70

Анонимен

преди 4 години

Всеки, който е учил икономика, знае че, безработицата е: текуща, структорна, циклична и класическа и няма начин да е нулева, обикновенно микса между тях е от 4,5 до 10 %.

69

Анонимен

преди 4 години

Щом безработицата е толкова ниска, значи икономиката прегрява.

68

Анонимен

преди 4 години

Нулева, няма как да е, но е много ниска, банките свалиха ипотечните кредити до под 3%, а инфлацията е около 6, и въпроса е, колко дълго, още банките ще работят на загуба, това което идва ще "оправи" високата заетост.

67

Крум

преди 4 години

Системата е порочна. Тя наказва работливите и насърчава мързеливите. И затова умните и работливите бягат.

66

Анонимен

преди 4 години

без работицата е 0 защото умните роми са в запада на работа 1800 евро а тъпите грамотни българи са в бг и страдат от безпаричие.сега и умните българите заминават в запад остават не способните роми и българи ---мързеливите.а със тях не може българия да върви напред рабодателите не искат да плащат а роботника плаче че не му стигат парите умряла работа а тези от власта се карат кои и как повече стимули да присвоят ръководството на страна се правят на слепи че не виждат и те взимат проценти от това

65

1234

преди 4 години

В България качествените работодатели са около 10% от всички. Плащането на заплати в плик е масова практика защото законодателството е *** и няма връзка с реалността. Но ако се примирявате нещата няма да се подобрят.

64

Димков

преди 4 години

Най-големия работодател в България е държавата. Но работещите там реално не работят, а пречат на фирмите които се опитват да работят и да създадат нещо. В държавната администрация само пият кафета и чакат датата за заплатата.

63

Спиро

преди 4 години

Сега безработицата е "нула", но след 5 години ще е "минус 30%". Най-добрите работници са родените през 70-те. Работят добре и искат нормално заплащане. Всичко друго е леш.

62

kirasirrav

преди 4 години

в района където живея и работя се взима обичайно 4-500 лв. евентуално ако бизнеса (разбирай търговията) много върви се дава нещо отгоре на ръка, но обикновено е обратното;в съседен малък град със развита промишленост обичайно се започва на 6-700 лв бруто евент. след години до 800-1000 но не за всеки; общаци на 20-30 лв рядко повече за 50лв. има и общи и майстори ходят всеки ден на работа в София но често ги прецакват след първите аванси; цените са над европейските промоции няма /само за магазина

61

Анонимен

преди 4 години

До опетков 61ми такива останаха - както сам казваш "Огромно его, нулеви познания и умения .." да сте си задържали квалифицираните и можещите, не са да ревете, че нямате кадри. Тва другарю "бизнесмен" също е пазар, запада привлича нашите а вие кво правите - чакате държавата да ви помага ли?

60

Анонимен

преди 4 години

От 30 години разгаряте само вражди между хората в гонитбата на печалби за ВАС.Водите една царска политика за масово обедняване на работещите ,което много жестоко се отразява на положението на 90% от населението ,като се поощрява престъпността , притъпяване на чувствата на хората и създавате всякакви пречки да осъзнаят собственото си положение в условията на див варварски капитализъм. С много ниски доходи и жизнен стандарт няма как да има прогрес за България!

59

опетков

преди 4 години

Съвременен български дърт "бизнесмен": бивша комсомолска номенклатура, ченге, отроче на партийно величие, бивш служител на Кинтекс, Минтекс и други подобни, учредител на фонд за крадлива приватизация, назначен банкер (пак от ДС), Доган и дори обикновен крадец.

58

пецата

преди 4 години

в един момент заплатата която предлагат става неизгодна тъй като не може да покрие минималните ти нужди, тоест бачкаш за мерцедесите и любовниците но не и за себе си и семейството си , страната на кривите огледала

57

Роб на влаЗта

преди 4 години

Е да...В България на практика безработицата е 0 защото промешлеността и производството е също 0.Всички работят в обслужващият сектор

56

опетков

преди 4 години

Съвременен български млад кандидат-работник: Огромно его, нулеви познания и умения, полуграмотен, нежелание за самоусъвършенстване и най-важното-"уникален" мързел.

55

Така е ..

преди 4 години

Капитализма е проста саморегулираща се система. За това е успешна.По трудно е да накараш парите да идват при теб. Успееш ли , живееш като бял човек. Не успееш ли живееш във вечен недоимък , като при социализма.Щом си наемен на пазара на труда , не очаквай чудеса.

54

Анонимен

преди 4 години

На всички които се оплакват от ниски заплати им пожелавам да си развият свой бизнес и да дават по-високи заплати на работниците сиЩеше да е благороден коментар, ако не лъхаше на селскостопанска злоба ...

53

Смирен депутат

преди 4 години

беден и неук народ лесно се управлява,560лв минимална заплата-436ле чисто му стига.Товс ви казват 240 депутати които са на три средни за страната заплати 4 хилки.

52

Анонимен

преди 4 години

До 47Затова 90% от тоя свят отива по дяволите и на никой не му пука... затова масово страдат хирата. Ти си готов, да вземеш нещо евтинку ... па ако ше и 5 деца да са умрели на някоя поточна линия, за д сто го докарат

51

Анонимен

преди 4 години

До 53Един общ работник си докарва 1100 лева в провинцията? Да! Един е! Останалите общи работници ще се радват на над 700 лева... ама рядко им дават повече.