30

Младен Крумов

преди 4 години

Защо заблуждавате хората със заглавието на статията.Лъха некадърност.

29

Гергана

преди 4 години

И сега има качествена храна и то много, но е скъпа. Скъпа е, защото хората са много, а производителите са малко . И за да не се разваля храната , се обработва с консерванти и други подобни. Сега по голямата част от хората са струпани в градове, по крайбрежията и нагъсто. Няма как всеки да си отглежда храната сам, няма толкова качествени земни площи. Решението по изхранването е ясно - океана може да изхрани две планети, но пък е замърсен от човешка дейност и кръгът се затваря.

28

123

преди 4 години

Храната не е това което беше преди 30 години. Сега има много химия в храната, което е в интерес на търговците и в ущърб на потребителите.

27

Да допълня...

преди 4 години

До до 27 30 Но идват руснаците 45-та година и идилията свършва. Мая дядо с 250 дкр. земя е атгледал и изучил 6 деца. Двама с висше и четирима със средно образование.

26

Анонимен

преди 4 години

Ама още ли има хора които си мислят , че в хляба има брашно ? - то вече не е ясно дали и брашното е брашно.Сега има такива добавки , че можеш да направиш каквото си поискаш ! - като скариди сурими например , някакво тесто направено незнайно от какво.

25

до 27

преди 4 години

Преди 70-80 години хората живееха доста дълго и си правеха сами хляба по селата . Тази мода на подобрителите дойде от къде - от запад, както и модата на фейк храните със палмови и подобни масла и т.н. Имитация винаги е имало на всичко. Като искаш хубав хлаб - ореш, сееш, жънеш, мелиш еко-брашно, месиш и печеш хляб. Обаче иска работа. Модерните искат само със чоплене във Фейсбук и да стават нещата, ама няма такъв филм.

24

Анонимен

преди 4 години

Нормалната реколта е между 300 - 600 кг жито. Ако е био житото остава още по-малко килограми. Със добавки от монсанто реколтата се вдига, но житото не става за ядене.

23

Мен

преди 4 години

Дрън дрън. Лелката говори глупости - пълно е с диети без хляб и те са доказано здравословни. За 10 години - ми нека покаже как 10 години нейното семейство се изхранва с 1 декар пшеница.

22

Анонимен

преди 4 години

Глутен, термофилни дрожди,консерванти, подобрители, набухватели... Супер полезен е, спор няма.

21

Анонимен

преди 4 години

Хлебаките продават хляб на балъците, а те си купуват деликатеси и мерцедеси.

20

42

преди 4 години

Нещо сметката не е правилна. От 1дка пшеница при добив 400-600кг. може да изхраниш само с хляб обаче такова семейство за година или макс две. Личи си липсата на естествени познания у плоските ни ***.

19

до шефа

преди 4 години

Качествена храна има по магазините но е скъпа и ще става по скъпа, защото всички искат само да лапат а да не работят. Имитациите ги указват изрично със етикет. Ако пазаруваш от селски магазин, естествено , че ще ти пробутват имитации и фейк.

18

земевладелец

преди 4 години

1000 дка качествена обработваема земя изхранват навсякъде по света едно семейство само от рента. Навсякъде. Освен в Сахара де - там трябват камили.

17

да попитам

преди 4 години

Ти с тези 0,55 грама брашно чехълчета ли смяташ да изхранваш?)))

16

смок

преди 4 години

А защо тъпчете брашното с боклци?

15

Факт

преди 4 години

Камелия, символизирате абсолютно всички, което е безсмислено и безполезно. Абсолютна неосведоменост и нежелание за такава, мързел и безразличие към фактите.

14

дебелчо

преди 4 години

от както напълно изключих хляба от менюто си, отслабнах с 13 кила за 6 седмици

13

до ЧЕТЕТЕ

преди 4 години

Не, ти чети. 11 е дал основната информация, има още доста неща да се кажат за "ползите" от хляба.

12

...

преди 4 години

Значи да "статията" и нещата дето се опитват да научат децата в случая СА КРАЙНИ ГЛУПОСТИ! Абре хлебопроизводителя! Колко квадратни километра е тоя твоя декър та да може да изхрани 4 човека за 10 години бре!!?? А да ако един човек се храни с по 0.001 грама брашно на ден то тогава мое и 10000 години да го изхранваш!!! Ей така с приказки само!!!!

11

ЧЕТЕТЕ

преди 4 години

Хляба съдържа незаменими аминокиселини и е част от основните храни за човека ! както и место съдържа свой незаменими полезни вещества затова трябва човек да се храни разнообразно и в норма ... всички крайности са вредни !