185

Щерю

преди 4 години

Четвърт милион за жилище е мега-ненормално висока цена при масово около 600 лв. месечна заплата на българина...

184

От ПРОСВЕТЕН ДО 186

преди 4 години

Не всички Българи живеят в София!!!Примерно аз не живея в България и мога да направя разликата,и като сравня цените на жилищата в София и Държавите от Западна Европа,и стандарта на живот и заплатите......!!!!Цените на жилищата в много градове в България са "престъпно" високи!!!!Не ми се коментира!!!!

183

Анонимен

преди 4 години

Теглиш кредит за надценен апартамент,и ставаш робинята Изаура

182

Анонимен

преди 4 години

В България качествено строителство НЯМА! Аз лично не съм видял качествено строителство! Колкото и минуси да слагате това няма да промени фактите! За скудоумните: вандалното разрушаване на мавзолея на Г.Д. не променя факта, че е съществувал или историческото битие като такова! Все по трудно ще става за българските търтеи да перат черните пари (със загуби). Това е единствената цел на BG-строителството да прави от черни, бели пари!

181

Додо

преди 4 години

В България понастоящем живеят около 4.5 милиона етнически Българи. От тях малко над 2 милиона живеят в София, при положение, че градът е проектиран за максимум 500.000 жители! Най-лошото е, че вместо да се разраства със строежи на сгради, експанзия на комплекси, строене на нови пътища и инфраструктура, просто се забиват нови сгради в междублоковото пространство на сегашните комплекси! Да, така е в пъти по-евтино за инвеститора, защото не трябва да развива инфраструктура, но София стана гето!

180

Търсещ апартамент

преди 4 години

Цените продължават да са абсурно високи за това. което се предлага. От 6 месеца търся апартамент с жена ми и се нагледахме на надценени, калпаво построени апартаменти, които брокерите горещо ни препоръчваха. Как ви се струват 118 000 евро за апартамент с обща квадратура (от стена до стена квадрати) - 40-44 квадрата в Лозенец? И в по-скромните квартали са си повярвали доста! Безобразие абсолютно!

179

някой

преди 4 години

Явно кризата вече ни удари, но никой не иска да обяви това официално. Като минат изборите утре ,ще стане ясно колко сме зле.Важното е , че банките са на голяма печалба. Тепърва ще продават имотите, за които отпускнаха кредтии.

178

The real Man

преди 4 години

До ПРОСВЕТЕНна село е без пари ,бе пич....когато цялата страна е в един град-как да падат цените...

177

Анонимен

преди 4 години

...ЗА 50/60 ГОДИШНИ ПАНЕЛКИ...ТОВА ЛИ Е ОХЛАЖДАНЕТО

176

Анонимен

преди 4 години

Неолиберализъм,шокови терапии...вижте протестите в целия свят,но не ги дават по БТв

175

Анонимен

преди 4 години

И това ако е охлаждане.

174

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 181Съжалявам, но нищо реалистично не виждам. Горанав я изцепи тая бройка, в жалък опит да покаже, че "видите ли, и ние имаме силна средна класа". По същите приказки излизе, че половината работещи взимата ПОД минималната заплата. Реално, от всичко което видях, в България няма повече от 20 000 души с подобни доходи.

173

Анонимен

преди 4 години

До 127,150 000 с над 9000лв брутна заплата(нетна 7 и нещо) сигурно се намират, щом НАП го дава(все пак е по декларации и прибрани данъци такъв отчет). И на мен ми се вижда иначе леко голяма цифра, но... Лекари с по над 10000 сме чували, има адвокати, мениджъри, в ИТ не е баш масовото, но също има. А и беше писано за "доход". Т.е. сигурно включва собственици на фирми с печалба над 108000 годишно, наемодатели, самонаети и т.н. Вече цифрата почва да изглежда реална.

172

Анонимен

преди 4 години

До 128,Има само един малък законодателен проблем. Ако над 6 месеца от годината стоиш в държава Х, трябва да се осигуряваш там. Реално мениджърите западняци не са се юрнали да се осигуряват тук. Да, ниски са ни данъците, но пък при праг 1500 евро и таван на пенсия 600 кой е луд? Работници на реални осигуровки са ни тия в статистиката на НАП. Просто фирмата има изгода да си декларира разходите, а не да плаща още данък. След 3000 всичко е на 10%, а даже печалба с дивидент се облага на 15%.

171

Анонимен

преди 4 години

До 135,Тая статистика с хората на заплата над 9000лв от НАП Горанов я пусна наскоро. За месечна брутна заплата е. Беше май за 240 000 души в цялата страна.

170

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

За всеки експерт е ясно,че има "балон".Държава без икономика,без нормална покупателна способност ще ти искат над 1000 евро за квадратен метър!!!!!В много по-развити Държави цените са подобни,ама страндарта на живот е много по-висок.Сегашните цени са "престъпно" високи!!!!!Не ми се коментира!!!!!

169

Анонимен

преди 4 години

научи се да пишеш

168

Анонимен

преди 4 години

Време е този Балон да се спука и много софииски селендурски тарикати да изгорат като кибритена клечка !!!

167

Иде

преди 4 години

Балончето

166

Анонимен

преди 4 години

Мащабно презастрояване!