36

Анонимен

преди 4 години

Срамота! Властта се страхува и от сянката си. В българия има над 100 хиляди разрешени оръжия , и по предположения на самата власт оше 250 хиляди не разрешени оръжия. сега намериха да конфискуват шишанетата и кремъклийките на дружеството. Срамота е да се подозира че тия хора се готвят да събарят властта. Срамота.

35

Пенев

преди 4 години

Върнете кремъклийките на хората и направете следното : 1. Закрийте веднага оръжейните магазини.2.Оберете законно и незаконно притежавано оръжие от населението в срок до 82 часа.3.Оберете автоматите ,карабините и лазерите от така наречените авджии. Оставете им само традиционните ловджийски пушки ,с които са ходили на лов истинските авджии.Хайде сега , да ви видя как ще реагирате , ако това изобщо достигне при вас ! ЧАКАМЕ !

34

Полицията имала ли е

преди 4 години

разрешение от съдия за да влиза по домовете и да претърсва?

33

Ганьо

преди 4 години

Наи много да им върнат половината ,анаи качествените ще ги продадат и за собствени колекции .Не веднъж така еставало крадът на колекционрите нештата и съдът като им нареди да ги върнат,а *** то ги няма в склада неги знаем кадеса или направо отказват да ги върнат въпреки нареждане прокурора,и исчезват само скъпите нешта дето струват от две хиляди нагоре.

32

Анонимен

преди 4 години

Егати революционерите, щом са си дали оръжията на башибозука. Нищо чудно, че България е под герберско робство.

31

Анонимен

преди 4 години

Сега ще го играят робите от турското робство! Стига са били революционери и хайдути.

30

Будали...

преди 4 години

Като идваха да ви взимат чушките, трябваше да стреляте.

29

Анонимен

преди 4 години

Hahaha...ne e sigurno...taka sa omaivali i turskia sultan predi 2 veka...

28

Анонимен

преди 4 години

Правилно се протестира сега срещу произвола на властта,защото ако не се протестира сега,след2-3 години никой няма да може да каже,къде се намира събраното сега старо оръжие и какво е станало с него след "акцията."Желязото се кове до като е нажежено":- стара българска поговорка и е много вярна.

27

Анонимен

преди 4 години

..за да свалим власта на тиквите.

26

Анонимен

преди 4 години

До 16Ами нека поправят закона пък тогава да ги вземат. Но причината тук е друга.

25

Васил Ботев

преди 4 години

Султанът заповяда не само да се вземат пушките, а и униформите, уви МВР не си е превело правилно от турски и сега, ще ходи наша делегация до Анкара да се обяснява защо подмяната на историята със съжителство не върви с пълна сила.

24

Анонимен

преди 4 години

Смятъй какъв страх тресе тиквите щом 140+ годишни оръжия взеха.

23

Тато из Правец

преди 4 години

Така прибраха старинните оръжия на моя зет Иван Славков-Батето и после ги продадоха !

22

Анонимен

преди 4 години

Ми то който си е убиец по природа може да убие и с голи ръце не само с пушка, пистолет или нож.

21

Анонимен

преди 4 години

До 10Истината е, че има закон, според който тези оръжия могат да се притежават без разрешително. Този закон не го е измислило дружество "Традиция". Така, че какво мислиш ти няма никакво значение.Полицията не обясни защо ги взема. Трябваше да направи изявление преди 2 седмици, но още не го е направила. Може би защото не знае какво да каже?Колкото до инцидентите, такива не е имало. На лов често стават инциденти, даже със смъртни случаи. Няма ли да забранят лова?

20

Дрен

преди 4 години

Проблема според мен е технически. Тези оръжия се пълнят през цевта. На въстановка е хубаво да има гърмеж и пушек, но без съчма. Проблема в случая е контрола за възможност за поставяне на проектил. Ако се обезопасят като колекционерски, няма как да се натъпче барута. Казуса е как да се изпълни закона и техническата експлоатация на оръжието за целта на въстановките. Дано им ги върнат, реликви са.

19

Анонимен

преди 4 години

Ами да отидат от ДАНС да приберат и оръдията от Шипка, от Панорамата в Плевен и от селските мегданите по които има не само черешови топчета ами и истински оръдия от ВСВ и аероплани.Да не би някой да се опита с тях да им гътне изгнилата власт на управляващите ни вече десетилетие.

18

Разбирачите,

преди 4 години

прочетете закона. Това което е преди 1900г. и е правено за патрон с димен барут и необлечен куршум ДОРИ НЕ ВЛИЗА в категорията "оръжие". Не се счита за "оръжие" по закона!Какви щуротии дращите по-долу.

17

Ала-Бала

преди 4 години

Бати ви Бойко го е страх от револючия. Това е поредната гербрска простотия. Просто това оръжие може да се регистрира и да се схранява по определен наяин. Тази хора не са бандити - например сикаджии. Това отговорни хора!