28

Безмозъчни

преди 4 години

Велосипедистите са уязвими, да и точно по таз причина те самите трябва да се пазят първо, после да разчитат на другите, на като им липсва сиво вещество няма как да не им е трудно. Колкото повече удобства им създава столична община, толкова по малоумно и нагло почват да карат. Лично съм бил свидетел, как заради малоумието на педаловъртеци са щели да стават верижни катастрофи.

27

специалист колоездач

преди 4 години

в София за 20 години не можаха вело алеи да направат. За какво са тез депутати да крадат ли само ????А ми в другите градове ?? да не говорим за ужаса...

26

Анонимен

преди 4 години

Ама много омраза бре, колеги. Я малко по-ведро! Съгласен - голяма част от велосипедистите не спазват части от закона. Ама хайде да видим и тези със СУ на МПС колко спазват. Не мисля, че са много по-стриктни. Аз карам и се движа и с двете, познавам и двете страни на барикадата. И двете са в трагично ужасяващо състояние. Затова един съвет от мен - вместо да хейтите и да сочите с пръст, бъдете пример за подражание. Спазвайте правилата, без значение какво правят другите около вас. М? Как мислите?

25

Специалист колоездач

преди 4 години

ееу колко сте жалки и *** Бай ***.автомабилното платно не е ви бащиния. за 5 години окрадоха 6 милярда лева , лицемери и прости вишисти и шофьори бавноразвиващи купили си дипломи и шофьорски книжки !!!Щом няма закони , ще бъдете наказани зверски за вашите безотговорни действия !!!

24

L.

преди 4 години

София не е оборудвана за велосипедисти - това е очевидно. И докато е така, за тях ще е опасно. Което веднага могат да направят е да не карат по пешеходните пътеки - никой шофьор не очаква там да му изскочи нещо с 40 км/ч.

23

Коментар

преди 4 години

Вие самите трябва дя се пазите!Естествено, че всички трябва да са внимателни, но шофьорите са само част оучастниците зв движението - мотористи, велосипедисти, пешеходци.

22

софиянец

преди 4 години

и колко от тия полегналите имат светлоотразителни жилетки.

21

Анонимен

преди 4 години

До МЛАД СОФИЯНЕЦ"Щом замърсяваш, ТРОВИШ ДРУГИТЕ, отнемаш пространство ЩЕ ПЛАЩАШ!!!"Така е, майна! Дебелите да плащат двоен билет в градския, че заемат място, а тия дето ядат често боб - да си набият един катализатор отзаде, нали? Да позная - гласуваш за ГЕРБ? :)

20

УМЕН

преди 4 години

А същите те са най-големите нарушители!!!

19

МЛАД СОФИЯНЕЦ

преди 4 години

Крайно време е ЕКО-данък за коли - над 1000 лева и за ПАРКИРАНЕ в централни ГРАДСКИ И КУРОТНИ части. Щом замърсяваш, ТРОВИШ ДРУГИТЕ, отнемаш пространство ЩЕ ПЛАЩАШ!!!ВСИЧКИ СТАРИ КОЛИ С ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ!

18

ЗДП

преди 4 години

1. В ЗДП ясно е регламентирано къде и как може да се движат велосипедисти.2. Водачите на кат. В, С и D до голяма степен, НЕ желаят да спазват ЗДП.3. Повечето пътищата са отворени за обществено ползване! Тоест дори пешеходци(те също са данъкоплатци) имат право да се придвижват.- Пътищата НЕ са на баща Ви, на дядо Ви, те са ДЪРЖАВНИ и всеки ДАНЪКОПЛАТЕЦ има право да ги ползва регламентирано от ЗПД.4. Щом имаш пари за автомобил ще плащаш и още как(така както плащаш за апартамент, вила и пр.).

17

Анонимен

преди 4 години

И на въртенето на пeдaли ще му мине модата. Предлагам да си организират един съвместен парад с ония - с нетрадиционните ориентации :))) Само да внимават, да не лягат по корем, че ще има разцепление в групата... хахаххаха

16

Специалист Колоездач

преди 4 години

И да не забрава да ви.кажа че : " При изпреварване на велосипед от преминащо превозно средство - Мотор, Автомобил , Рейс или Камион , минималното разстояние наречено дистанция НЕ трябва да е по малко от 1.3 метра ( 1300 милиметра) .Успех в шофирането , и да не забравите АУСПУХА да си го приберете".- Кога ще спазите тез условия ?

15

Специалист колоездач

преди 4 години

Обръщам се до всички лицемери неуважаващи колоездачите.Шофьори вкарайте си ауспуха в кабината . Дизел, Бензин , Газ де що е, ауспуха в кабината.И запомнете че згазите ли мойте деца, си копувате еднопосочен билет цялото семеиство за "РАЯ" . А мен ако ме хванат ... - Вие ни убивате "белите дробове" . Всеки велосипедист може и има право да кара по тротоара и пешеходна зона с максимална скорост от "6 кмч" това е скороста с която всеки нормален пешеходец се движи. И да не забравите

14

Стар софиянец

преди 4 години

Поведението на колоездачите е безобразно.Те не спазват нито правилата за превозни средства нито за пешеходци.Застанете на,, Моста на влюбените " /до НДК/ и погледайте долу на кръстовището само за половин час ,колко велосипедисти ще нарушат по един или друг начин правилата.Няма светофар,няма правилник за тях .Оглеждат се и си минават с ,,браунови движения" накъдето си искат.Всеки божи ден минавам от там и ги гледам изтръпнал че все някога някой ще пострада.А вечер в тъмното е още по страшно.

13

Шофьор

преди 4 години

Ние се стремим да пазим колоездачите, но те самите не се пазят. Ние (пешеходци и шофьори) ги молим най-настоятелно:- Карайте вечер със светлини отпред и отзад;-Не карайте срещу движението;- Не спринтирайте по тротоарите;- Не лавирайте между колоните автомобили;- Пресичайте по зебрите БУТАЙКИ велосипеда, а не карайки;-Не пресичайте и завивайте на червеноИ Т.Н.!Тогава и ние ще ви пазим, даже без да протестирате!А дотогава полицията да ви контролира и санкционира яко!!!

12

ДА Бе

преди 4 години

На снимката чудесно се вижда защо ги блъскат,от всичките налягали едва 10 процента са със светлоотразителни жилетки най вероятно и толкова спазват ЗДП.Колко повече да ви пазим бе,да не излизаме от вкъщи ли?

11

Анонимен

преди 4 години

Трябва ли да легна и аз на тротоара, за да покажа какво се случва когато поредният велосипедист хвърчащ по тротоара блъсне пешеходец?

10

Анонимен

преди 4 години

Няма и да го заловят. Нали е синче на Прокурор от Цацаро-Гешефтатурата.Спомнете си и случая на Площад Ручей. Пак така си отшумя, а на медиите им беше забранено официално от Боко Тиквата да го споменават.

9

Анонимен

преди 4 години

Не виждам причина да плащам пътен данък, винетка и т.н. Моето колело е 12.5 кг. Чупя асфалта по някакъв начин ли с него? Съгласен съм да плащам някакви данъци ако ми е гарантирано, че тези пари ще се харчат за изграждането на повече вело алеи, както и за ремонт на текущите. Ако е така, няма проблем, да казват някаква сума и плащам.Да, сред нас има доста лоши участници в движението, виждам го всеки ден. Но пък точно шофьорите да се правите на безгрешни е смешно имайки предвид ежедневните ПТП-та.