18

Анонимен

преди 4 години

Според нея българският работник е болен и претоварен.да бе и освен това е депресиран, щото го карат да работи :)

17

Анонимен

преди 4 години

Работодател-Хуманист:Сега всеки може да регистрира фирма и да стане работодател.

16

Св

преди 4 години

То не е за подигравка, но защо слушайки Мика Зайкова, всеки момент очаквам да каже "Ти сега мен... ммм уважа'аш ли ме?"

15

защо 2

преди 4 години

Как се е създала такава нагласа? Създала се е, докато хората гледат от богаташите и от властимащите. Само един пример, не много. Все още кандидати за кметове и за парламента участват в изборите и дори ръководят от килията в ареста. Няма законл който да им забранява участието в избори, ако са подследствени или дори осъдени! Волен е в парламента, както си е с присъдата. Хората гледат това и разбират, че мооже да се управлява дори и с присъда. Това ги подтиква и те да работят 5 за 4.

14

Васил Велев

преди 4 години

Вярно е, че българският работник е най-мързелив в ЕС, пък може и в света! Аз отколко време ви го казвам. През работното време те ходят на тоалетна, пият вода, дишат и др., а имат нахалството да говорят, че заплащането им е малко. Безочие!!

13

Анонимен

преди 4 години

Работодател-ХуманистПървите три дни болнични да се плащат от работодателя, но след това да се отработват от работника.

12

селянин

преди 4 години

ако зимах болнични га съм махмурлия и ме цепи главата сигур нигъж не ке да идех на работа еле па ся ме заболе грълцето малко

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Само да ти напомня,че трите дни за сметка на работодателите бе"временна"мярка за година, преди доста години.Тогава шмекери работодатели си пращаха работниците в болничен.Сега ДжиПитата"работят" с наетите.Голямата част от българите приемаме фондовете като нещо,което по-право трябва да ползва,а не солидарно при настъпване на непредвидено събитие.Просто здравното осигуряване трябва да стане частно. А лекарите едва ли ще си "ритат"договорите със здравноосигурителните дружества?

10

Много ядосан!

преди 4 години

"защото работодателите плащат осигуровките." ?!?!?! Ами НЕ !!! Не ми плаща работодателя осигуровките! Аз си ги плащам! С това, което съм изработил! А освен, че си изработвам здравните и пенсионни осигуровки, изработвам и тези на работодателя!!!И изобщо, тази дума "работодател" нещо не я разбирам! Не, не ми дава работа мениджъра! А КУПУВА моите знания, умения и квалификация! Той е клиент, който купува МОЯ ТРУД !

9

защо 1

преди 4 години

Това е омагьосан кръг. Нещата започват отгоре и завършват надолу. В конкретния случай. Държавата отчита бум на болничните и как да реши проблема? С рестрикции към работниците. Да си плащат първия ден от болничните. Медиите справедливо се развикаха - така излиза, че по презумп;ия хората са престъпницил защото са взели болнични. Обаче как да се разправим с тези, които мамят системата? Нали ако вярваме на хората, те могат да ни излъжат? Тук опираме до нагласата на хората, която трябва да се изгради

8

Анонимен

преди 4 години

Дали българинът е претоварен личи от стандарта му на живот !

7

Анонимен

преди 4 години

Ако работодателите бяха изградили по-солидарен модел за труд и работна заплата, нямаше въобще да се стига до подобен казус. Но в съотношението работодатели-наемен труд-държава те са най-малко солидарното звено, особено "едрия" капитал.

6

Виц

преди 4 години

Не може да бъде, българският работник претоварен от работа?!! Българския работник го мързи да работи, той се скатава, взема си огромната заплата и масово си тръгва по-рано от работа.....шегувате се, нали?

5

Анонимен

преди 4 години

Преди десетина години долу горе двайската вървеше по 50лв

4

Като

преди 4 години

сме сме с робска и овчедушна психика ще ни цакат както си искат. Били плащали осигуровки. Ми тези осигуровки хората са си ги изработили. Ако не се даде отпор и приложи натиск, след време и целия срок на болничните ще стане за сметка на болния. Всичко се движи по посока на най-малкото съпротивление!

3

Анонимен

преди 4 години

"Предлагаме мярката да е за една година, за да се направи една оценка на въздействието и за работодателите, и за държавата как ще въздейства този процес, и тогава да се разгледа отново"И аз едно време така ги лъжех - "Дай да ти го набия до сливиците, после ще се гушкаме и ще си говорим, да ми споделиш какво е усещането... ако не ти харесва, повече няма"

2

анонимен

преди 4 години

SOS Спасете работодателите!!!!Не ги оставяйте да загинат!!!!!!!!!Как ще отидат на еди какви си острови и как ще си купят яхти. Алоооо работниците, некадърници такива

1

Анонимен

преди 4 години

Андрешко "претоварен" !!!