84

Светлина

преди 4 години

Ако ще избираме да не сме с ЕВРО, то тогава трябва да имаме избор и да не сме вързани с него чрез борда! Защото ако не изберем ЕРОТО, но останем с валутния борд, ние дефакто сме пак вързани с ЕВРОТО, но освен това имаме и много други тежести: излишни такси и комисионни, по-лоши лихвени и кредитни възможности и т.н.Така че, АКО СМЕ В БОРД, ТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕМ ЕВРОТО! Иначе, не приемайки еврото, имаме всичките м унедостатъци + МНОГО ДРУГИ ЛОШИ ЕКСТРИ :))))))))))

83

Калин

преди 4 години

Прав е Кенет Рогов. За Америка е по-добре България и другите европейски страни, които още не са, да не приемат еврото. За нас и за Европа обаче си е добре.Питайте г-н Рогов дали не е по-добре всеки американски щат да започне да печата своя валута!

82

42

преди 4 години

Не е вярно. Новата Джамахирия ЕС ще е вечна и нерушима. Ще ни разселват още, ще ни отучват все повече да забравяме корена си и християнските ценности, успешно събориха вярата на хора в брака и семейството, събориха и вярата на мнозинство хора и в познанието. Даже ни наложиха да ядем ГМО и да пием вода с уран. Блазе ни...

81

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 94И защо тази бъдеща федерация ще се лиши от пазари и от стратегическо място като България? Нашите политици са лесни - каквото им кажат шефовете от Берлин и Париж. Гарантирам, че във всяка държава ще има 150% натиск по всички фронтове да скачат вътре. А поляците ще излязат от ЕС по-трудно и от великата Британия. Имат 4+ милиона пръснати из ЕС и са най-големият нетен получател на фондове.

80

Анонимен

преди 4 години

Планът на Макрон е да се прави федерация, но в Западна Европа, а Източна Европа да остане на "втора" скорост,т.е. да има не Берлинска, а федерална стена. Обаче Полша вие срещу това. Поляците накрая може да излязат от ЕС и да се вържат директно за САЩ. Не се знае какво ще става с Италия. А на нас на час по лъжичка. Неясно бъдеще с две думи

79

Анонимен

преди 4 години

Европа не може да продължава така - нито сигурност, нито икономическа стабилност, неравно законодателство през 300 км, разпокъсани и малки, каращи се и вече незначителни в световен план държави. Очевидно е, че ще се федерализира в близките години, ако не и месеци, и че тогава естествено ще плащаме с евра. Това впрочем според много финансови анализатори се изтъква като топ проблемът на тази валута - безумни политики в отделните страни и липсата на ясен център.

78

Др. Ген.Добри Джуров

преди 4 години

И аз помня времената когато Лева беше вързан за Съветската Преводна Рубла, и чисто и САМО НОМИНАЛНО БЕШЕ И СЕ ВОДЕШЕ ЗА ПО-СИЛЕН ОТ 1 АМЕРИКАНСКИ ЩАТСКИ ДОЛЛАР !!....Казвам само Номинално !Защото в Щатите хората взимаха минимална ставка за 6 долара на час, и НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1500 ДОЛЛАРА ЗА НАЙ-ПРОПАДНАЛАТА РАБОТА, ПРОФЕСИЯ И ДЕЙНОСТ -- И СИ ЖИВЕЕХА МНОГО ДОБРЕ, ДА НЕ КАЖА ЦАРСКИ....А тука взимахме заплати от 150 до 220 , 230 лв на Месец , и живеехме като куччета...Това е в периода 1986-1990 г.

77

Анонимен

преди 4 години

До 88 Г-дине, не вярвам да плащате 14 лв за ток месечно и 46 лв за парно , да кажем в София. Роснано създаде високотехнологични заводи за чипове и наноматериали- само те ще изплатят всичките му инветиции. До два месеца по "Силата на Сибир" ще потече газ, а ГЛОНАС си работи - най-старият му спътник си свърши лимита и ще бъде заменен, но другите спътници работят. Така че хич не сте точен и то е ясно защо. Плюс това темата е съвсем различна и вие я отклонявате ен случайно. Кактое казла народът: "Едно си баба знае, едно си бае."

