13

Анонимен

преди 4 години

ако не ви е известно, миналата седмица Бански продаде картина, 4на3метра канвас, нарисувал британския парламент с насядали маймини вместо хора и една маймина изправена за прайминистър ...та продадено за 9.9милиона паунда, няма друг като Бански в момента, уникален е.преди продадоханегова творба нарисувано със спрейове на метална врата за около10хиляди само

12

Анонимен

преди 4 години

аз видях витрините но не ми хареса, като видях брадвата ... имаше денонощтно двама пазачи с светлокафяви палта.миналата неделя беше последно и после махнаха изложбата. а тези плюшените мечета със забитите спринцовки...гадничко си е както и тигровата глава с кожата. но това е символично с цел да се обърне внимание на проблемите. първо като видях изложбата мислех че е магазин но няма врата, абе шантаво е но не ми хареса, гадно изкуство и привкус на извратеност, точно какъвто е днешният свят

11

House M.D.

преди 4 години

Колега Банкс, благодаря за разясненията. Недопустимо е да се използват чуждици при наличие на български думи.1. Арт - изкуство2. Артист - според изкуството, което практикува (артист в киното и театъра, художник, скулптор, музикант и т.н.)3. Дилър - търговец, прекупвачИзвод: Статията е написана от човек, невладеещ българския език.

10

Лошо Седларов, лошо!

преди 4 години

Съвременият глобализъм роди марката Банкси! Тук има едни тарикати в Пловдив -галерия Сариев,те са от същото тесто. Има едни сноби,с мнооого пари и тарикатите се развихрят. Разбира се художникът получава известност но като заплащане само трохите на своя продукт. Най добре е лично с автора на произведението, но простите сноби предпочитат да бъдат издоени подобаващо!

9

Банкс

преди 4 години

До House M.D.1. Арт е изкуството като цяло.2. В контекста на статията - дилър е прекупвач на произведения на изкуството. Купува ги за 10 единици пари, а ги продава, примерно, за 15 единици пари.3. В България наистина е по-правилно за хора, които се занимават с изобразително изкуство да се ползва думата художник. В българския език артист е синоним на актьор в киното или театъра. Може да се използва и за синоним на човеч на изкуството, но като чуждица.

8

Totenkopf

преди 4 години

Поредната умопомрачителна статия, от *** Христова, както винаги най-измислените шашкании и глупости се опитва да ни пробутва.

7

Пазарът дава цената

преди 4 години

Ако продавачът и купувача са съгласни, че нещо струва толкова и толкова лева - значи това е цената на нещото.Неговата стойност е друга тема и тя в повечето случаи е трудно измерима. Дори за индустриални стоки. За произведения на изкуството е неизчислима.Банкси, най-вероятно е цяла група художници, която твори под тази марка. Бил правил бронежилетка за рапър? Оня как се свързал с нещо, после Банкси как му я е предал? На каква сметка му е платено? Сигурно има поне 100 души, които знаят кои са.

6

Анонимен

преди 4 години

До Хаусе МДПАК ЛИ ТИ БЕЕЕЕ!!!!Какво е артист, като си толкова напреде с мат'ряла? Ае кажи?

5

ай сиктир

преди 4 години

И какво лошо има, дилърите поначало са едно вредно звено живеещо в случая на гърба на твореца и възползващо се от глупостта на купувача.

4

House M.D.

преди 4 години

Какво е "арт"?Какво е "дилър"?Банкси е художник, а не артист.

3

Анонимен

преди 4 години

Айде сега, някъв отворил магазин за бански и айде на новината!

2

Анонимен

преди 4 години

Ами, че и аз си купих бански за лятото.

1

Пепи

преди 4 години

Кой е този и с какво толкова много ни го пробутвате последните дни.