41

Обръгнал

преди 4 години

За стадиони на частни клубове нали има милиони?

40

Тошо

преди 4 години

МЗ ....наистина ли е такова....защо до сега не са планирали...осигурили финансиране и изпълнили ремонтните работи...абе хора от МЗ ...не идва лято, зима иде....какво правихте цяло лято......така ли ще задържате здравните специалисти.....ооооооооооо няма да стане на 1000 км от тук ще и дадат такива условия на работа че......ама тогава кой ще ни лекува нас......моля ви вземете се в ръце и не рискувайте здравето на нацията ни!!!

39

Анонимен

преди 4 години

До до 37Да, слабокадърните и престъпно некомпетентни джипита взимат повече от специалистите в държавните болници. И това е защото взимат пари на глава, както се каза в коментарите по-долу. И на мен ми звучи нелогично специлаистите да взимат трицифрени суми, но живеем в България - тука логично няма.

38

ПЕНКО

преди 4 години

ПОКЛОН НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ,СЕСТРИ И САНИТАРИ !!!! НО В МОМЕНТА "АЛАКСАНДРОВСКА" ИЗПОЛЗВА МОМЕНТА ДА СИ ДОКАРА НЕЩО "ОТГОРЕ " !!!

37

До 37

преди 4 години

Жена ми е едно обикновено Джи Пи и прави охоло 10-12 хил месечно.3 600 са й твърди защото има 1800 пациента х 2 лв на пациент.От такси взема 50 пациента дневни х 3 лв = 150 лв х 22 дни - още 3 300 лв.И останалото - квото си изкара.

36

Данков

преди 4 години

До Да 34За съжаление си прав.Нищо чудно че кадърните лекари бягат на запад.

35

до 37

преди 4 години

Много странно. Познавам двама общопрактикуващи, които правят по около 5 бона месечно. От коментара ти излиза, че специалистите са по-зле заплатени, което ми звучи твърде нелогично, за да ти повярвам. Ако беше така, всички щяха да предпочетат работа като GP-та?А и автопаркът пред болниците говори друго, както по-рано спомена някой.

34

Анонимен

преди 4 години

Е как бе, нали здравеопазването по време на Тиквената диктатура процъфтяваше.Сега какво стана та няма пари? Къде са така активно рекламираните излишъци?

33

по-зле до мак

преди 4 години

А нима не виждаш, че натам вървим и колкото по-рано осъзнаем, че сме сираци и трябва напълно да се отделим от (трупа на) мащехата си, толкова по-скоро ще се върнем към някакво подобие на нормалност в колективния си живот? Държавата умрЕ, няма я.

32

Анонимен

преди 4 години

Средната заплата на лекар в София е 10-15 хил лв. Добрите стигат и до 30-40 хил лв на месец.При тия доходи не виждам къде е проблема да си съберат пари за ремонт.Пак ния оскубаните пациенти ли трябва да им плащаме луксозните ремонти.

31

до 30

преди 4 години

Ало, патрицият с бяла престилка, защо не се замислиш кое поражда тази неприязън? Обичани и уважавани бяха лекарите от поколението на дядо ми, но той преглеждаше и безплатно и беше филантроп. А вие сте редови търгаши.Само като ви видя как се трупате пред масите с хапки и напитки на конгреси и какво е интелектуалното ниво на масата от вас, как светват очичките ви при разговори с фарма представители.... да продължавам ли?За какво да ви харесваме?

30

мак

преди 4 години

До "по-зле": лекарите да си оправят кабинетите, учителите класните стаи, всеки - работното си място. Можем сами да извозваме контейнери, да ремонтираме и чистим улицата пред дома, да оправим осветление и т.н. Ще улесним общините и ще се спестят куп пари. И вече няма да имаме поводи за недоволство, че общините нищо не правят.

29

Гост

преди 4 години

Властта намира пари да строи трибуни на частни стадиони и да опрощава пари на мюфтиите , а за една от най-важните болници , пари НЕМА !

28

Анонимен

преди 4 години

Неприязънта към интелигенцията - лекари, учители, юристи, архитекти, научни работници и т.н., е индикация за тоталната деградация на обществото. Що се отнася до неграмотния, който си мисли, че заплатите на лекарите се плащат от неговите осигуровки, нека провери какво са осигуровките и къде отиват. Заплатите на лекарите са унизителни така или иначе, а плебеите по-долу искат те сами да си били ремонтирали болницата... Ще ви видим като всички лекари избягат. Ще ..... като кучета тогава.

27

vlady

преди 4 години

Да потърсят съдействие от протопрезвитер Кусан Хадавян и епископ Датев Акобян.

26

Анонимен

преди 4 години

Абе тия кьорави ли са, що ли. В полите на Витоша какви палати има, тия седнали да хленчат за някаква си болница. Абе я си стойте така. И това ви е много.

25

по-зле от Африка

преди 4 години

Специалистите в Александровска си докарват (поне) по десетина бона месечно. Сигурно им е некомфортно да лекуват пациенти-бедняци в мизерни условия. Но и през ум не би им минало да направят жест, събирайки за ремонт на мястото, където изкарват парите си, поне за собствените си кабинети.

24

Анонимен

преди 4 години

Ведъж влезнах да търся пулмолог. Повече не се върнах в болнуцата на ужасите. Отидох в частна. Бива ли в 21 век такава мизерия. Горките болни.

23

Анонимен

преди 4 години

Повечето коментиращи изобщо си нямат представа какво е Александровска болница. Това не е селската ви поликлиника

22

Анонимен

преди 4 години

Да хващат мистриите и да си я оправят!Стига са се правили на доктори мафията в бели манти!