29

Анонимен

преди 4 години

ся да видим излиза 43 % за нефтохима + транспорт и 47 за държавата и 10 за теб.почти повярвах.Хайде експерта да сложи твърди стотинки, цена на входен петрол, преработка, доставка и да говорим със реалните цени. Тъкмо да видим как цената на барел като скочи вдига крайната цена, а като падне... пак я вдига.

28

???

преди 4 години

До 18Според твоята логика на бензиностанцията на изхода на "Лукойл" трябва да е най- евтино. Като минаваш към Бургас ела и зареди оттам и после коментирай.

27

Анонимен

преди 4 години

Бях в бранпа - чиста печалба около 40-50 ст литър ;) Теа ни взеха съвсем за африканско племе

26

Наблюдател

преди 4 години

Ние пък доматите ги ядем с колчетата!

25

Анонимен

преди 4 години

Повярвахме ви :) Не 2-3 ами минимум 30-40 стотинки от литър печелят бензиностанциите.

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13В Сърбия горивата са сравнително високи, дори и да не са в ЕСАз имам отстъпка от 8ст на литър, от мен са на загуба. Сигурно се кръстят да не зареждам във въпросната верига :)

23

Анонимен

преди 4 години

Служебните ни коли се пълнят от една верига с 15 ст. отстъпка за бензин и над 20 за дизел. В момента друга голяма верига се опитва да ни привлече с още по-ниски цени. Явно им харесва да работят на загуба.

22

Анонимен

преди 4 години

Да, повярвахме, а отстъпките които дават при различни условия сигурно ги вадят от джоба си.

21

roslio

преди 4 години

Да бе да. А един мърмод завиваше шоколади. Ние ядем доматите с колците.

20

до 18

преди 4 години

Е па айде кажи къде е ХУБАВОТО гориво.

19

Анонимен

преди 4 години

Аз пък гарантирам,че печалбата е между 10 и 12% минимум на всеки продаден литър гориво!

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9Е нали имаше картел? Сега пък защо са различни цените? Бивши служители на Петрол, сега в друга верига и то на високо ниво навремето на маса ми казаха от кои бензиностанции да купувам. Не от техните. Тази верига също взема горивото от Лукойл, но добавките които влагат в горивото си са едни от най-качесвените според специалистите. Като си купих новия автомобил, техника който ми предаде колата ми препоръча същата верига да заредя колата. Отделно качеството на обслужването е различно.

17

Шофьор

преди 4 години

Доставна цена от прекупвач с цистерна за 2, 3 тона е 1.80, 1.90, зависи от момента. Това без пазарлъци, договори и подобни. Бензиностанцията до нас взема с около 20ст. надолу, а на колонката в момента дизела е 2.30. 60-70 стптинки е маржа, дават по 750 лв на двама *** да се въртят и по едно кисело мляко за десерт

16

Счетоводител

преди 4 години

До ИСТИНАТАПечалбата е едно, а търговската надценка съвсем друго нещо. Търговската им надценка е къде, къде по-голяма. За големите вериги, след приспадане на всички разходи е възможно нетно да остане печалба 2-3 ст. на литър, но те продават големи количества, и именно от това печелят. Все пак 1% марж на печалбата е доста нисък, много не ми се вярва, трябва да разгледам някой счетоводен отчет на ОМВ или ШЕЛ...

15

13

преди 4 години

Също така се правят хиляди проверки през цялата година и качеството е нормално. Лукойл е най-прозрачната фирма, заедно с акцизните складове. Освен това строим магистрали, заводи, всичко. Защо така тогава българите се спъват да бягат на Запад? Защо така?

14

Анонимен

преди 4 години

Мега глупости, ако беше така нямаше да се забимават. Пак лъжат овцете и те вярват, хора съжудвте се вече е време че ви правят на калинки

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Отговор веднага. Македония не е още в ЕС и няма задължение да спазва мин.изисквания за размера на акциза. Опитай отново. Сърбия също.

12

Анонимен

преди 4 години

Изключително НЕГРАМОТНО писание!

11

Анонимен

преди 4 години

Марешки разкри, че са вземали от 50 до 70 стотинки на литър през "Златното време на Картела", а той вземал по 10-15 стотинки на литър.

10

House M.D.

преди 4 години

На език какъв в заглавието словоредът е?Колеги, при едни и същи разходи, цената на горивата в различните части на Територията е различна! Напр. газ пропан-бутан в София е 0.99 лв./л. (Лукойл). На драгановите гробища в Пловдив същият струва 0.87 лв./л. (Лукойл). Ерго, въпросните 2-3 ст./л. представляват усреднената печалба на бензиностанциите.