7

Е и

преди 4 години

*** изобщУ не ме интересува ИТ сектора, къщичката на село, фитнес полето и Балкана, чист въздух, вкусна водица, умствено развитие - решаване на математически задачи и шах.Да си взимат хората, щом могат, какъв е проблемът?Само да не ме задължават принудително да ползвам ИТ услуги - нарича се диктатура на едно малцинство обслужващо олигархията бизнес интереси и политически кръгове, които не желая, пробиви в системата винаги ще има.

6

Инжинер

преди 4 години

Завиждайте вземам 5000 ама мога мишочетааааа

5

John Smith

преди 4 години

Ако се спука балона ще пострадат некадърните, те ще са и причината за спукването, защото отдавна 90% от фирмите в сектора не работят за БГ. По принцип се полагат огромни усилия това да не се случи, всички академии са насочени в тази посока. Може да си говори много по тази тема.....

4

Анонимен

преди 4 години

Около 6000 са програмистите в България, от които 600 човека взимат над 5000 лева. Има и програмисти с под 1000 лева заплата, например много от работещите в държавния сектор, но има такива и в частния сектор.

3

Анонимен

преди 4 години

защо не проверите заплащането за айти в германия, франция или брекзитания ? 350-450 евро на ден за senior позиции. за дистанционно от бг дават наполовина.

2

123

преди 4 години

Какво стана с онези дето хакнаха НАП?

1

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗабавен си :) Реално сектора е от около 15 000 човека. Проблема е че може би 2000 от тях стават за нещо. Другите са като икономистите преди 20 години (някой им бил казал че се изкарвали добри пари и всичко живе се юрнало да става IT сега) Та относно тези малко над 2000 човека със заплата от 6000 няма да ги трогнеш на 2 по 6000 може да се заинтересуват ама само ако могат да си работят от вкъщи когато поискат, в офиса да имат от фитнес до кино зала + да им дадеш служебно BMW