117

така си е

преди 4 години

До Анонимен в Лондон след 1952 са си решили проблема

116

фъндъка

преди 4 години

странно, лятото се карат много повече коли. Зимата - печки на твърдо гориво пали контингента ;) а статията прилича да е пордната промивка и подготвяне за вдигане на данъци и такси.Мноого по трудно е да се накара бай *** да мине на ток или парно

115

истински селянин

преди 4 години

Ши земъ дъ палнъ пак печката нощеска, чи ладну в тъз София, уа.

114

хах

преди 4 години

До 118Да разбирам, че ти не се отопляваш на твърдо гориво за да пазиш въздуха чист? Един вид живееш "ЕКО"?

113

АМИ КОМИНИТЕ?

преди 4 години

Автомобилити са неизбежби - там е нужно да се поднови автопарка.Но, отоплението на твърдо гориво е проблем, който ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ!За големите градове отоплението на твърдо гориво трябва да е разрешено само във вилните зони. Не е нормално в центъра и по кварталите да смърди на *** и разни други отпадъци, които се изгарят. Регламента може да е доста *** - щом пуши комин, глоба на цялата кооперация (или на съответния вход от кооперацията) и да се събира заедно с данъците следващата год.

112

Анонимен

преди 4 години

Хм, а онези от кв. Христо Ботев дето горят гуми? Те не са ли причината за мръсния въздух или моята кола е по-вредна от една-две-три запалени гуми?

111

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ

преди 4 години

Билета за градския е много скъп!!!! затова е така..... е, дишайте на воля,,,,,,,

110

тигъра

преди 4 години

Можем да загреем въздуха до 150 градуса и азотния диоксид ще се разпадне на азот и кислород.

109

115

преди 4 години

До колко замърсяването е само от азотните окиси е спорно и колко е изкривена информацията за това! Не случайно зимата въздуха и повече зъмърсен, именно от тези начини на отопление! Споменават за азотните окиси на автомобилите, но не споменават за другите замърсители на въздуха. А срама си го задръж за себе си!

108

Unufri

преди 4 години

Само едно уточнение, че азотните окиси се излъчват точно от автомобилите и то от дизелаците. Казвам го, за да ви спестя срама от коментари как печките били виновни или ТЕЦа

107

Край

преди 4 години

Града е буквално заринат в коли. Софиянци са свикнали и не си дават сметка, че всеки тротоар, градинка и площадка вече са реално затрупани с коли.При нормалните хора не е така. Тук можеш да регистрираш и караш всичко.И това не е от бедност това е от глупост.И отоплението в Южните квартали на София на въглища и дърва също е от глупост.Няма как да са бедни в Сиомеоново, Дагалевци, Бояна и Княжево.ГЛУПОСТТА ще ни измори не бедността.

106

БИЙТЕ

преди 4 години

АВТОМОБИЛИТЕ-ДОЛНА ЛЪЖА НА ФАНДЪКА. *** С ТЕХНИТЕ ПЕЧКИ. ФАНДЪКА ДА МИНЕ ДО ЛЕТИЩЕТО ВЕЧЕР И ДА ВИДИ ДАЛИ СА АВТОМИБИЛИТЕ.

105

пффф

преди 4 години

Пълни глупости, замърсяването на въздуха не е само от автомобилите, до скоро въздуха не беше замърсен, а автомобилния поток е същият. Завишените нива на замърсен въздух е от както пуснаха парното от ТЕЦ и отоплението на дърва и въглища на някои колиби в София..

104

Анонимен

преди 4 години

Ами то си имаше песен - "Елате хиляди младжи на родната страна надежда"(всички в София, разбира се).

103

Анонимен

преди 4 години

След като на никого не му пука и е с психика - "над мен няма никой", града ще се съсипе сам. Катаклизмите са неизбежни. Ще дойдат болести, които ще унищожат много хора, живота пак ще продължи... до следващата неразумност, или дай боже вече мисловност.

102

Бат Ман

преди 4 години

На фона на брутално мръсния въздух, всяко софианче - по единично в кола . Тоест, нас нито високите цени на горивата може да ни спрат да караме двайсет годишните таратайки, нито брутално мръсния въздух .........

101

Анонимен

преди 4 години

1. Да се намали цената на градския транспорт и за ученици най-добре да е безплатен. 2. Голяма част от трафика е заради родители каращи децата си на училище. Трябва да се уеднаквят учебните програми за начален курс. Който иска да учи допълнително езици, математика или друг профил, да кандидатства след 4 клас и да държи изпит. Така децата ще си учат в кварталните училища и няма да изминават километри, за да бъдат в "елитно" училище, проемът за което е адресна регистрация.

100

Анонимен

преди 4 години

Платена статия на лобисти!

99

Анонимен

преди 4 години

Хей Тиквочи продължавайте да си избирате Тикви и слагайте минуси и си дишайте мръсни въздух.

98

жалко

преди 4 години

Парковете не помагат.