за някои неща от авангардното изкуство.

88

Анонимен

преди 4 години

Нямат свършване тея фосили със стойностните произведения и не си дават сметка че ако са били в час преди петдесет години отдавна вече са дърти муруци с неадекватни съвети. Тоя става за илюстратор на болнични брошури и ресторантски менюта.

87

Хаджи Смион

преди 4 години

Хари Потър не било гениално произведение... А той какво, изживява се като Пикасо ли? :D

86

Lan

преди 4 години

84, я бе! Изобщо не се отричам от детството си или от прекрасните книжки в него. НО и тогава и сега не харесвам този стил за детски книжки! Изобщо не се интересувам от гениалността на автора. Мунк също е гениален автор, *** представете си го върху детска книжка?! Това че детството е било щастливо, значи ли че всичко е било добре в него и нищо няма нужда от промяна за децата ни?

85

Хм

преди 4 години

"Хари Потър" е гениална халтура напълно в духа на времето.Тия картинки може и да са качествени,ама не са за там.

84

Рашко

преди 4 години

Добре, че не е жив Илия Бешков, току виж му бяха дали на него да илюстрира тая "чалга" поредица, какво ли плюене щеше да падне но уникалния стил на Майстора...