11

патил съм си

преди 4 години

Дарявай народеее, дарявай че такива като митьо очите им се налага от време на време преливане на кръфчица. А за вас ако някой ден се наложи да ви прелеят кръв, ще получите отговор че кръвта е в дефицит и ще се наложи да платите като ПОП!

10

Анонимен

преди 4 години

Считайте статията за поредната от "зарибителските" материали подтикващи *** да дарява.Идентична с рекламите за лотариите на пеевски и спортните залози на Черепа, както и с "лесните" пари на "ИзиКредит"........На лов за балъци, другари.......

9

АТАКИСТ

преди 4 години

Краварите какво ли няма да направят само да спасят някой !

8

Дарител

преди 4 години

Кръв може да се дарява по-често от 6 месеца. Аз дарявам на около 3 месеца. Синът ми също започна - на 17 години. Правете го без да смятате колко животи спасявате. И един да е - струва си.

7

Жо

преди 4 години

ПОЗНАВАХ колега, който 10 години по времето на СОЦА, доброволно и безвъзмездно даваше кръв по 500 мл на всеки 20 дни. Той беше свекнал с това и ми каза, че не може да спре. Организмът му вече е привикнал да произвежда повече кръв и ако спре да кръводарява, ще вдигне кръвното налягане. Каза ми, че само един път са го наградили с безплатна карта за санаториум.Аз, съм давал безвъзмездно 13 пъти кръв по 300 мл. при кръводарителски акции. Даваха ни по 2 дни отпуска и по един шоколад.

6

Анонимен

преди 4 години

Една банка кръв е 450 мл . Максимум можеш да даряваш по 1 път на всеки 2 месеца . Тоест 6 банки годишно което е 2,7 литра. А този излиза че е дарявал по близо 9 литра на година!!! Което ще рече ,че копи пейстърчето което работи в днес бг трябва да си подобри Английския език

5

Анонимен

преди 4 години

За 34 години може да дари към 34л кръв. И как изчислихте спасените животи, един се нуждае от литър, друг от два, трети от чести преливания. Булшит!!!!!!!

4

Ангел

преди 4 години

Идете пред кръвния център в Пирогов.Там ще стрешнете граждани на Факултета спасили повече животи!!!

3

бай Иван

преди 4 години

И аз знам че повече от 2 пъти на година не е добре.

2

Дарител

преди 4 години

Кръв се дава на около 6 месеца по към 500 кубика. Ако дава по един напръстник на 2 седмици, е спасил точно 10 хамстера

1

Sichtpunkt

преди 4 години

Супер Благородно!Голямо браво! Градът в който живее е някак си звучи смешно, защото "Пуебло" на испански е "село".