15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Твоят ГРОБ нищо не е "усвоил" - чака си те все още незапълнен.Забрави ли, че Тато ти направи първата копка на бъдещата "болница"? Ами няма нещо Татьово, дето не е "прекрасно", нали?

14

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЪъъъ, модерни? За кои става въпрос? Защото в Бг нямаше модерни, няма и в момента

13

Анонимен

преди 4 години

А Свенливата крадла какво мисли по въпроса?

12

Анонимен

преди 4 години

абе вие луди ли сте, недостроена сграда 40 години гние, те ще я дават за детска болница, забележете.Това само гербаджия може да го измсли Два милиарда за самолети дадоха, всяка година излишъци, милиарди за магстрали, стадиони, къщи за гости, 50 млн за една хубава детска болница нямат, 8 етажа за 2-3 години ще ги вдигнат и обзаведат.***, мръсни ***, само така мога да ги характеризирам

11

Анонимен

преди 4 години

Вертикални асансьори има, но няма хоризонтални асансьори. Некадърниците не могат да строят модерни сгради. Искат да си построят научените 5 етажа, с керемидено покривче и микробалкончета. Как ще се придвижват лекарите между отделенията? С хоризонтална бягаща пътека?Некадърниците разсипаха красивите и модерни български градове.

10

архитект

преди 4 години

Редно е да се напише че, това стовище не е само на архитектите, а и на КИИП. То е съгласувано и констатациите за състоянието на конструкцията и земетръса са дадени от колегите инженери. Редно е да се спомене че, вече никой по света не строи болници и университети на много етажи заради всички проблеми, които възникват по вертикалните комуникации.

9

Анонимен

преди 4 години

Какво разбират архитекти от строителство? Може да се изкажат за градинката с ландшафт и да поръчат пейки за 10 хиляди лева бройката."Обущарю, гледай си обувките"

8

Анонимен

преди 4 години

Замислили са голям грабеж и безкрайно точене на държавни средства. Готовата сграда им пречи. Само трябва да построят неносещите тухлени стени, термоизолация и фасадни панели. Малко за крадене.Същите ли направиха от градовете гета и крият по два етажа на всеки блок, от което сградите приличат на китайски пагоди и зимата се образуват ледени висулки, които падат на тротоара?Същите ли застроиха всички градинки и паркинги по градовете?

7

инженер

преди 4 години

До АнонименИмай предвид, че нормите се променят. Когато е строен майчин дом на 16 етажа, това ограничение за броя на етажите на блониците не е съществувало. Това не означава че когато е въведено "излишните" етажи на съществуващите болнични сгради трябва да се премахнат. Всяка сграда се оценява дали е опасна или не по правилата по които е строена до момента в който не се предприемат ремонтни дейностни.

6

Анонимен

преди 4 години

Я да преговорим написаното - да се бутнат двата 12-етажни корпуса, за да се пусне (и спечели) обществена поръчка за 5-етажна сграда. Вие съвсем за лапнишарани ни взехте.

5

vlady

преди 4 години

Жалбата следва да бъде разгледана от епископ Датев Акобян по установения ред.

4

Анонимен

преди 4 години

"Според архитектите нормите за земетръс позволяват до 8-етажна болница в София."И бам - в съседство "Майчин дом", който е 16 етажа. Хахахахах. Архитекти ли бяхте, да ви носим на ръце...За стареенето са прави, но пак сградата е по-здрава от половината "ново строителство", дори след 40 години на пек и лед.

3

Анонимен

преди 4 години

Защо отново скрихте коментарите под статията за Крадливия Фандък?Страх ви е от народната любов ли.

2

Анонимен

преди 4 години

АРХИТЕКТИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ АРХИТЕКТУРАТА И ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВАТ ЗА СТРОИТЕЛСТВО ОТ КОЕТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ. ТЕХНИТЕ СГРАДИ СА НА ХАРТИЯ И САМО ТАМ СА НАЙ-РЕАЛИСТИЧНИ.

1

Анонимен

преди 4 години

Важното е че крадците от ГРОБ усвоиха милионите, пък децата и болницата - кучета ги яли.