43

До 44

преди 4 години

А как така съществуват фирми с цел източване на ДДС? За твоите фирми с пенсионери източващи НОИ, не съм чувал. Това да не би да става в Столипиново?

42

39

преди 4 години

До 42А как така съществуват неработещи фирми, с назначени пенсионери, само за да източват болнични от НОИ?

41

Кой

преди 4 години

Бизнеса пищеше да не се сливат празниците!!! А сега имало болнични............

40

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 39в грешка си! дори и да е пенсионер, ако човек работи, той си плаща здравни осигуровки, както и за стаж! заради стажа му се преизчислява пенсията, а заради здравните вноски му се полагат и болничен! дори има право и на борса! чети преди да пишеш!

39

Анонимен

преди 4 години

проблема е в алчния "бизнес", който кара хората да работят много, в съботите, даже и на празници! като поискаш да отсъстваш било по работа, или за почивка, никой не те освобождава! даже заплашват и с уволнение! затова работниците взимат болнични, без да са болни! и НЯМА фалшив болничен! това си е истински документ, дори и да е издаден на здрав човек!!

38

Анонимен

преди 4 години

Частниците искат да не се плаща за първия ден, заради фалшивите болнични, значи само при тях има фалшиви болнични. Лесно може да се определи къде биха взимали фалшиво болнични - там, където работодателят не пуска работниците си в отпуск, както и там, където бонуси няма или са малки. На местата, където бонусите са на всеки три месеца, фалшиви болнични на практика няма. Фалшиви болнични се взимат и по нареждане на работодателя, когато няма работа и заради което сега работодателите плащат за първит

37

анонимен

преди 4 години

Щом има фирми с пенсионери точещи НОИ с болнични, да не се изплащат болнични на работещи пенсинери! Няма нужда от проверки, защото в НОИ веднага ще светне, че болничния е на пенсионер.Те си имат пенсия и ако се разболеят няма да останат без пари, а и работят по желание! И да се освободят всички пенсинери работещи в държавната администрация, без ама те са специалисти, и са незаменими!

36

Cx

преди 4 години

Масово гражданите със индийски корени(и жълти зъбки) си вадят болнични само и само да не работят.И накрая Българина дърпа..

35

Анонимен

преди 4 години

Раздуха щата на администрацията на мах, всички са верни хора на Партията, никой не им държи сметка, че работят от 8 до 14:30-15:30 часа и си отиват. Сега ще раздуят щата и на социалните работници, отпускат им допълнително хиляди места. Откъде заплати за тая чиновници? Станаха милион, вероятно. Работещите в частния сектор вече изнемогват. Никой не защитава правата им. Пак се върнахме към социализма- всички на държавна работа.

34

Анонимен

преди 4 години

Има фирми, където като се разболееш те карат да напуснеш работа и като оздравееш повече да не се връщаш там. Не те пускат даже на зъболекар да отидеш. Има фирми, които са постоянно в престой през работни дни. Започват да работят петък следобяд, събота и неделя, денонощно нон стоп. И понеделник сутрин фирмата е пак в престой до петък. Данъци плащат ли се, осигуровки, заплати? Никой не ги проверява, никой не ги санкционира.

33

Анонимен

преди 4 години

Ако се направи един анализ на секторите в които има ръст на болничните ще се види че това са основно сред заетите в публичния сектор, държавна администрация, полиция, военни и т.н. та в тази връзка ако се въвежда някакво такова правило то трябва да е именно сред тези хора, и без това те не плащат осигурителни вноски, така че подобна мярка ще е изцяло справедлива

32

Анонимен

преди 4 години

До 30Фалшиви болнични взема държавната администрация, за да слива празнични и почивни дни. Работниците в частния сектор не почиват по празниците, те работят. В частния сектор няма делник, няма празник. Там се работи 10-12 часа, 6 дена в седмицата за 500-600лв. Частника не го интересуват почивните дни. Държавата му е позволила да си прави каквото иска.

31

До ФСВ

преди 4 години

Прочетох.

30

Цецо Мен

преди 4 години

Вече се трие поголовно под всякакви статии. Коментарът ми, който беше изтрит не съдържаше обиди и т.н и пак го няма. Кажете ми какво уважение очаквате да има към медиите и журналистите? Превърнахте професията в нещо долнопробно.

29

Анонимен

преди 4 години

А дипломата на Горанов ако е също фалшива?

28

До 22

преди 4 години

Фалшивите болнични на 99% са в частния сектор. Прекалено много губи държавната администрация от болничните, за да взима фалшиви болнични. Ако получава средно 800 лева бруто на месец, 600 лева са заплата и 200 лева бонуси.

27

Анонимен

преди 4 години

ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ НАЙ-ЧЕСТО ВЗЕМАТ ТИЯ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА И СИ ЗАПАЗВАТ ОТПУСКАТА И ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА ИМ Я ИЗПЛАЩА ПРИ ЧАСТНИКА НЯМА ТАКОВА КАТО НЯМА ДА СИ ВЗЕМА ОТПУСКАТА ВСЕКИ ЧАСТНИК СЕ СТРАХУВА ДА НЕ ГО ПОГНАТ ЧЕ КАРА РАБОТНИКА СИ ДА РАБОТИ ИЗВЪНРЕДНО

26

сик

преди 4 години

До Анонименпринципно фалшиви болнични се взимат най-много в общински и в държавната администрация, особено когато някой се разследва за злоупотреби и корупция.

25

Работник

преди 4 години

Почвам работа на летище фРАПОРТ Бургас-взето от знаете КОЙ! Ти-***-джии ми казват - дай си вторият пенсионен фонд към нас -фонд Съгласие!!! - Почвам работа в БМФ порт Бургас - на Киро Парахода- казват ми -прехвърли си фонда към нас -ДСК Родина !! Ами какво е това ИЗНУДВАНЕ БЕ !!

24

Анонимен

преди 4 години

С "фалшивите" болнични се захванаха, а с неплащането на извънредния труд ще се захванат ли?В 99% от частните фирми се полага извънреден труд. Но никой не говори за това. Системно бизнесът краде от работниците, но никой не търси отговорност за това престъпление.