64

Реалист

преди 4 години

До Чичо 64:Трбва ли да ти казвам къде да ги сложиш или сам ще се сетиш?

63

Американ

преди 4 години

В Америка - включително Канада - няма подобни простотии, хем зимата е наизстина студена и снежна. Но има гуми "за всички сезони"..

62

Марсианец

преди 4 години

Законът е добре измислен,позволява на шофьора да избере какви гуми да сложи през зимния сезон.Има райони в България ,където не е необходимо да се поставят зимни гуми и такива ,където без зимни гуми е абсурдно да караш!Ако пътуваш постоянно на дълги разстояния също трябва да си със зимни гуми! Мисля,че много важно е и как шофираш през зимата?!Ако си с добре подготвен автомобил и караш без да се съобразяваш с пътната обстановка и най-добрите зимни гуми да имаш риска от ПТП е голям!

61

Чичо

преди 4 години

Когато дълбочината на протектора падне на 3.5мм-какво правим,да ги хвърляме ли ?

60

ПорЦелан

преди 4 години

Алекс, изпитвам си късмета от 1982-ра година. Имам кат.C. и пети разряд автомонтьор. Обикновено карам +20км ако условията позволяват. Нямам произшествия или актове. Толкова по въпроса.

59

Анонимен

преди 4 години

По принцип по закона в България зимните гуми са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ не задължителни. Единственото задължително е да имаш вериги в багажника. (ама и за това ще ревнат 100%). Освен ако не са променили нещо скоро.

58

Алекс

преди 4 години

До ПорЦеланВземи малко прочети за гумите първо, за да се запознаеш каква е разликата между летни, зимно и така наречените "всесезонни" гуми, какви са техните предназначения, при какви условия и как да се използват... Въпреки, че по начина на мислени си доста безотговорен и предпочиташ да си пробваш късмета... Разбирам, нормално е в България хората да мрънкат и безотговорни като няма закони и наказания...

57

Анонимен

преди 4 години

Пълно е със селски тарикати, дето са готови за 300-400 лв. да си погубят живота, а и на някой невинен също!

56

Анонимен

преди 4 години

Реват понеже нямат пари за гуми и карат с едни по няколко години. Българина е решил , че да има кола му е рожденно право и няма значение дали може да си позволи да кара и поддържа такава той непременно трябва да има. За това реват и пак ГЕРБ са им виновни, че не ги оставят да се изтрепват по улиците ама те го правят без значение с какви гуми са.

55

Анонимен

преди 4 години

До 57Как точно ви тормозят? Че ви карат да си смените гумите за зимния сезон ли???? Какъв точно е проблема?

54

Анонимен

преди 4 години

Тиквенска ненормална работа!Дай им само да тормозят народа тез българоубийци!

53

Анонимен

преди 4 години

Голямо циврене голямо нещо...

52

Анонимен

преди 4 години

До 54Просто ви напомнят после да не ревете и да се правите на неразбрали. Всеки би трябвало да има два сета гуми така или иначе.

51

Анонимен

преди 4 години

преди дни пускаха статия за зимните гуми, сега пак, да цъкат хората, че пари трябва, коледа идва.

50

Анонимен

преди 4 години

Какъв точно е проблема, че не можах да разбера?

49

Анонимен

преди 4 години

Балканския селянин реши, че демокрацията е анархия и всеки може да прави каквото си иска и закони няма. Сега за едни гуми писка като ущипана госпоица. Жалко племе.

48

Анонимен

преди 4 години

Още ли ревете за едни гуми бе балкански селяни :)

47

ПорЦелан

преди 4 години

Алекс, гумите имат и снежинка и са предназначени за всякакви условия. На Витоша съм се качвал зимата след Офелиите по ледени коловози, карал съм по Петрохан преди да го затворят. Правил съм го без нужда, просто за да тествам гумите и никога не съм имал проблеми. Сега като подготовка за зимата ще сипя зимна течност за чистачките и ще сложа веригите в багажника. Те са чисто нови, никога не съм ги използвал. Какво е по-добро: да караш осемгодишни зимни гуми или двегодишни всесезонни?

46

Анонимен

преди 4 години

Не ме разбра бе, тъпoъгълен такъв... Никога не са ми били проблем цените на гумите, или 1300 лева! Проблема е в начина по който ми вменяват задължение. И колата ми е нова и доволно скъпа за да се търкаля бас касата в багажника... Не ме мисли мен...

45

Анонимен

преди 4 години

Като писах за културата на шофиране и ме цензурираха ??? Това е прекалено!