Научните изследвания върху чесъна не са доказали ползи за сърдечни заболявания.Има обаче известни сведения, според резултати от клинични изследвания, доказващи че чесънът може да е полезен за намаляване на рисковете от някои видове рак.Абе, яжте чесън, полезен е, или поне няма да ви навреди!
Ако не искате да си докарате инфаркт или инсулт, пийте фолиева киселина.Витамин B9, известен повече като фолиева киселина, помага за преработването и усвояването на хомоцистеина и съответно намаляване нивата на хомоцистеин в кръвта.Повишените нива на хомоцистеин са рисков фактор за образуване на тромбози, съсиреци, съответно инфаркти и инсулти.Обръщайте вниманието си върху това!
Сутрин две скилидки чесньов, после един -два трамвая, на обед кисело зелье с две мастики, айде да са три, за следобедна закуска една водка, после две скилидки, пак два трамвая до вкъщи, шкембе с повечко чесън и никакъв инфаркт.
Не забравяйте, че чесъна също предпазва от инфаркт. Най-ефективен е сутрин по две скилидки чесън на гладно :)))
Ами то може и да пази от инфаркт,ама се яде с много мазно свинско,иначе не става вкусно.И понеже никой не яде само кисело зеле,новината е подвеждаща.Или по точно ни приканва да ядеме мазно свинско на корем,което винаги води до натоварване на сърцето.Такива новини са опасни за здравето.Мислете преди да пишите бул-шити.
Ужас, поредната селения. Почти всеки блок ще засмърди на прокиш. България е в ЕС не в гладния СССР, идете до магазина и си купете не замирисвайте с тия бабини рецепти защото има и истински граждани и европейци в столицата не само селяни миришещи на ракия и кисело зеле.
само не разбрах ще ми извените от възраста е киселото зеле със хляб ли трябва да го ядем или без хляб защото това ми е основното ядене при такава голяма пенсия от 220 лева защото ако е без хлаяб едно голямо благодаря защото ще спестявам цели 31 лев на месец
До Новатор"Когато започнат да пускат повече реклами на лекарства, отколкото реклами на бира- да знаете, че е време да се прави кисело зеле." (стара, българска мъдрост)
До АнонименЗнам, че сега ще ми наскочат една камара умелци в правенето на кисело зеле, но ще ви кажа нещо. В онези години, работех като технолог в един наш, голям консервен комбинат. Киселото зеле се правеше в корита от цемент и съдържаха 20 тона вода! Нали не си мислите, че сме го "претакали" дори веднъж?! Ако си направите соленият разтвор, няма какво да претакате. Колкото по-малко въздух (кислород), толкова по-добре е за здравето на зеленцето а и избягвате миризмата.Кой схванал схванал.
Зимна радост: Киселото зеле ни пази от инфаркт