72

Факт

преди 4 години

Впечатляваща представителна извадка от запитване на 805 души...

71

анонимен

преди 4 години

Навсякъде по света гостите си събуват обувките, когато влизат в дома. Само в Американските филми не го правят....и в някои софииски домове на псевдоаристократи.

70

Netherlands

преди 4 години

Всичко опира до традицията. Белгийците от 1708 имат Стела Артоа. Французите са известни със различните видове сирена от над сто години. Няма ли я връзката със земята на един народ, няма и собствено производство на храни. Животновъдство - унищожиха го почти. Какво остана в България ?

69

Анонимен

преди 4 години

Няма да пълня гушите на дебелоратите бизнесмени-демократи, които ми продават някаква имитация на ракия или храни.

68

Анонимен

преди 4 години

Нищо обюо няма био-мио и предпочитанията към домашното производство. Въпросът опира до качеството. Мутробизнесмените иконимисват за сметка на качеството и това е ясно за всеки нормален човек. Винзавод произвежда гроздова, а изобщо не купува грозде и няма собствено производство на грозде. Какво пиеме?

67

Анонимен

преди 4 години

Е, то избора не е особено голям - или ядеш двкусна домашна лютеница или ментето произведено от някой дебеловрат демократ.

66

Анонимен

преди 4 години

Във всички държави по света, връзката между селянина и земята се прекъсва при индустриализацията на съответната държава. В България това става през 1945-1965 година, т.е. България доста закъснява със индустриализацията.

65

За домашните неща

преди 4 години

Тия за модерните храни и ходенето в къщи с обувки ми ги разправяйте на старата ми шапка. Улиците ако ще и всеки ден да ги мият с веро са места със всевъзможни мърсотии - бактерии,кучешки и котешки тении и всякакви органични и химически отпадъци. Дедите ни може и да не са знаели това едно време,но от емпиричен опит са установили,че като се събуват не се внасят зарази и отрови в дома. Същото е и с храните - като си произмеждам в двора отлично зная с какво и с колко наторявам и с какво поливам.

64

човек

преди 4 години

До: номер 65Като българската ракия е напарфюмирана, купи си италианска грапа!Има я по магазините, купувал съм, като нашата е, само името е друго.Има и сръбска! На нея и името си е същото и е в пъти по-хубава.Е, и е по-скъпа. Но Сърбия ей я де е. Няколко пъти съм си купувал ракия от Сърбия. Турска не бих си купил, защото не обичам анасон.

63

човек

преди 4 години

Връзката на българина със земята му я прекъснаха още Вълко Червенков и Антон Югов, с насилствената колективизация. Всичко друго са лъжи и прах в очите!След разгрома на въоръжената съпротива срещу комунизма в България в лицето на горяните, българинът се примири и повечето традиции отстъпиха на комунистическите празници като 1-ви май.Коледа нямаше, Великден също!Останаха ни едни мартеници само...

62

Фелдшера до 56

преди 4 години

До Фелдшера до 56: Дедо ми гледаше овце в Балкана, имаше Веф и не стъпваще в поликлиниката. Живя до 86. Не знам за какво е създаден човек. По времето на Да Винчи средната възраст е била около 30.

61

Анонимен

преди 4 години

Тия скъпите шмекерии от био магазините само програмистите имат пари да ги купуват.

60

Живите мъртви в БГ

преди 4 години

Българинът обича и моцарела, червен хайвер, ягоди, шампаско, уиски и коняк, ама няма пари

59

Фелдшера до 56

преди 4 години

Наистина не сте наясно с генетиката и оптимума при фертилните жени /а и в някаква степен бащи/ нали? Няма как да се създава поколение на 40 години, че и повече, без съответните рискове за плода. Човек е създаден да живее около 50 години. Създава поколение, отглежда и умира. Всичко отгоре е медицина и технологии.

58

Боко

преди 4 години

Еееех а каква мас имаше навреметоКато я намажеш на филията..

57

До 55

преди 4 години

Някой тук пишеше, че американците бомбардирали сърбите с патрони с радиация и до нас е стигнало. Затова се раждат повече деца с болести у нас. Въпреки, че аз мисля е предимно, заради възрастта на майките. В биологията госпожата каза на 18 да почва да ражда жената, била най-плодовита. Пък сега българките на 30г раждат.

56

ха ха ха

преди 4 години

Явно прането на терасата трябва да зарежете. Купете си сушилня,и после ще пада гладене,ивисоки сметки за ток.

55

шматка

преди 4 години

До 54Прав си че кухнята ни е бедна но какво да правим да я забраним ли.За да те подкрепя ето един примерБаничка с боза.КласикаДа ама то само въглехидрати.Къде са белтъчините витамините

54

до фелдшер

преди 4 години

Ей за туй си си останал фелдшер.Сумати деца вече има с такива болести,не придобити,а наследени от увредения генетичен матриял на родителите си яли не храна,а химия.

53

човек

преди 4 години

До: номер 49 (до втрещен)Нямаш си и на представа колко души в България се разболяха и умряха от рак в резултат от радиацията от Чернобил!Всъщност, и аз нямам представа. Всъщност, едва ли някой има точна представа.Но, дядо ми цял живот е ял домашна лютеница, пил домашно вино и ракия, домашни домати и прочие, без ГМО. Удари Чернобил и веднага след това, на 1-ви май като всички българи беше навън, валя го радиационния дъжд, после се разболя от рак и умря.Не ще да е от лютеницата май?