11

Анонимен

преди 4 години

Имаш право да си правиш какво искаш с жилището, което имаш. А държавата има право да ти взема данък върху дохода, който получаваш от това жилище. Въпросът е като толкова нагло си заявяваш правата, изпълняваш ли си задълженията към държавата (което означава към обществото, в което живееш)?

10

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости! Uber и AirBnB са сред най- коректните данъкоплатци! Съвсем друг въпрос е ако собственикът на жилището и наемателят се намерят там, а след това се разберат и единият започва да плаща на другия кеш. Тогава не онлайн платформата, а предлагащият услугата укрива данъци, а наемателят същое в нарушение, понеже живее без да се е регистрирал на дадения адрес и при една проверка и двамата горят.

9

Ханибал

преди 4 години

Когато имаш жилище можеш да го отдаваш на който и както си поискаш! Краткосрочно, дългосрочно,на ден,на час! Никой не ми е помагал финансово за да го купя,така че никой не може да ми държи сметка как го отдавам. А това, че наемите поскъпват и е трудно , съжалявам не е мой проблем. Не съм благотворително дружество. Има банки, ипотеки...И така.

8

Анонимен

преди 4 години

Случвало ми се е афроамериканец живеещ в социално жилище в Берлин да ми отдаде апартамента си който му е платен от държавата чрез ЕрБнБ. Наистина е безобразие.

7

Анонимен

преди 4 години

Пазар? Ако някой плати за апертамент по снимка а му се случи колиба, като се вързват разни риби постоянно, и това е пазар, такали?Ако искат да си организарт временни бордеи, обиталища за мигранти с по 20 човека в стая, шумни купонджииски партита и т.н. и това ли е просто пазар и трябва да ги оставим намира? Това не е хипотетично а всекидневие.Лошото на такива услуги, освен това, е че заради тинейджърите пръскащи пари които не са тяхни, норманите услуги и качество спада. Това е пазарен модел.

6

Анонимен

преди 4 години

Това с юбер компаньонките е велика идея! Милиони жени може да припечелват някой лев като закъсат.AirBnb е много добра услуга, защото вкарва свежи чуждестранни пари в българската икономика. Всеки може да си прави каквото си поиска с личния си имот. Който не му харесва - в банката, ипотечка и т.н

5

Анонимен

преди 4 години

Всеки който отдава под наем, рано или късно минава на Airbnb. Ако на някой не му харесва да тегли заем от банка и да си купува собствено жилище...

4

Таню

преди 4 години

Всеки има правото да ползва имота си според както му допада. Нормално е, обаче, AirB'n'B да плащат данъците и да има по-висока събираемост. А приерите за работника дето... Сори, ам това е пазар - търсенеVпредлагане...

3

Анонимен

преди 4 години

Ужас - идеята ми за медицински услуги от Убер доктори пропада :Р Иначе щеше да много добра икономическа инвестиция. Плащаш на най-ниско предложилият обслужване с поне 4 звезди от лайкове. Така хем щяхме да се отървем от проблемът да ги обучаваме и дипломираме.

2

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно трябва да има строги правила и не малки данъци за тези ***, които се научиха да си отдават имотите краткосрочно.

1

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има правила и ОГРАНИЧЕНИЯ, защото последните години на хиляди наематели не им подновяват договорите , защото на собствениците им е по-изгодно да пуснат апартамента в тези страници и приложения, резултата е че наемите поскъпват и мнозинството от обикновенните работници не могат да си ппозволят да ги плащат