47

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 46Точно през 1989 година българите достигат и надминават девет милиона население. Деветмилионият българин беше роден някъде в Карловско. Това може да се провери по статистиките. Оттогава и до днес българите непрекъснато намаляват. Всяка година един град колкото Казанлък изчезва заедно с населението си от картата на България.

46

Анонимен

преди 4 години

До 35,Добре си го изказал. Само това с влизането по милост е малко различно от казаното от Тачър в едно от последните й интервюта. Според нея тя е натискала България и Румъния да влязат в ЕС. Защо? Става интересно. Не харесвала грам идеята за централизация на ЕС и Брюксел да води националните политици и искала силна независима Великобритания. Затова натискала да влезем в ЕС- толкова затънали и корумпирани държави могат само да вкарат смут и да разбият съюза, да изнервят хората на запад.

45

48 до 49

преди 4 години

Не разбрах от несъстоялите се 9 млн фалирали мизерници и сегашните (според теб) 5 млн прошляци,първия вариант ли смяташ за по-добър?Фактите са такива от 90-те и нищо не може да ги промени,може да се променя само настояще и бъдеще.

44

оптимист

преди 4 години

Сега България претърпява метаморфоза. Комплексирани чуждопоклонници се преориентират от преклонение към Русия към преклонение към Запада.Тези които можехме преди социализма, можехме и по времето на социализма. Можем и при постсоциализма. Тези които не могат остават песимисти.

43

До48

преди 4 години

Значи викаш щяхме да бъдем "девет милиона фалирали мизерници"ако не беше паднала стената. Да ама реалноста сега е пет милиона прошляци,два милиона невъзвращенци,и два милиона ***индивиди! Е има и там за"цвят"200-300 хиляди прилично живеещи люде.

42

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам хората,които използват емиграцията като минус! Това е тенденция за целия бивш източен блок,просто при нас като най-бедни , се усеща най-много.Ако Берлинската стена не беше паднала,вместо да работим и да пътуваме свободно по света, щяхме да сме вече 9 млн. фалирали мизерници!

41

Мерси

преди 4 години

Ами както и да я кръстят нормални хора няма да я четат .Ще си я четат само те с подбраните си високомерни приятели .

40

Анонимен

преди 4 години

Трябвало е да го кръстят "Прехода,България...много късно".Народопсихологията ни ли не допусна тези толкова умни глави да се съберат през 1990 и да заявят на обществото - Всички, заедно трябва веднага да извършим реформи на дела,а не на думи, за да просперира България!Уви!!!Виж,книги да пишем - никога не е късно..

39

СиракСкитник

преди 4 години

Аз не виждам да съм споменавал Борисов,Станишев, Царя или Виденов.Казвам само,че дори да си кадърен тук не вървиш.Трябва да си човек на някой и да можеш да вървиш през трупове.Не обвинявам никой че съм сирак.Успях с помощ на баба и дядо и с двете си ръце да дам начало на нов живот далеко от тук.Няма на кой да се сърдя.Просто казвам на младите да учат и да мислят за живот на вън

38

Анонимен

преди 4 години

Преходът преди 30 г. го подготви Партия на 130 г. Да виждате някъде бивш или настоящ функционер на Партията - беден, гладен и болен???

37

Бате Гойко

преди 4 години

Безвъзвратно изчезнали образование, здравеопазване, социална политика, тежка промишленост, селско стопанство...П.с. Не знам защо предният коментар "за 30 години) излезе Анонимен, но е мой.

36

Анонимен

преди 4 години

За 30 години: - Над 50% !!! от трудоспособните българи, НЕ живеят в България!- Основният инвеститор в българската икономика са българите, живеещи ИЗВЪН България! - Населението в България е намаляло с 30% !!! (ако се вземат само етническите българи, то цифрата е ~50%)- На ТРИ жени в детеродна възраст, се падат 1,4 едно цяло и четири) деца. (като в тази статистика влизат и ***, които имат по 8-10-15 деца, за българките остава едно НИЩО!!!)

35

До Сирак..

преди 4 години

От лошия сценарий, логично се разбира,че си започнал работа заради Борисов преди 10 г.Пропуснал си само да го обвиниш за това,че си сирак. Аз също съм, но не ми и минава мисълта да обвиня Луканов, Виденов и Станишев за лоша карма,защото в сравнение със сега,не ща да се сещам вече за онези времена.

34

Анонимен

преди 4 години

Аман от ревливи мрънкащи бебета. До гуша ми е дошло да слушам такива хленчовци като на коментарите под мен. Ако работехте колкото мрънкате нямаше да ви е толкова зле. Заслужавате няколко шамара за да се стегнете.

33

Анонимен

преди 4 години

Само като прочетох имената ми стана ясно, че не бих прочел и ред от техните отговори.

32

Анонимен

преди 4 години

До 24 Ами да бях ви качил всички 6 000 000 в Автобуса и да ви закарам да спите с мен под Моста. Дали щяхте да се съгласите две години да спите под моста да ядете от контейнерите и да работите най черната работа за 5 марки на час. Не си мисли че съм се спасявал единично 14 човека тръгнаха с мен. Ако не бях ги подтикнал да тръгнат щяха да си останат в прехода. 4 човека не издържаха и се върнаха не им хареса хотела под моста. Останалите останаха и се спасиха от прехода на комунистите.

31

Анонимен

преди 4 години

След 30 год, държава буквално няма. Тя е само символ. Легалното изпрано име на мафията която управлява ,наричат държава. 30 год България беше крадена, продавана, разкъсвана, и унижавана. Елиминира, се всичко което я, държеше като държава. Влязохме в един съюз по милост с 300 зора, и то не за наш интерес а техен. Парите които ни дадоха за развитието ни бяха нагло откраднати от управляващите мафиоти. Съюз в който сме най бедни и изостанали. Зависими тотално от тях. България вече я няма

30

СиракСкитник

преди 4 години

На 24 години съм.На 3 останах кръгъл сирак и бях отгледан от баба и дядо.Работя от 14 годишен и то нощни смени по компютърни клубове.После успях да вляза в университет.Със много работа и учене успях да завърша електроинженерство.Чак сега успях да заделя пари да изкарам курс за управление на МПС.След месец се махам от тук.НЯма бъдеще който и да дойде.Тук е добре само за мамините синчета и ***.Другите са смачквани и отритнати.

29

Анонимен

преди 4 години

Равносметката... Какво изобщо коментираме,след като още има поддръжници на една партия,която от 30 години дърпа назад и надолу цялата държава!Тази престъпна партия няма и една секунда полезна дейност в полза на обществото...

28

До 30

преди 4 години

Не защитавам колегата,но явно си твърде млад,деветдесетте години излизането в Европа беше само с визи,Австрия беше единствената страна в която можеше да се ходи с жълти(служебни)паспорти,а самото намиране на легална работа беше много, много трудно!