76

Анонимен

преди 4 години

До 88 Семейството на Александър живее в Москва, в двустаен апартамент, близо до TTК. "Миналия месец платих за студена вода 232 рубли, за гореща - 766 рубли, за източване на вода 272 рубли. Отоплението струваше 1681 рубли, а поддръжката и ремонтът 1040 рубли. Освен това, сумата включваше плащане на домофон-48 рубли, за газ-11 рубли и застраховка - 82 рубли. Общо ЖКУ ми струваха 4 200 рубли", - изброява Александър. Отделно плащат 500 рубли за ток. Или това всичко прави 124 лв. (Данни по https://cian.ru/stati-skolko-stojat-uslugi-zhkh-v-raznyh-stranah-294566/ )

75

Руснак

преди 4 години

До 87:Бензина наистина е по евтин и цигарите също. И до там. Отопление и електричество на хартия са по евтини, но в Русия не се плащат сметки като при нас. Те плащат всичко заедно, и газ и отопление и електричество и вода и т.н. и ги плащат на частни компании които обслужват комплексите. И като удариш калема и платиш 16000 рубли на месец за двустаен апартамент, май е колкото и у нас.Глонаса вече не работи. Роснано от години е само в преразход на бюджета. По силата на Сибир още не тече газ...

74

Анонимен

преди 4 години

В нищо не превъзхождаш руснаците - заплатите са горе-долу еднакви: средната заплата в Русия - $730 , в БГ - $712, но там бензинът, отоплението, електричеството са значително по-евтини, а младите семейства с деца получават големи помощи. С какво ги превъзхождаш - по находища на нефт, газ, въглища, диаманти и злато ли или изстрелваш космонафти в космоса, имаш ГЛОНАС, РОСНАНО, "Силата на Сибир", " Северен поток" и елитна армия и т.н. И изобщо не отклонявай темата,която касае съвсем други неща.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен каскет, долар за 90 ст. беше само за по равни дугари от БКП. За народа беше магурата, 20 лв на долар и заплаха ако те гепат милиционерите да ти ги откраднат безнаказано. Толкова за "добрите" времена по които въздишат червенушките.

72

Анонимен

преди 4 години

и монголски тугрици да си изберем за валута като няма независими български банки които да дават пари за българска промишленост а училищата да произвеждат кадърни работниц се същият ***...

71

факт

преди 4 години

Колкото и да им е мъчно на руснаците, ние българите ги превъзхождаме във всяко отношение. И с евро и без евро, с долар и без долар, руската валута винаги е била по-евтина и по-слаба от българската.

70

Анонимен

преди 4 години

Ако янките спрът да изнасят ,,демокрация,, къде им скимне по света ,1930г ще им се види рай.Рецесията е в пълен ход и на скоростДолара е кух ,бе хораНа изкуствено дишане

69

Питам

преди 4 години

Абе защо ли еврото в момента е само 1,10 - 1,11 долара ?

68

Българин от Германия

преди 4 години

Запомнете от опит: След въвеждане на Еврото в България, заплатите ще станат на половина, а цените много бързо до 1-2 години ще са същите, както в лева преди, т.е. двойно по-високи. Както казват в България : "Този филм сме го гледали" !

67

Анонимен

преди 4 години

Аз пък помня времето когато един долар беще 90 стотинкиАре сега слагайте минуси,ама така бешеИ е истина Долара беше под лева .Факт

66

Анонимен

преди 4 години

Пак ще го кажаЗеления гущер ще си скъса опашката и ще се прибере в дупката наречена велика демокрация изкуствено създадена от етноси от цял свят .

65

Мнение

преди 4 години

Еврото и Швейцарският франк са си супер валути ,ако изберем една от двете или двете заедно едностранно няма да сгрешим всичко друго е фалш и спекулации!