30

Vive la France!

преди 4 години

Прехвалената Германия, проектчето на Бисмарк от 70-те години на 19 век. Загубила всички войни. Сбирщина от пенсионери и бежанци. Реално обединила се едва през 1990г. Източна Германия се обезлюдява. Нямат армия, дори ядрена енергетика скоро няма да имат. Окупирана страна. Тези ли са примера на германофилите хахаха тръгнали да сравняват тези палячовци с Велика Франция. Една водородна Бомба и от берлин ще остане само кратер.

29

Безпартиен

преди 4 години

В Западна Германия са много по-развити от източната.Там се произвеждат коли като Мерцедес,БМВ,Порше,Фолксваген и Опел там са повечето големи немски компании.Където имало комунизъм има и беднотия и тука е така.

28

Дъ Клаш

преди 4 години

Франция е 100 пъти ако не и 10000 по-добре от която и да е германия.Поради един *** факт.Като територия е почти два пъти по-голяма.Германия няма накъде да се развива градовете са с определен капацитет водо и електроснабдяване както и замърсяване тоест не могат да се заселват до безкрай.Неслучайно Хитлер е говорил за либенсраум нямаш ли територия нямаш нищо и рано или късно без разширение нацията ти ще загине.

27

До 24

преди 4 години

Ами според мен,най-истинските немци са баварците.При тях като че ли немския характер и немската култура санай-отчетливи а и по традициите им може да се отсъди същото.Особено октобер феста с бирата и вурстчетата.Там като че ли от цяла Германия най-много се пие бира

26

Анонимен

преди 4 години

Източна Германия по принцип все е била по-бедна от Западна, дори и преди Втората Световна Война.

25

Анонимен

преди 4 години

А бежанците не искат и да чуят за Бъглария, бягат от България ако ги пратят в България и предпочитат да ги върнат в собсвените им страни в които се води война отколкото да ги изпратят в България.

24

Френска статия

преди 4 години

Която пропуска факта , че в източна Германия се живее по добре от цяла Франция.

23

Анонимен

преди 4 години

Вие тях ги мислете, щото нашата *** сме си оправили......

22

Анонимен

преди 4 години

В Източна Германия хората НЕ приемат бежанците.В Западна ги приемат - с отворени бузи...Провинцията, екстрадирала насилствено най-много бежанци и продължаваща да ги екстрадира групово, е Бавария!

21

Анонимен

преди 4 години

До 22 БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ - Първо си кажи какъв българин си ти, защото българин това няма да го каже. Я си от помъчените, я си потомък на кърджалии, я си ромале. Вместо да ни дрънкаш глупости издрусай един кючек и ходи да се цивилизоваш с протегната ръка пред някоя църква в Германия

20

БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ

преди 4 години

Не само в Германия ами навсякъде в света е така. Западът се състои от цивилизовани, богати и развити държави, а Изтокът се състои от бедни и мизерни, треторазрядни кочини, като Русийката, например.

19

:)

преди 4 години

Западна Германия - Мерцедес и БМВ. Източна Германия - Трабант и Вартбург. И с това приключва темата...

18

Анонимен

преди 4 години

След 1990 година:Източни германци: "Здравейте, братя западняци! Радваме се, че ерче сме една държава!"Западни германци: "Ух, тия бедняци с трабанти! Кой ги докара тук? Колко хубаво си беше като бяхме разделени. "

17

Виц

преди 4 години

Жителите на ФРГ са готови да си рискуват живота само и само да се отърват от капиталистическото робство и да избягат в ГДР. Хаххахахахахахахааххахахххахахахахаххахахахахаххахахахаххххаххахах

16

Анонимен

преди 4 години

Бил съм и в източна Германия преди 89-та и в Западна непосредстврно след 89.Самото градоустройство в двете части се различаваше по него време и е видимо и сега.И хората бяха малко по-различни от двете части преди но така си е и сега.А и в самата западна Германия някои области не са така развити както и в останалата и частНо Германия си е Германия и се различава от другите държави на запад.Последно впечатление ми направи,че в западната част цените на стоките бяха по ниски от колкото в източната

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15:Трябва да доуточниш, че Западна Германия ще бъде доведена до нивото на Източна, а може и малко по-надолу.Статията е много точна. Който иска да го види трябва само да посети Берлин.

14

Анонимен

преди 4 години

Западняците не се церемонят и срещу братята си германци какво остава за нас българите.-------естествено, че в капитализма никой не се церемони с другия. или учиш, работиш и се оправяш сам или живота те изхвърля и оставаш една разбита и опоскана от комунизма държава.

13

Анонимен

преди 4 години

За да се изравнят Източна и Западна Германия, трябва да дадат на Русия да управлява Западна Германия поне за година, дори и 6 месеца са достатъчни.

12

Анонимен

преди 4 години

Премеждията през които са преминали източно европейците през последните няколко десетилетия ще им помагат в бъдеще за разлика от изнежените им западни братовчеди.

11

хъша

преди 4 години

спокойно те хубавите работи ставали бавно,важното е че имат солидни институции без делянчовци без цацаровчовци да им пречат да се развиват и наваксват със западна германия,ако са много напред икономически ще се превърнат в прекалено силен имигрантски център.но колкото и да е изостанала източна германия то поне е сигурно че все пак е по добре устроена от русия която я съсипваше