24

??

преди 4 години

Като нямат документи по какво се разбира,че са непълнолетни.На чесна дума ли работи държавата?

23

Анонимен

преди 4 години

А такаа, хем няат право да остант, хем им уреждал старута?!? Големи закони ни натросат линерастите от брюксел. Аман!!

22

Анонимен

преди 4 години

18 годишни с бради и внуци, знаем ги тези.

21

Mockingbird

преди 4 години

"филантропът" сорос е дал пари да бъдат одобрени тези промени в "правилника", дал е на политиците, но е забравил да остави пари поне за изхранването на семействата, които ще пристигнат в ес.и сега трябва да запитам: ако по закона за закрила на детето могат да бъдат отнемани деца от родителите, защо немърливите родители, които са си изпуснали децата чак в европа трябва да дойдат и да продължат да си ги гледат, но на вража за тях територия? въпрос е, разбира се, другари болшевишки "филантропи".

20

факт

преди 4 години

НЕ СА бежанци а мигранти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19

Коце кмета

преди 4 години

Нали пак си избрахте Тиквата, и след изборите той ви го сложи. Сега ще ви го сложат и вносните диваци.

18

Анонимен

преди 4 години

ЖИВЯЛ СЪМ С АФГАНИСТАНЦИ В ЧУЖБИНА КАТО СТУДЕНТ В ОБЩЕЖИТИЕ. ТЕ САМИТЕ СА ТОЛКОВА *** ЧЕ НЕ ЗНАЯТ НА КОЛОКО ГОДИНИ СА ЗАЩОТО СА РАЖДАНИ В АФГАНИСТАН ПО ЕДИН КАЛЕНДАР А В ЕВРОПА Е ДРУГ КАЛЕНДАР И ПРАВЯТ ИЗЧИСЛЕНИЯ КАТО НЮТОН ДОКАТО НАЛУЧКАТ ГОДНИТЕ СИ.

17

Анонимен

преди 4 години

Но те започват да заплашват с ножове и да изнасилват още преди да станат на 18! Като онези два из.р.ода от Афганистан. Не искаме да остават нито минута тук, пак ли трябва да се завърнат скинарските движения?

16

Редът за събиране

преди 4 години

на семейства - щом заловят непридружен непълнолетен, веднага да го пращат при семейството му, като разходите да бъдат поети от някое НПО с изричното условие, че близките на "детето" ще възстановят парите.Ако това се приеме като закон, да видиш как ще секнат върволиците "деца" без придружители.

15

Анонимен

преди 4 години

До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВНе бъди толкова сигурен.Онези пристигат под егидата на разни НПО-та, разполагат с пари и с най-модерни телефони, а идват от райони, в които няма електричество.Това трябва да ти говори нещо.При подобни грижи и финансова подкрепа нашите 15-16-годишни не в чужбина, ами и в Космоса ще идат и ще се справят успешно с предварително поставените им задачи.

14

Анонимен

преди 4 години

То пък на кой ли му се остава в нашта родина, гледат документи да прилапат че да могат да стигнат до западна европа

13

шоп

преди 4 години

В Швеция им викат мустакатите деца, защото 30 годишни мъже се пишат за 17 годишни. По зъбния статус веднага се определя възрастта на човек, но никой не иска да го прави, защото сме супер толерантни и вяраме на всичко казано от шебеците.

12

Анонимен

преди 4 години

Номерът е следния. Фамилиите избират някой млад и здрав от семейството, за да издържи на трудностите по пътя, събират му пари, за да плаща на каналджиите и когато този младеж успее да се добере до държава от ЕС, ако му се даде статут, може да извика цялото си семейство. Обикновено такива се представят за непълнолетни, за да не подлежат на екстрадиция.

11

Трайо

преди 4 години

Не се излагайте, няма тире между деца и бежанци! Консултирайте се с граматиката, като не знаете.

10

Анонимен

преди 4 години

Детето защо е тръгнало само да бяга докато ордата му от роднини чакат в пещерната си държава?

9

ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ

преди 4 години

"Непридружени деца чужденци" . Значи така 15-16 годишни афганистански, иракски и пакистански момчета прекосяват хиляди километри сами а нашите 15-16 годишни мама и тати още им бършат нослетата и не могат да ги накарат да си изперат чорапите или да идат до близкият магазин. Леле при една война ясно е кой ще е със свалени ***.

8

Тъй, тъй...

преди 4 години

Тъкмо да поизнасилват, докат не ги лови закона, а само един чичко в Детска педагогическа стая им вика, че не е хубаво.

7

Анонимен

преди 4 години

"Урежда се редът за събиране на семейства..." Именно, именно! "Непълнолетното" пожелава родителите, братята и сестрите му да дойдат при него и държавата няма право да откаже. Това е клаузата "Събиране на семейства", действа в ЕС, пробутаха ни я и на нас!

6

Анонимен

преди 4 години

Излиза, че на "бежанците" дори няма да им се налага вече да платят и държавна такса за да се хрантутят на гърба на данъкоплатците.

5

мак

преди 4 години

Вместо да ги затрудните, вие ги улеснявате.