74

kock

преди 3 години

До Анонименyou, my friend could be this ,what you're saing.. but for me you are dump..it is obvious.!

73

--

преди 4 години

Всъщност са страхотни, да не кажа "завладяващи".Но живеем в ултра-ейч-ди виртуалности, 3D, които изнасилват сетивата ни с преекспонирани цветове и ейч-ди-ари за сметка на вътрешните ни светове и фантазия. Така че, тези илюстрации май нямат шанс днес сред милениълите...

72

anon

преди 4 години

.. на буламач книга разказваща за едно мекотело дето само му се случват неща й се полага буламач корица и илюстрации... разбирам замисъла на автора, но така се правят илюстрации за народни приказки и други книги за най- младата публика...

71

Светла Георгиева

преди 4 години

Грозни. И като дете не ги харесвах, а тези още повече.

70

Светослав Богданов

преди 4 години

Не ми харфесват. В интерес на истината дори когато бях малък не харесвах илюстрациите на този индивид. Сетих се докато четях статията за "Приказките на Шехерезада" и колко много не ми бяха харесали картинките. не харесвам стила на художника, нито т. нар. скрит смисъл в картинките му. Та това е масова книга, а не изложба на сюрреализъм... Ако картинката не говори сама за себе си и не грабва тогава какъв и е смисълът? Можеше да е нещо по-добро!

69

Анонимен

преди 4 години

Всички книги от поредицата "Златната връвчица", както и много други бяха с илюстрации от Любен Зидаров и много ми харесваха, харесват ми и сега - семпли, изчистени, дори стилизирани. Класически рисунък, показващ характерни особености и дори предполагаеми черти на нрава на героите. Класика. Що се отнася до Хари Потър - средно качество литература, и то средно качество при последните, първите са чиста проба ниска топка.

68

ники

преди 4 години

Изкуство или не, тази такава корица никога не бих купил книга на детето си.I have spoken!

67

Анонимен

преди 4 години

Книгата е тъпичка и няма нито идеи нито смисъл в нея. Самият фентъзи стил е създаден да облекчи функционално неграмотната маса и да й създава илюзията, че "чете"... нали, щото това не е нито научна фантастика, нито Името на розата нито Павич нито Бредбъри. А инак уникални са илюстрациите- от детството ги помня, като стил и някак несправедливо и незаслужено красят една безсмислена книга...

66

само питам

преди 4 години

Ама тия рисунки да не ги е рисувал малкия внук на художника,защото дядото на 96 години има проблеми със зрението,ама не иска да си го признае?

65

Виктор-Крум се жалва

преди 4 години

На рисунката на 1-ва страница виждам дЪрт партизанин и консамолско секретарче,което размахва пръчка,защото е набило непослушните пионерчета,защото не са си вързали червените връзки.Само дето от мене Виктор-Крум,тоя получи едно круше и падна от метлата.И нека докладвам и аз до Политбюро,което е публикувало илюстрацията.Връзката ми си беше наред,Хари се ядоса,че мен харесва Хърмаяни,а не него. И повтарям Хари е доносникЪт,на мене не ми слагайте чер*на точка в досието.С Хърмаяни само си говорихме.

64

Симеон Попов

преди 4 години

Дъщеря ми на 4 би ги нарисувала по-добре. Отвратителни са ми такива старчета-връзкарчета, дето лежат на стари лаври.

63

Новатор

преди 4 години

Какво новаторско бе хора? Той рисува по същия начин от 70 години, да ви имам новаторството :D

62

Стан Баба

преди 4 години

Аз съм богат, защото светът е пълен с кретeни - Салвадор Дали

61

Стан Баба

преди 4 години

"Аз съм богат, защото светът е пълен с крeтени...." - Салвадор Дали

60

Анонимен

преди 4 години

Зидаров може да рисува. Вижте работите му от академията. Но после този тип художници решават, че отричането на формата и смислената рисунка ще ги направи по "модерни" и неповторими, и всъщност създават плашещи грозотии. А "разбиращата" критика ги аплодира, за разлика от нормалните хора.

59

Умен българин

преди 4 години

От дете се плашех и отвращавах от илюстрациите на въпросния художник. Особено, като сравнявах илюстрациите в по-стари издания с шедьоврите му. Някои творци открай време си бяха лансирани, въпреки неумението им, да рисуват, да пишат или да създават скулптури. ...Създавали били изкуство, непонятно за профаните... Може, но в случая кой е профанът?

58

Eddie

преди 4 години

Боже! Фината моторика му е зле на тоз човек.

57

Rock of ages

преди 4 години

Явно издателите са много некадърни маркетолози за да решат да изполват точно тези рисунки. Не коментирам творбите на художника като експерт по художествено изкуство. За целта на продажбите обаче, тези интерпретации действат силно негативно. Погледнете кориците на книгите от Тери Пратчет и ще ме разберете по-добре.

56

Щерю

преди 4 години

Особени, но по- скоро грозни илюстрации.

55

Не ние

преди 4 години

Трябва тийновете да се изкажат. Но подозирам, че им е все тая..дали ще се вълнуват каква е корицата и какво настроение внушава, както виждам, че се вълнуваме ние?