55

ля ля

преди 4 години

лично съм против американското не заради това ами заради амбициите и алчността за управление на Света! рано или късно според мен ще се случи всичко това което можете да видите в =WALL-E= (прекрасна анимация) и голяма вина ще имат пак хамериканците за краха на човечеството! жалко за Земята и нейните богатства и красота!!!!

54

гост

преди 4 години

хората са зло, трябва да бъдат заличени от лицето на земята

53

Дядо Иван

преди 4 години

Ако краварите не дразнят Мечката,няма да има катастрофи.

52

Анонимен

преди 4 години

ето го истинското лице на щатите и то към приятели-идват у вас,..ат се на средата на стаята и си заминават,като им се обадиш да си изчистят ..ото, викат, а то е у вас значи си е ваш проблем

51

kireza

преди 4 години

До АнонименПЕРИОДИТЕ НА ПОЛУРАЗПАДА СЕ ДВИЖАТ ОТ 100 ДО 1000 ГОДИНИ!!!

50

Анонимен

преди 4 години

Радиоактивните елементи се разпадат до стабилни изотопи или до друг стабилен елемент и всичко приключва.

49

Американ

преди 4 години

Еко-мошениците подстрекават еко-глупаците да надигат глас...

48

Иванова

преди 4 години

Майката Земя си има механизми за изчистване на природата от разни неправилни дейности. И разни недоучили да не се правят на интересни ами да вземат да се ограмотят . Има един филм по NGC - Земята без хората. Да го гледат тези всезнайковци и да си водят записки.

47

Анонимен

преди 4 години

Йелоустоун избухне ли, всичките загиваме, не само САЩ.

46

Ха-ха

преди 4 години

Има просто решение-взривява се спящия вулкан Йелоустоун,в С.Америка настъпва ледникова епоха,климатът се охлажда,САЩ изчезват от световната сцена и всичко отива на мястото си.Е малко ще ни е мъчно за индианците,но те могат да бъдат евакуирани овреме,а после,когато континентът се опразни-върнати като законни собственици!Но всичко това няма да стане-Путин е добър човек...И 25% евреин.

45

258

преди 4 години

До Анонимен #10Ами хората с добро образование - имам предвид не само специалности, но и учебни заведения - напуснаха България. Така че ще приемаш, каквото ти се предлага. А да не говорим за коментиращите; някои се престарават да звучат в същия тон на полуграмотници, но няма нужда. Дори и да не имитират еднокнижниците, те също не блестят с граматика и правопис.

44

Скептик

преди 4 години

Този Кико е гений, разпада ядра, но те пак си остават същите. Той да не е кръчмарски син. С една чаша тежка вода прави на 1 чаша тежка и 1 чаша лека вода.

43

муспи

преди 4 години

При влизането на България в ЕС и НАТО, САЩ са дали обещание да я направят радиоактивна гробница на планетата, но както всичко американско и това се оказа помпан въздух.

42

опетков

преди 4 години

До Анонимен Колкото Русия обезщети някого за Чернобил, толкова и САЩ ще платят.

41

Анонимен

преди 4 години

АБЕ РУБЛАДЖИИТЕ МНОО КОМПЕТЕНТНИ ПО ЯДРЕНИТЕ ТЕМИ!ТЕ ЗА ТВА ИМ ГРЪМНА ЧЕРНОБИЛ...

40

ДНЕС БГ

преди 4 години

ОБИКНОВЕНО ОБВИНЯВАТ САЩ. ВИЖ, РУСИЯ НИКОГА НЕ ОБВИНЯВАТ...ЗАЩО ЛИ...

39

Анонимен

преди 4 години

До кикоНе сериозно, ти четеш ли си глупостите? Хем се бил разпаднал, хем си останал същия, хем се разпада до безкрайност на радиоактивни изотопи. Няма такъв природен принцип с разпад на ядрото точно на половина - какво правим с елементите с нечетен брой протони? Няма разпаднал се изотоп, който да си остава същия и най-големия хит наполовина същия!?

38

кико

преди 4 години

Времето на полуразпад на Pu 238 e 87.7 г. , на Pu 239 е 24 400 г., на Pu 242 е 330 000г.. Полуразпад означава точно , че половината се е разпаднал ( т.е. станал е друг изотоп , който също е радиоактивен) а половината си е останал същият.

37

До 36

преди 4 години

Смешно е как стигна до извода, че щом е полуразпад, значи точно половината ядро се разпадало. И урана е най-стабилния тежък химичен елемент, не случайно се среща широко в природата. Проблема е в доста по-нестабилни изотопи на тежки елементи като плутония, за който всъщност става въпрос.

36

До 36

преди 4 години

Няма абсолютно никаква разлика между изкуствена и естествена радиоактивност! В процеса на полуразпад не се разпада половината атомно ядро на изотопа и не преминават автоматично в стабилно състояние - изотопа се разпада и се получава друг изотоп на по-лек химичен елемент! Колкото по-дълъг е периода на полуразпад на даден изотоп, логично толкова по-слабо е радиоактивното лъчение. Изотоп който има период на разпад над няколко хиляди години е практически безопасен за човека! Не ти е ясна темата!