50

Internet user

преди 4 години

Историята е съвсем реална. За това, как е преведена нищо не казвам, но това е самата истина, а тя, за съжаление често е по-невероятна и от най-фантастичните филми!

49

Савата

преди 4 години

До N29Щом те е викал пртийния значи си бил партиен член.Защото на обикновените работници не им пукаше от партийния.

48

Бях граничар

преди 4 години

Свидетел съм как мои колеги залавя ха, изнасилваха и избиваха мирни нарушители на границата ни с Гърция, само защото искаха да избягат от комунистическия рай.Беше ужасно, но няма повече да мълча.

47

Пустиняк

преди 4 години

Много е забавно как масата кратуняци вярват на пълни глупости, като химтрейлс, илюминати, ХААРП, за които няма едно научно доказателство, но дадеш ли им история с напълно реални хора, голяма част от тях живи, документирана и от ЩАЗИ в хиляди страници, заснета още тогава от филмови екипи и от двете страни на стената, тогава байчо почва да се прави на остроумен и да търси под вола теле, само и само да поддържа самоизмислената си теория, че комунизмът бил много ок и никой не е бягал от него.

46

дедо Ташунко

преди 4 години

Твърде несвързана история, разказана бездарно. Може да има нещо вярно в нея, ама не съвсем и надали.

45

Анонимен

преди 4 години

Не знам колко е истина и колко не е тая история ,но статията е преведена с гугъл транслейт .

44

Ами така е..

преди 4 години

БЕШЕ ВЕЛИКО ВРЕМЕ--ВРЕМЕ НА БОРБА ЗА СПАСЯВАНЕ НА СВЕТА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА РУСКА РОБИЯ.КОМУНИЗМА--ТОВА Е АДЪТ НА ЗЕМЯТА.ЕДНА МЕСОМЕЛАЧКА ЗА ХОРА И ДУШИ! 300

43

опетков

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!! От това, което си написал се вижда, че и ти си прочел само една книга, но твоята е била "Овчарчето Калитко".

42

Анонимен

преди 4 години

До 90%ако трябва да се съжалява ,то е че не се ползваха ключове модел калашников за демонтиране на комунизма , поради което децата на нашите началници станаха началници на нашите деца с нашите пари и ни принудиха да им слугуваме .

41

Реалист

преди 4 години

До:47Естествено, че статията е пълна с неистини и фактология. Такива другари като теб "громяхте Запада" в оня строй, а после станахте първи анти-комунисти, досущ като Огнебореца и шайката му - която цяло десетилетие ограбва България! Самият Боко Тиквата ви го каза: "Вие сте прости и аз съм ***, затова се и разбираме", плюя на такива като вас - пребоядисани комунисти, без чест и достойнство - прости като Еднокнижния от Банкя!

40

Анонимен

преди 4 години

Тоя тунел или е бил на 50 сантиметра под земята, или не са слушали радио. Радиовълните имат голям проблем с проникването в тунели, ама явно тия са били "западни" демек много яки.

39

Анонимен

преди 4 години

Тонове мъртва риба след подобни статии.

38

Анонимен

преди 4 години

47, аз ползвам логични аргументи, а ти ползваш обиди :) Не усещаш ли че си глyповат? Едва ли... Какъвто и да е превода, едва ли фактологията би звучала толкова диаметрално противоположно на истината. Но за такива мозъци - такива статии.

37

До 44,45,46

преди 4 години

Абе, дрОгарьо дървен философ. Това че са ти превели статията аматьорски, не прави историята ***. По-скоро ти се излагаш. Как пък няма тунел, през който да идеш в това чудно време, че да си живуркаш обграден от стена и да се радваш на жалката си, смазана съдба.

36

Анонимен

преди 4 години

Друг пример: как ли западноберлинско радио, което уведомява каналджиите, че от другата страна ги чакат източногерманските войници - са разбрали че има засада? Може би източногерманските войници са се обадили в западноберлинското радио и са казали: ние чакаме с патрон в цевта каналджиите? Едва ли. Има и други недобори в статията, ама айде...

35

Анонимен

преди 4 години

Пример за неистина в статията: когато тръгнали да минават в готовия тунел слушали радио, при условие, че действията под тунела, пак според статията, се подслушват а и цялото събитие за един нормален човек трябва да се проведе тихо и неусетно.

34

Анонимен

преди 4 години

Maлoyмна статия от сорта "чичак разправя за казармата", с много лъжи, или поне променени неистини. В момента в източна Германия, носталгията по социализма е много силна. Суровата действителност на свободния пазар е разочаровала много източногерманци. Не споменавам проблемите с бежанците, за които поради "свобода на словото" не се пише, но проблемите са твърде остри. И пак повтарям, много мaлoyмна статия.

33

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Е, как не ви домързя да изпишете толкова редове гнусна пропаганда ?На всички нас от поколението, което помни онова време ни е ясно защо бягаха хората на Запад. Нека знаят и по-младите - Западът предоставяше по-добър живот и специални условия на бегълците с цел да ги ползва за пропаганда.Колко да е бил иначе по-добър живота в Западен Берлин от този в Източен само 15 години след войната ?!Стига сте промивали мозъците на хората !Днес изпитаме колко "хубав" е западния модел на живот на гърба си

32

90%

преди 4 години

от тези който през април 1990 викаха за СДС сега йестоко съжаляваттези 10% дето не съжалаяват са евреите които ни разиграха този театър наречен демокрация и окрадоха труда и парите на хората

31

Тео

преди 4 години

Интересно ... за тези тунели се говори едва ли не с възхищение, а за тунелите, които правят палестинците под ивицата Газа с възмущение ... как да го разбираме това?!? И в двата случая хората се борят за земята и правата си? Но едно изречение от цялата статия е вярно и винаги така ще бъде - "Когато има стена, обезателно хората ще се опитат да я прескочат, категоричен е Йоаким."