396

skitnik13

преди 4 години

auuuuuuuuuuu kakva statia samo-dvetr Balgarii-abe BALGARIA e edna be majmuni mrasni

395

БГ

преди 4 години

"Образованите софиянци" ли са пример за елит? За съжаление елитът са децата, внуците и други роднини на висши кадри на БКП. Това е елитът. Основен идеал - да се крепим заедно.

394

Ханс

преди 4 години

Типично парвеню е Алеко - не е постигнал нищо в живота, пройдоха пропилял огромното богатство на баща си за алкохол и леки жени, ама иначе се присмива на хората издигнали се сами....

393

6

преди 4 години

Елит значи избраници , богоизбрани да управляват другите , които са нули ! Това е идеология на тоталитарните общества,макар че те признават формално величието и на масите , за да утвърдят собствената си власт.Но това е идеология на класовото капиталистическо общество , в което господари са богатите . И това се смята за нормално . Американски бизнесмени казват , че те трябва да са във властта , защото има най-добрите идеи.Социалното равенство е химера.Но може бъдещето му принадлежи -да не губим

392

Анонимен

преди 4 години

Дойче зеле....може спокойно да пропуснете статията, авторът избива комплекси.

391

муспи

преди 4 години

Нещастници, прочетох ви всичките. За да се излезе от света, трябва да се намрази, а никой и не посяга - привързаността към долното.

390

муспи

преди 4 години

Локалния мини дявол Яхве заплашва - не познавайте доброто и злото, защото непременно ще умрете. Това са несъвместими позиции и при допир и двете умират. Ценителите на Дебюси (интересно защо автора е избрал Дебюси, когато има Бетовен, Бах? - за да се спусне малко към чалгата, а това е невъзможно), ако правят контакт с плебса се самоубиват, така както и плебса ако напира срещу омразните му фуклювци, умира, защото е направен да гние в собствен сос. Тука е Ада и убиването на души е безпроблемно.

389

Анонимен

преди 4 години

Държавата потъпква националните цености,като събира старите оръжия на хората за историческите постановки от Руско -турската война.Това е история ГЕРБ не дава ?Какво питате тука журналистите.

388

Предприемач

преди 4 години

Аз съм доволен, че живея в един балон, в който кобтактувам с около 10на човека,никой не взема под 2000лева,ходим нс хъбсви места, винаги вечеряме навън, имаме време за спорт, за почивки в чужбина, не гледам телевизия и никой не е мрънкач.. Само да добавя, че ъеьи 10 човека ги знам от общежитието и всички имст различни професии. Учудвам се обаче, как хора, които не са положили нашите усилия искат да вземат нашите доходи, ако може нвкой да дойде и наготово да им даде

387

Анонимен

преди 4 години

българина е като мухобоико крадлив,некадърен,нагъл и комплексиран това е истината !!!

386

Анонимен

преди 4 години

В Букварите на К.Маркс,по които живее днес почти цялото човечество,няма място за ,,Елит''.Там пише че има две прослослойки.Едната е народаммасите,париите,робите на труда,низвергнатите,бедните,нещастните,ограничените.А другата прослойка която няма и един процент,се нарича ,,ние хората''.Докато има пари на тази земя,ще има бедни и богати.Докато има бедни и богати,ще има войни,мор,масови геноциди,кланета и мизерия в по-голямата част от човечеството.Социал-Демокрацията е не работещ вече соц.модел.

385

Идеалист

преди 4 години

Да си изберем Слави Трифонов и всичко ще бъде наред. Подготвят ни за поредната смяна на върха! както е казал народът: " От трън та на глог, че е по-висок" Настоящия управленски елит, при нормален народ не би пасъл и кравите, защото могат да бодат. Интелекта им стига да пасат патките.

384

Анонимен

преди 4 години

До 433За обслужващия персонал по себе си съдиш нали :D

383

Куравей Гадев

преди 4 години

Българите имаха шанс да станат държава, ама са некадърни и го провалиха. Шанса беше когато развалиха социализма веднага да станат офшорка - обслужващ персонал и богаташи. Сега пак е така , ама без привилегиите на офшорката.

382

iii

преди 4 години

Авторът не е много прав с тези калъпи. Мразя чалгата, но изобщо не мога да слушам Дебюси или Прокофиев, за разлика от Моцарт или Албинони. Красотата при Пол Гоген и Егон Шиле също ми убягва, за разлика от Караваджо или Климт.

381

Йоханес

преди 4 години

Има един режисьор от ЮАР - Нийл Бломкамп. Филмът Serengeti . А иначе за да има елит трябват и роби за да му слугуват и обслужват.

380

Анонимен

преди 4 години

Културата е общуване. С конкретни, неповторими индивиди.....да, ама те се противопоставят на безвкусицата ,чуждопоклонничеството и подражателството, имат висок естетически критерий, собствен български стил и позиция . След 30 години те са с притъпена воля за борба ,потиснат стремеж към свобода и внушаващ у тях песимизъм и отчаяние- Защо ли ???

379

читателка

преди 4 години

Първо дефинирайте какво е елит. Това, което в България върви за елит, в нормалните държави си е ***.

378

Анонимен

преди 4 години

Този Ивайло Дичев (извинявайте, че му пиша името), е толкова п.ро.ст.., че отдавна вече не чета ***.Л.ОУ.МН.ИТ.Е. му статии.

377

джо

преди 4 години

До Анонимен 418. В България винаги е имало елит и той си е плащал жестоко за грешките.След всяка една катастрофа е имало сътресения. След девето юнският преврат с живота си се прощават много хора даже и мин.председателя Ал. Стамболийски. При Ст. Стамболов също има репресии жертва е Капитан Петко Воевода и мого други.Стамболов също е ликвидиран при поредната борба за власт. Не винаги това зависи от Москва. Така,че успокой се , спри аповете или намали зобта.