44

че този 'профес

преди 3 години

отрича че българската азбука е българска и потвърди думите на Путин, че била създадена от 'македонските славяни' - дъвиеба и професорите и сътрудниците на БАН всички са рублофили до дупка.

43

До 33

преди 3 години

Не бе, ще остане преводът по банковата ти сметка, с който са ти платили за коментара !

42

Put in

преди 3 години

Само да ви напомня, че славянската азбука е създадена някъде по македонските земи ! Другарката Захарчук и тя ви го каза !

41

Да

преди 3 години

Инструкции от Белград, инспирирани от Масква !

40

Анонимен

преди 4 години

Разбира се, не е работа на историците да правят политически договори. Имаше договор който трябваше да се подпише от тяхното правителство в който всичко да бъде казано. Имаме лоши политици и това е, просто прехвърлиха отговорността и се скриха зад историците.

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33Ах, ти, измек..рино гнъсен, 90 % от БГ-историята е от византийски летописци, т.е. крайно негативно ориентирени автори. И въпреки това, независимо че ни наричат във всяка втора дума диваци и варвари, описват една, две, че и три велики империи, уникални по своята славянска същност. Ти си вараварин, измекя...рино....

38

Анонимен

преди 4 години

В 21 век един съвременен ДНК анализ ще докаже, че Александър Македонски е българин и макета ще млъкнат.

37

Анонимен

преди 4 години

Сърбите ни върнаха Македония, но гърците нищо няма да ни върнат. Там британците демократи унищожиха държавата, която можеше да бъде самостоятелна.

36

Анонимен

преди 4 години

Цар Тито Първи и Последни Македонски и Велики е основател на държавата Югославска Македония.Върнаха ни Южна Добруджа, сега ни върнаха и Македония. Доволни сме.

35

Анонимен

преди 4 години

А пък две поколения наши историци първо чакаха да се произнесе Коминтерна, после правеха своите "научни" изводи и в крайна сметка допуснаха в паспортите на част от българите да пише "македонци"! Някои взеха високи научни титли заради "научните" доказателства, с които подкрепиха това безобразие. Днес деца и внуци на някои от тях са корифеи в БАН.Не, че не е имало и достойни историци и филолози с топки, които не са се поколебали да говорят истини. Но животът им през соца не е бил лек.

34

А бе

преди 4 години

Май*ната им на макетата,да се оправят сами!Пълни***!

33

Абе, еййй...

преди 4 години

СТИГА СТЕ ДИ ГЛЕДАЛИ В ПЪПОВЕТЕ И ЗАДНИЦИТЕ. БЕ.....!СТАВАТЕ ХЕПТЕН СМШНИ ЗА ХОРАТА!!!ВЕЧЕ. НИКОЙ НЕ ГЛЕДА МИНАЛОТО, А СЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА БЪДЕЩЕТО!!АМАН ОТ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ, В ИСТОРИЯТА!

32

Анонимен

преди 4 години

По-измислена история от българската няма, българите седнали да критикуват македонската! Ако от официалната тритомна история на българите се махне краденото и измисленото, останалото може да се напише на гърба на пощенска картичка. И да остане място за рецепта за супа!

31

Анонимен

преди 4 години

Да е намирал някои археологос натписи от времето на александос ,значи преди н.ера на "монкедонски" или на някои друг език освен гръчки? Няма да се карате за неща които не сте участвали

30

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 28Ами то където и да влезеш пак същото нещо излиза. Единствено в български източници е различно.

29

ни са знай

преди 4 години

Хондрокефали на "македонски" как ли звучи?

28

Андреа

преди 4 години

Измислената държава /нация/ Северна Македония и Албания няма т място в ЕС!

27

Анонимен

преди 4 години

уикипедия е все едно да говориш с махленската клюкарка. влез в британика или някаква истинска енциклопедия, правена не от тинейджъри от квартала.

26

Анонимен

преди 4 години

"Булгарс" (също лбулгхарс, булгари, болгхарс, болгари) са турско полу-номадско войнствено племе в Понтийско-Каспийския регион. ,,,През 679 г. със завладяването на Скития-минор от хан Аспарух основаха Първата българска империя, в която бяха политически и военнен елит. Впоследствие се претопиха с местното византийско и славянско население и евентуално се славянизираха."

25

Анонимен

преди 4 години

Влилзам в Уикипедия и пиша "Тангра". Отговорът е - Тангра, българското име на бога на ТенгризмаКликвам на линка "Тенгризъм" - Първият ред от отговора е - Тенгри, основният бог на ранните турски (буллгар) и на моголските (хианбеи) племена. На ранно турски - Тангри, ан модерн турски - Танръ, на модерен български - Тангра."Тангра е върховният бог на ранно турските племена. ... тенгризмът идава в източна Европа чрез хуните и прото-българите. Кликвам на линка "прото-българи" и отговорът е ...