43

ъ

преди 4 години

Цялата държава се тресе заради изборите на Гешев днес, а вие поствате всякакви различни "новини", сещате се какво сте нали?

42

Анонимен

преди 4 години

А колко финландци живеят сега в окупираната от Русия финландска Карелия ?

41

---

преди 4 години

Защо вадят архиви на час по лъжичка? Защо руснаците не ни върнат държавния архив завлечен след 9 ти септември? Не е честно да вадят избирателно и да се правят на интересни. Това са манипулации.

40

Видял и Препатил

преди 4 години

Финландските зверове, съюзници на Хитлер избиваха невинни съветски граждани. Да не мрънкат за Карелия и Салло, щото минаха по тънката лайсна и загубиха минимални територии. Хубаво че Джугашвили им прости, иначе днес Хелзинки щеше да се казва Хелзинск.

39

Анонимен

преди 4 години

Не са били "лагери на смъртта", а транзитни лагери с цел изселване на руското население което е било с код "червено". Финландското етническо население е било с код "зелено" - на тях са им позволявали да се заселват навсякъде.Измрели са близо 1/3 от задържаните в "лагерите на смъртта"?В нацистките концлагери на смъртта в Третия Райх са измрели почти 3/3 от арестуваните! Това е лагер на смъртта, а не финладските. Финландия просто иска да си върне обратно окупираната от СССР територия!

38

Анонимен

преди 4 години

Троцки /Лейба Бронщейн/ не само, че не е бил руски националист, но е имал намерение да хвърли руския народ като сухи разпалки, за да подпали пожара на световната революция. Може да е бил ционистки националист?

37

Анонимен

преди 4 години

когато днес те официално благодарят на Русия за намесата...То не е много за хвалене когато терористи ти благодарят за каквото и да е...

36

Анонимен

преди 4 години

През 1941 г, по времето на Йосиф Сталин, животът в СССР е бил толкова лош и страшен, че едно обикновено провинциално руско семейство има 6 деца. .И в момента в България има провинциални български семейства с по 6 и повече деца. Е, и?

35

Анонимен

преди 4 години

"Клавдия Нюпиева разказва пред руското издание какво точно се е случвало в лагерите на смъртта. Клавдия е попаднала в концлагера заедно с майка си и петте си сестри."---През 1941 г, по времето на Йосиф Сталин, животът в СССР е бил толкова лош и страшен, че едно обикновено провинциално руско семейство има 6 деца. И не ми казвайте, че тогава децата са били нужни, за да работят на нивата. Децата в СССР са ходили на училище и в пионерски лагери. Занимавали са се в музикални и художествени кръжоци.

34

НОМЕР2

преди 4 години

Върнете Карелия на ФИНЛАНДИЯ!

33

Анонимен

преди 4 години

Хакинен си пуска снимки по джапанки, по потник, а отдолу коментарите са колхозник.

32

Victimized

преди 4 години

"Чели сме Архипелагът ГУЛАГ на Солженицин и за изтребените в лагерите милиони съветски граждани от десетки националности."Ранните комунисти не са националисти, Троцки не е бил националист, пътува от Ню Йорк към Русия за революцията, Ленин не е националист той пък идва от Германия.Всички русофоби, борци срещу комунизма удобно пропускат факта, къде се е зародил така наречения комунизъм. И да, не е в Русия, там е тестван за първи път, в пълна координация със западните им спонсори.

31

анонимен

преди 4 години

Ето защо има народи, които се държат високомерно- за да не излезе истоната на яве........

30

Victimized

преди 4 години

Освен всичко това, и болшивиките / повечето Ашкенази / когато правят революцията, целта им е главно скопяване на руското население и обезличаването на "славянската" православна култура. Това занятие тече и до днес, не само от комунисти от съветски тип, но и от марксисти от западен тип, еврейски банкери, западния елит и банкерите.

29

Анонимен

преди 4 години

Финландците са си чисти руснаци.

28

Хюго Бос

преди 4 години

Е,напълниха се с *** и араби и те хубаво ще км го върнат. Едно хубаво превъзпитаване се случва в западната Европа. Да видят и те кскво е да си нежелан в стрсната си и да съжителстват с оркоподобни.

27

Сорц...оид

преди 4 години

Путин е наредил на финландците да ги направят ! Путинн и Русия са виновни!

26

българин

преди 4 години

Измишльотини на атрофирали от водка мозъци !! Те да кажат кога ще ни върнат заграбените архиви , а не да разтягат локуми за финландците !

25

Анонимен

преди 4 години

До 22Ердоган и Путин играят отдавна познатата игра - единия окупира, а другия "освобождава".Целта и на двамата е - да си вземат терористчетата от кюрдските затвори.

24

българин

преди 4 години

Руснаците трябва да изпитват благодарност към финландците че са ги спасили от Хитлер!Ако не е била намесата лично на генерал Манерхайм за осигурения продоволствен коридор през Ладожкото езеро, тия 900 дни щяха да им се сторят като прикаька, а Ленинград щеше да бъде окупиран от Вермахта.Дори Сталин е изразил уважението си към финландския генерал след края на войната!