33

до 18

преди 4 години

Не заблуждавайте хората, няма мед за 50 паунда, нито за 100 евро. В Германия най-скъпия биологично чист мед, без примеси (глюкоза) струва 10-12 евро килограма, т.е. два пъти по-скъп от меда на бълг. пазар.

32

Българин от Германия

преди 4 години

По принцип разбирам този млад човек. В БГ има надежда, ако не играем 100% по свирката на ЕС , НАТО, Ваингтон и Москва, а последователно провеждаме нациолнално-отговорна външна и вътрешна политика, като поддържаме добри отношения с всички държави. Но интересите на България и Българите трябва да са над всичко. Със засилващите се декадентски западноевропейски тенденции и нравствен упадък, вкл. зомбиране и масова психоза ( виж Грета), много разумни емигранти ще се завърнат.

31

Българин от Германия

преди 4 години

Трябват огромни количества, а в България производителите са малки, трябва да купува от много различни пчелари и то различни видове - липов, горски, билков, и т.н. ПАзара е наситен с внос от Централна и Лат.Америка (най-вече Мексико), както и от Китай. Те предлагат най-евтино, качеството е долна средна граница. После идват Европейски смесици - blended. Немският мед е най-скъп, а чист мед се намира само по седмичните пазари, директно от производителите. Цената е + -10 евро, двойна на българската.

30

Анонимен

преди 4 години

Лакей и сервилник.

29

Българин от Германия

преди 4 години

Похвално е млад човек да има амбиции. След повече от 30 г. в Германия съм наясно, че за да се пробие тук на пазара, трябва имащ най-малко 100 000 ерво за да влезеш в листата наREWE, Kaufland, Lidl, Aldi, Netto и т.н. Да не говорим, че те тяхните търговци те изцеждат като прясно сирене - извара с цените. Нека младият оптимист си направи калкулация първоколко му излизат всички разходи, вкл. транспорт. Тук хипермаркетите купуват много евтино, за да поддържат сравнително народни цени. Желая успех !

28

Анонимен

преди 4 години

Ако този "бизнесмен" ми намери 100кг. таз годишен мед, който да покрие минималните норми за 1-во качество и да е произведен на територията на България, аз лично ще му дам 5-те хил. паунда. Обаче ако не успее, му предлагам той да даде на мен. Нашият мед, ако и да го докарва на вкус, не става и за ракия. Купуват го за пълнеж, и го смесват с качествен, колкото да покрие минимума за пазара. Толкова за поредната "патриотична" легенда.

27

преди 4 години

И аз съм графи4ен дизинер в Лондон и смятам да се върна и да си работя дистанционно от България... Само заради близките ми пък и смятам 4е с добития житеиски и професионален опит от Англия ще ми е доста по лесно и спокоино като се прибера (моля интернет у4ителите по български и литература да се въздържат от коментар)

26

Деян

преди 4 години

аз разбрах само, че обикалял баровете...

25

Анонимен

преди 4 години

Келнерак който после работил в някаква фирма която направила ЕДНО нещо за една от стотиците компании на Ричард Брансън......От къде тръгнахмИ та къде (НИКЪДЕ) стигнахмИ.Накрая събира 5бона за да прави мед....Що за идиотизъм цари в тази *** Бг.

24

Анонимен

преди 4 години

Стига ГЛУПОСТИ !!!

23

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПрав си, ама заради едните 99% на всички им излиза лошо име.

22

Анонимен

преди 4 години

До 21Има много причини някой да се върне. Такива генерализации те карат да изглеждаш доста наивен.

21

Анонимен

преди 4 години

Те на запад доматите с колците ги ядат и не знаят, че за да имаш качествен мен, в радиус от 15 километра от кошера не трябва да има обработваеми земи, асфалтирани пътища и каквато и да е промишленост. Точно, когато пчеличките събират акация и липа, се пръска с най-гадните отрови. Хубав мед в България се добива само на височина над 1 300м. в изолирани райони, но добивите са по не повече от 8-12кг. на кошер. Общо в България на година се произвеждат незначителни количества качествен мед.

20

Анонимен

преди 4 години

Връщат се тези, които навън не стават за нищо.Тук е лесно - корупция, шуробаджанащина, все ще се уредиш на някое местенце.

19

Анонимен

преди 4 години

Бг меда е уникален,особено от чистите райони и ако е произведен от съвестен пчелар за консумация а не за търговия

18

Анонимен

преди 4 години

Не че нещо, но да си работил за Ричард Брансън, макар че от статията излиза че просто му е направил фурна и да не можеш да събереш 5 000 паунда е някакси несериозно, направо смешно.

17

Анонимен

преди 4 години

С две думи иска да купува мед на 10лв килото и да го продава на 50 паунда , което не е лошо защото производителите го продават на 5 лв килограма , 200 лв за тенеке на едро което илюстрира цялата държава , но не го изкарвайте герой , просто си гледа печалбата човека(само в *** можеш да купиш премиум качество мед на 5лв килото) в Швеция може да стигне до 100 евро.

16

застъпник

преди 4 години

Голямо събитие - някой, трудоспособен, се върнал в България. И още не е заминал, обратно. Всички ахкат, удивляват се, приказват, радват се...

15

От Лондон

преди 4 години

Не бутайте българския мед, ще го развалите. Намесят ли се големи пари и промишлено производство , качеството отива на кино . Аз редовно купувам мед от производители от България. По 2 тенекии на година . Един колега от Южна Кореа, докато го пробва, и веднага си поръча една тенекия. Който разбира, знае кое е хубавото. Но западняците като цяло харесват течен, пълен с глюкоза и сироп мед, ГМО. Което вече не е мед. Но има търговски вид , както се казва.

14

Ф.С.В.

преди 4 години

Когато кучето го набият- се прибира в бърлогата за да "ближе рани" -в случая - Да ближе мед