12

fact

преди 4 години

*** да.ноукамп е голем. имат си франко, пиночет....

11

Анонимен

преди 4 години

Май в тоя форум някои не познават испанците... Ще влезнат и ще окупират Каталуния и ще избият всички подстрекатели. Прочете малко история. Няма да им миге окото да го направят.

10

Анонимен

преди 4 години

Без кръв няма да стане. Фундаменталните промени стават само чрез революция, иначе е изродена форма на старата власт. Вижте България и не питайте повече.

9

Хм

преди 4 години

Абе ако всички каталунци го искат, ще стане, рано или късно, ако са 50/50 - трудна работа.

8

Анонимен

преди 4 години

Стига испански циркове. Искат, но не им стиска и не искат да излязат от ЕС, да станат една малка държава в изолация и бедност.

7

Mudyu

преди 4 години

Кво има каталуня бе, капитали от латинска америка? Които испания е докарала. Най богатата област била репресирана, леле. Абе връщайте кралствата държави, да могат ако не арабите, китайците да ни заробят. Каталунята има част и в франция, там протести ?

6

anonim

преди 4 години

Отмъстителността и истерията на испанците, няма да им донесат нищо добро. С провокациите и агресията чисто поръчкова,за да саботират индепендентистите и мирните им протести, ще предизвикат огромен хаос и още по- сериозна политическа криза.

5

Анонимен

преди 4 години

Ква демокрация бе хора за държава се воюва те и кюрдите искат ама не става с искане

4

Анонимен

преди 4 години

уж демокрация, а хората искат нещо и не им разрешават. демокрацията май е според както я разбират управляващите, олигарсите и корпорациите.

3

Анонимен

преди 4 години

Не зная защо на каталунците се отрича правото на самоопределение.Те са друг народ, нямат нищо общо с испанците. Езикът им също е коренно различен от испанския.Но не ги пускат, защото са най-богатата област и хрантутят цяла Испания, а покрай нея и ЕС.

2

Анонимен

преди 4 години

Тия не разбраха ли, че няма да стане. Ако позволят на Каталуния, ще послева лавинообразно отцепване в цяла Европа. Следва Корсика....ще стане лудница. Каталунците са се объркали яко. Ще ги смажат икономически. Ще им дадат големи заеми, които и правнуците им няма да могат да върнат. А и това си е сепаратизъм. Испания не е федерация. Правителство в Мадрид може да им изпрати 1 милион полицаи, военни, военно положение за 2 години и ще им се стъжни.

1

Смешник

преди 4 години

Независимост с референдум не става, тва се постига с революция (война) да си преценят силите и последиците от отцепваннето на каталуня. Да видят как се свормираха нови държави в източна европа на ква цена и като ги устройва си мерят патките с испанския крал.