11

човек

преди 4 години

Понеже темата е много важна, като се замислих си викам, колко е актуален Алеко Константинов и днес. И ако беше сега жив, сигурно щеше да напише някой фейлетон за българина, примерно пра-пра-внук на *** Балкански, който мърмори недоверчиво: "Да бе да, ще им плащам аз със гривна! Отде да знам какво има в тая гривна, ми ако ми я източат? *** ги търси после кой и къде ми е хакнал паричките!"

10

човек

преди 4 години

Тук виждам, много малко хора коментират адекватно и смислено.Не искам да обидя някого, но повечето пишат като зомбита.Номер 3 е един от малкото който коментира разумно и вярно.В напредналите европейски държави като Швеция, въпреки че хартиени пари все още има, навсякъде се разплащат с електронни средства.Дори уличните търговци които продават семки и вестници по светофарите си носят POS терминално устройство за кредитни карти!Но бай ви *** е недоверчив - само за кеш си продава мускалчетата!

9

Анонимен

преди 4 години

До 10 години кеш няма да има,само с карта ще се плаща,часовник,телефон и подобни устройства.

8

Анонимен

преди 4 години

То както е тръгнало скоро с 50-то левките ще си купуваме семки.

7

Анонимен

преди 4 години

Новата 100тачка ще е единствената с лика на Бойко Борисов.Така че вожда ще ви гледа особено на избори и ще ви подсказва за кого да гласувате.

6

Анонимен

преди 4 години

В бг обичат да прилагат най-лошите практики от миналото, да печатат банкноти без покритие.

5

Анонимен

преди 4 години

И колко ни струва това удоволствие за тая тоалетна хартия. Каква стойност има тая хартия в злато и ценни книжа. Къде пише че са обезпечени с всички активи на банката. Пише българска Народна банка ама не уточняват на кой народ. Май само на такива като оня дето открадна 4 милиарда и никой не го търси а народа още плаща от джоба си за айдуци. Колко народ има за избиване колко народ има за панделата бройката им изгубих. Неможаха ли още по шарена да я направят. Той лудия на шарено се радва.

4

Анонимен

преди 4 години

Двадесетолевките най много ги фалшифицират. Петдесетолевките много рядко се опитваха да ги фалшифицират. А и с тях трудно се пазарува. . Продавачките като видят петдесетолевка или столевка и се мръщят. Нямали дребни да ми върнат. С десетолевките и двадесетолевките се пазарува най много и са лесни за фалшификация. Но тях няма да ги преработят щото трябва фалшификаторите ЛЕБ да ядат.

3

Анонимен

преди 4 години

През 2019 година, за България ползата на книжните пари е единствено да движат сивата икономика. При тези технологии няма никакъв смисъл от книжни пари. Никой от познатите ми в западна Европа не използва пари вече.Но тук трябват например заради разликата между МРЗ и реалната заплата.... Поне 40 години сме назад

2

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Дори и да се напъваме, половината от тези хартийки са вече на по 15+ години и трябва да ги сменим, така или иначе.

1

Анонимен

преди 4 години

Искаме присъединяване към еврозоната, не нови левове. Трябва да стане национална политика и да се напънем, не само да се занимаваме с някви заводи на фолкцваген и други подобни простотии. Истината е в еврото.