34

Анонимен

преди 2 години

българия е паднала, защото е била по-слаба. както и всички останали, от византия до унгария, които също са паднали и без 'разгонени' царе. били сме разединени, както сме и сега и не сме си научили уроците. винаги търсим да намерим един виновен, а ние като народ да останем сухи, все чужди конспирации. истината е, че можем да успеем когато сме обединени и се научим на солидарност към етноса си. макар че вече изгубих надежда

33

Анонимен

преди 2 години

да бе, някой дал ключовете от крепостта:). секретни с аларма ли са били ключовете, може би шперц? имате ли идея какво представляват крепостните врати на замък или град? вадиш дубликат, отключваш и крепостта е твоя? според вас, защо са ползвали обсадни машини, тарани, кули, а не са викали местния ключар?

32

Анонимен

преди 4 години

Много сте романтични. Обсади евреи, мани, мани. Нищо подобно не е имало. Аристокрацията на балканите сменя религията. Иван Шишман и турския султан са първи братовчеди. В някои папски източници пише, че династията продължава и османските емири, започват да се титулуват Царе. Запада признава това и, чак до освобождението Влашко и Бесарабия се водят собственост на българската корона. А Охридската Българска Архиепископия просъществува чак до края на 18 век с диоцез по голям от Симеонова България.

31

Анонимен

преди 4 години

Може да е било търговска сграда или голям магазин: каква синагога по-голяма от църквите бълнувате?

30

хм

преди 4 години

А Вазов е бил съвременник на тези събития така ли:?

29

Имитатора

преди 4 години

И какво като са открили синагога? В тая синагога е влизал и началникът на стражата защото е бил евреин.Той лично е занесъл ключовете за градските врати на Пашата който от много месеци е бил обсадил Търново.Та този герой ,,ключара'' е обезсмъртен лично от И.Вазов в одата ,,Жидов Гроб''Ключовете са предадени срещу парична награда в злато.Дали са му златото както му е било обещано,и после въпреки клетвите и обещанията да служи до гроб на Султана,са го обезглавили,и главата му е хвърлена на кучетата

28

Що за глупости2

преди 4 години

България е паднала, защото е имала разгонен цар. Изоставил е законната си жена за да се ожени за еврейката. Направил и е ***, за което тя е претендирала да стане цар. Но тъпакът е имал вече законен престолонаследник и за да и угоди сам е разделил България на Търновско и Видинско царство. Отделно е допуснал отделянето на Добруджанското деспотство. И е загубил съюзниците си по линия на изоставената си жена, дъщеря на Бесарабския воевода. Законен наследник е бил Иван Страцимир, а не Шишман.

27

Що за глупости

преди 4 години

Прабългарската звезда е седемлъчна, а не шестолъчна. В Търново е имало еврейски квартал. Втората жена на Иван Александър и майка на Иван Шишман е еврейката Сара. Падането на Търново е било въпрос на време, дори и без предателство. Почти цяла България е била превзета, гарнизонът е наброявал 3 000 войници, а османците са били десетки хиляди. Атакували са на смени денонощно. По стените са открити и следи от барут. Нашите не са имали барут. Достатъчно е било да ги уморят от глад.

26

Анонимен

преди 4 години

Не е за чудене. Цар Иван Шишман е бил евреин, а и както е известно вратите на Търнов евреите са ги отворили пред турците. Четете стихотворението на Вазов "Жидов гров".

25

Не се чудете

преди 4 години

И Деян Рабовянов, и Митко Робов са кадри на филиала на НАИМ на БАН.Щом става въпрос за БАН, нещата са ясни - откъдето вее вятърът, натам ще се над/пят угоднически.

24

муспи

преди 4 години

До човек - Масада не е имало защото древен изсраел не е имало. Тази банда винаги съществува като *** в разни народи, главно бели от които има какво да цица. Сегашния изсраел е създаден от тях и както винаги зад гърба на някои - ОН, победителите във войната Англия и САЩ, а Съветския Съюз пръв ги призна за държава. Целия изсраел е в разкопки, защото те си вярват на собствените лъжи, и за тяхно огорчение не са открити и два камъка един върху друг.

23

Не била изографисана

преди 4 години

Това не е доказателство, че непременно е била синагога.Обясненията може и да са други.

22

Скептик

преди 4 години

Има ли исторически пластове показващи гей паради?

21

ЦЦ

преди 4 години

А защо да не е кръчма наистина ? И някой пияндурник евреин е надраскал делвата. Синагога ... пълни глупости ха евреин.

20

Скептик

преди 4 години

Севар, не знам дали не си гледал много филми, ама как си представяш щурм на крепост, която е върху скалите.

19

човек

преди 4 години

До: номер 14Глупости, Търново било "непревземаема крепост"!Няма такъв филм!При обсадата на крепостта Масада, римската армия изгражда рампа, по която се изкачва и я превзема.Обсадените са евреи фанатици. И се самоубиват!!!Какво знаеш ти???!!!

18

Ф.С.В.

преди 4 години

ГЕРБ -Правителството на Ционистите -иска да ни внуши че сме гои и че българската земя е всъщност еврейска !!

17

Анонимен

преди 4 години

т.е. поетът е бил прав, някои казваха, че по това време не е имало евреи в Търновград!Издайство, измяна позорнапропусна врага в крепосттаи Царевец як след упорнаотбрана потъна в кръвта.Бранители храбри паднaхапод турския мстителен нож,палатите царски пламнаха,огряха зловещата нощ.На утрешний ден пред пашатаевреин се мръсен яви,цалуна му рабски полатаи с вид горделив заяви: Преславний войводо, сполучихуслуга да сторя на вас:аз портата таз нощ отключихи Царевец в твойта е власт.

16

не престанаха

преди 4 години

някакъв робев археолог евреин твърди че това е синагога ама дали е ? била шестоъгълна е и , може на танга да е светилище например те колко артефакти си измиислиха от мъртво море

15

проф.Николай Овчаров

преди 4 години

Тюх , изпревариха ме ! Пак щях да разказвам цветно ...