72

здравно осигурен

преди 4 години

До невинни в калтаА в Окръжна болница Пловдив си плащаш на регистратурата 2-3000лв без документ!!!Заявяват, че не може безплатно поради липса на средства при здранто осигурен!Парите ти изчезват безследно......

71

изчислете

преди 4 години

Мит: Парите от УПФ са мои.Факт: Никога няма да ги видите. Евентуално ще получите част от тях на месечни порции. Мит: Пенсията от УПФ се наследява.Факт: Пенсията от УПФ няма да се наследява. Мит: НОИ ще фалира.Факт: Пари за пенсии от ДОО винаги ще има (до 10 % от БВП).

70

невинни в калта

преди 4 години

Германия дава 9% от БВП а здраве, и още 2% кеш разходи за здраве, България дава 4,5%, и още 3,5% кеш разходи за здраве.Втората пенсия ще е средно по 25,33 лв. на месец. Това показват сметките на пенсионните дружества, ако една жена днес е на 60 г. и е натрупала средно 3527 лв. в универсалните пенсионни фондове.Ако обаче се изпълни прогнозата на НОИ за средна продължителност на живота от 88,4 г., сметките ще са по-различни. Така същата жена ще трябва да получава втората си пенсия около 320 месеца и за всеки ще се падат по 15,63 лв.

69

Анонимен

преди 4 години

Има самолети Ф16 да плашим гаргите ще хварчим и метрото в София много пара отиде.

68

Анонимен

преди 4 години

До 46 социалната пенсия е 132 лв

67

Анонимен

преди 4 години

Бюджет 2020: Дефицит няма, повече пари за здраве и образование------------За депутатите, министрите и за техните деца, и внуци!Вие да не би да си помислихте, че е за вас????Наивници, скоро и за болничните си ще плащаме на работодателя!

66

Анонимен

преди 4 години

Не може да уважаваме хора,които потъпкват своите принципи,които се примиряват и отстъпват пред силните на ден само защото така е по -удобно и по -изгодно.Ами не сте достойни за уважение господа политици забравили обещанията своето човешко призвание и дълг.Вие мразите и унижавате хората,и хората справедливо ви ненавиждат.

65

Въпрос

преди 4 години

Волен Сидеров ползва ли служебен автомобил и охрана и колко струва това?Бойко Борисов ползва ли служебен автомобил и охрана и колко струва това?Питам,защото не знам.

64

Анонимен

преди 4 години

Дом67А това, ме учителката е преподавала световна история, средновековна история на България, не се се брои пак? И то няма полза. То според теб от никого няма полза, ако директно е е ползата за теб. И какво искаш да кажеш?Край! Писна ми от хората! Надявам се обществото ни по-бързо да се затрие, че остатъка да се реформира...

63

Анонимен

преди 4 години

До САТА НАТО (какво глупаво име)40 години вноски. Аз работя за чужда компания в България, която изнася 99% отнаъздаденито тука навън. Какво съм дал ли? 5 години по 600 лева вноски на месец.--------Сата НАТО е измислица на московските трилове. Както и ФАЩ. Не те питам ти какво внасяш, а каква е ползата от учителка по история, преподаваща на децата робско мислене. По 600 лв вноски не си правил НИКОГА. Не бъркат пенсионните вноски с ДОД.

62

Анонимен

преди 4 години

Бачкатори по фабрики,заводи,цехове и дупки на капиталистите стягайте се за още по голямо дране,че трябва да се увеличават парите на тези дето само ядат!

61

Анонимен

преди 4 години

Няма страшно. След 30 години може и да стигнем до нивото на БВП от 1988 година по съпоставими цени. Сега сме на половината от него. Ако ГЕРБ продължи да управлява, още 30 години няма да ни стигнат.

60

До играч

преди 4 години

Средната класа силно намаля в развитите държави. Затова от известно време подменят понятието средна класа със средни по доходи, което е нещо съвсем различно. Преди 1989 западът имсше нужда от средната класа, за да демонстрира по-богат живот в сравнение със соца, но след като соца рухна, вече нямат нужда от средна класа и тя бързо намаля.

59

Анонимен

преди 4 години

До 29Че се оправят нещата е вярно, но още не сме стигнали стандарта от 1989г.--Преди 89та нямаше стандарт. Имаше един модел дънки, един модел дрехи, един модел телевизори, два модела коли, всичко беше еднакво за всеки и да имаше пари човек просто нямаше какво да купи и хората се редяха пред витрините на Кореком само да разглеждат и ако имаше нещо от там си голямата работа. Та тая 89 та просто я забравете, минало свършило и гледайте никога повече да не се върне комунизма в България.

58

Анонимен

преди 4 години

Основната причина за мизерните пенсии е малката сума от осигурителни вноски за пенсия от работещите. Сумата е малка по две причини - заради огромното укриване на доходи, може би около 50% в частния сектор и заради мизерното заплащане на работещите. От укриването на доходи, печелят дебеловратите, а ние губим, но малко хора го разбират.

57

F5

преди 4 години

На човека как му идва думата в устата за родината му. Освен финикийци в Германия имало май и гани или афгани, а Афганистан кои са и там ли има поробено гала население?

56

Анонимен

преди 4 години

Пенсиите в България се плащат от работещите, както е по немската пенсионна система. Защо пенсиите са мизерни е ясно. Защото и заплатите са мизерни. Дебеловратите бизнесмени-демократи са некадърни бизнесмени, но са част от мафията. Основата на мафията са политиците самонарекли се демократи след 1989 година и престъпниците, които демократите пуснаха от затворите.

55

така като гледам

преди 4 години

До Играч 3Луканов не могат да го питат нищо от 1996г.

54

???

преди 4 години

30 години ни управлява режима на демократите, от които 10 години мутродемократи, и затова сме най-бедните в ЕС. През 1988 година бяхме на 25 място в света по БВП на човек от населението. Сега на кое място сме ...

53

Анонимен

преди 4 години

Осигуровките ни за пенсия не са по индивидуални партиди в НОИ и в този смисъл не са във фонд, който се трупа на наше име.