13

Въпроско Питанчев

преди 4 години

А кралицата да ли си слага и яде кисело зеле?

12

Gregory House, MD

преди 4 години

Научните изследвания върху чесъна не са доказали ползи за сърдечни заболявания.Има обаче известни сведения, според резултати от клинични изследвания, доказващи че чесънът може да е полезен за намаляване на рисковете от някои видове рак.Абе, яжте чесън, полезен е, или поне няма да ви навреди!

11

Gregory House, MD

преди 4 години

Ако не искате да си докарате инфаркт или инсулт, пийте фолиева киселина.Витамин B9, известен повече като фолиева киселина, помага за преработването и усвояването на хомоцистеина и съответно намаляване нивата на хомоцистеин в кръвта.Повишените нива на хомоцистеин са рисков фактор за образуване на тромбози, съсиреци, съответно инфаркти и инсулти.Обръщайте вниманието си върху това!

10

Анонимен

преди 4 години

Сутрин две скилидки чесньов, после един -два трамвая, на обед кисело зелье с две мастики, айде да са три, за следобедна закуска една водка, после две скилидки, пак два трамвая до вкъщи, шкембе с повечко чесън и никакъв инфаркт.

9

Анонимен

преди 4 години

Не забравяйте, че чесъна също предпазва от инфаркт. Най-ефективен е сутрин по две скилидки чесън на гладно :)))

8

Имитатора

преди 4 години

Ами то може и да пази от инфаркт,ама се яде с много мазно свинско,иначе не става вкусно.И понеже никой не яде само кисело зеле,новината е подвеждаща.Или по точно ни приканва да ядеме мазно свинско на корем,което винаги води до натоварване на сърцето.Такива новини са опасни за здравето.Мислете преди да пишите бул-шити.

7

Анонимен

преди 4 години

Киселото зеле е най-полезно със свинско и червено вино.

6

!

преди 4 години

Ужас, поредната селения. Почти всеки блок ще засмърди на прокиш. България е в ЕС не в гладния СССР, идете до магазина и си купете не замирисвайте с тия бабини рецепти защото има и истински граждани и европейци в столицата не само селяни миришещи на ракия и кисело зеле.

5

Анонимен

преди 4 години

А вредата от солта къде остава???

4

баи минко

преди 4 години

само не разбрах ще ми извените от възраста е киселото зеле със хляб ли трябва да го ядем или без хляб защото това ми е основното ядене при такава голяма пенсия от 220 лева защото ако е без хлаяб едно голямо благодаря защото ще спестявам цели 31 лев на месец

3

Анонимен

преди 4 години

До Новатор"Когато започнат да пускат повече реклами на лекарства, отколкото реклами на бира- да знаете, че е време да се прави кисело зеле." (стара, българска мъдрост)

2

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗнам, че сега ще ми наскочат една камара умелци в правенето на кисело зеле, но ще ви кажа нещо. В онези години, работех като технолог в един наш, голям консервен комбинат. Киселото зеле се правеше в корита от цемент и съдържаха 20 тона вода! Нали не си мислите, че сме го "претакали" дори веднъж?! Ако си направите соленият разтвор, няма какво да претакате. Колкото по-малко въздух (кислород), толкова по-добре е за здравето на зеленцето а и избягвате миризмата.Кой схванал схванал.

1

Новатор

преди 4 години

Кисело зеле, яйца и боб!И спокойно се отоплявате цяла зима!