8

слава на героите

преди 4 години

тайната е разкрита холоукост не е имало а 9 милиона тази година които се очаква догодина да са 12 милиона научно доказано ги има само в лъжовната сционска пропагада за нов ред

7

муспи

преди 4 години

При разсекретяването на архивите на Папа Пий, се установило че никакъв холокост не е имало. Да се каже че Ватикана е фашистки не върви, като се има предвид колко евреи работят в офисите му, - финансови експерти, теолози и сексолози (движат детската педофилия). Да не говорим че архивите са под крилото на МОСАД. Изглежда просташко, - не могат ли под нещо по засукано. А за пред кого?! Някой да протестира, или да се чуди?

6

От друга страна

преди 4 години

за какво ви е да знаете тайните на Ватикана, който е най-голямата разузнавателна служба в света, между-другото. Отива набожен кмет, изповядва се, падрето слуша, записва, предава нагоре по веригата...Защото в многото мъдрост има много тъга; и който трупа знание, трупа и печал. Еклисиаст 1:18Друго си е "Парите за седмица на англичаните стигат за 76,2 кг кашкавал, у нас за 11 кг.". Пак трупаш nечал, ама не толкова дълбока, като тази от архива на Ватикана...:))))

5

Йезуитски номера

преди 4 години

Как да направиш, така че нещо да изчезне? Ами, уж разсекретяваш архива, а реално си го разцепил на две не много равни части и оставят да се чете тази, която ти е угодно. Защо се прави ли, ами за да не ти кажат: "Криете книги и тайни от историята на човечеството" и.н.

4

много интересно

преди 4 години

Още преди две години беше обявено за архив,до който имат частичен достъп изследователи,но без непосредствен достъп до документите!Смятаха,че е тайния архив,и бройката за справки беше много ограничена!!После се оказа,че има архив със силно ограничен достъп само за висши служители на Ватикана,за който много рядко се говори,и никой не го е виждал!А сега са се разбъбрили!?

3

А пък за дечицата :)

преди 4 години

Harrius Potter et Camera Secretorum - "Хари Потър и стаята на тайните".Отдалечен бил архивът...

2

Ето ви и пример

преди 4 години

До Ами, той си е таенPotense secretum servare? - Можеш ли да пазиш тайна?Secretum est. - Тайна е.Колкото повече се обяснява Папата на тази тема, толкова повече нещата стават очевидни и смешни.

1

Ами, той си е таен

преди 4 години

Просто вече е прочистен и разделен на две. Такъв, до който има достъп и такъв, таен, до който няма.На латински "secretum" значи отдалечен, но и тайнствен. Думата има две значения. Хайде да познаем, кое е по-логично да се използва за архив...Особено като се има предвид площта на Ватикана. Колко пък може да е отдалечен един архив? И като е бил отдалечен, а не таен, защо до ХХ век не са допускани изследователи в него?Та, не нам тия...